• 9.379.473 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Hollis Mason / Nite Owl

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van AHWA

AHWA

Kijk eens een bericht boven dat van jou.

avatar van lagaiske

lagaiske

De verwachtingen lagen zeer hoog bij deze en zijn dan ook grotendeels uitgekomen.

Rorschach is voor mij mijn favoriete personage in de film.

Die masker van hem is gewoon zo cool.

Het verhaal is goed en origineel.

Het einde is zeer verrassend.

Iedereen die hier denk op een avond x-men of fantastic four zal bij deze film bedrogen uitkomen.

In deze film is er eigenlijk maar 1 persoon met echte bovennatuurlijke krachten.

Maar daardoor is deze film zo origineel.

avatar van MovieFreakk

Veel meer van verwacht.

Slecht verhaal.

Saaie personages.

Saaie dialogen.

Kheb laatste uur rap doorgespoelt.

Heeft dan nog slecht einde ook.

Kvond het gewoon 1 grote saaie klotefilm.

En dat grof geweld moest niet van mij.

En die foute muziek?!

Misschien 1 van de enigste films dat ik ooit heb doorgespoelt.

Ben ik het helemaal mee eens.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Denk dat deze nog wel meer gaat zakken, de komende tijd.

Vind het totaal geen film voor het 'mainstream'-publiek en het is me ook een raadsel dat deze film zo'n hoge score op IMDB vast houdt.

• 2067 berichten

Maakt niet zoveel uit. Mensen die het hebben over saaie personages, slecht verhaal en saaie dialogen negeer ik al gelijk. De score (die inderdaad wel zal dalen) komt volgens mij toch voornamelijk omdat mensen ervan uit gaan hier een Spider-Man of X-Men film voorgeschoteld te krijgen. Kan me goed herinneren in ieder geval dat iemand dat daadwerkelijk beweerde (dat het een beetje een X-Men achtige film was). Niet dus.

avatar van SilverGun

SilverGun

De gemiddelde scores vind ik misschien wel het minst boeiende aspect van de hele site, zowel op IMDB als MM. Kan ik niks mee.

Bericht over de gepindakaaste director's cut heb ik verwijderd.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Mr_White schreef:

Combinatie van X-Men en Southland Tales, werd gezegd.

Op zich klopt dat ook wel een beetje als je het superhelden gegeven uit de X-Men mengt met het totaal non-conformisme van Southland tales.

Maar juist door dit non-conformisme, waar Watchmen ook bol van staat (pluspunt), begrijp ik niet dat de film overal een 8 scoort op IMDB. Niet dat andermans stemgedrag mijn mening vormt, maar ik vind het wel opmerkelijk. Dit lijkt me toch geen film voor de massa.

• 2067 berichten

De comic is gewoon een klassieker, zelfs al is hij bij het grote publiek niet bekend, hij heeft een gigantische fanbase (en volgens mij schoot de verkoop ook enorm in de aanloop naar de film). Dat de film daarbij voor een groot deel trouw is gebleven aan de comic zorgt ervoor dat fans met gemiddelde verwachtingen hij de juiste snaren raakt.

Sowieso denk ik dat er ook genoeg mensen zijn die juist positief verrast waren door de achterliggende thema's van de film in plaats van "weer zo'n superhelden-film".

Overigens zal ik binnenkort de Director's Cut helemaal kijken (heb tot nu toe alleen even mijn favoriete scènes opgezocht) om te zien of het totaal ook beter flowt (wat ik ervan gehoord heb, is dat zeker het geval) en daar mijn mening over geven.

avatar van Swastika

Swastika

Dit was nu zo een film waar ik best wel veel van verwachtte.Ik kwam er dus bedrogen uit.Ten eerste verwacht je toch wel mooie special effects ,en zeker met de technieken van deze tijd.Dus niet echt.De gevecht scenes en zeker met super helden zoals dat hoort bleven achterwege.En de film duurt te lang waardoor het een vervelende eigenschap krijgt.

avatar van Glacius

Glacius

Alhoewel veel mensen zitten te zeuren over te weinig actie en blah blah verwachte ik daarintegen meer diepgang, met name omdat ik uit verschillende hoeken gebrul hoorde over zogenaamde filosofische en maatschappelijke aspecten die in de film naar voren zouden moeten komen. Dit viel mij echter tegen.

Misschien in vergelijking heeft het plot inderdaad meer diepgang dan de gemiddelde comics (verfilmingen).

Ik heb geen problemen met de muziekkeuze alhoewel ik 99 lüftballons een vrij nutteloze toevoeging vond. Was een goed moment geweest om even een pauze te creëren tussen de aan één stuk opvolgende welbekende "classics". Ik vond "Unforgettable" daarintegen een erg mooi contrast weergeven.

De actie is bruut in beeld gebracht en ronduit vermakelijk.

Het acteerwerk vond ik persoonlijk erg wisselend tussen de verschillende karakters. Dr. Manhattan, Rorschach en met name The Comedian vond ik een sterke rol neerzetten, maar Ozymandias vond ik bij vlagen zelfs storend. Dit geldt ook voor Nite-Owl.

Had stiekem toch meer verwacht van deze film. Niet op het gebied van actie, maar wel van het verhaal.

Voor nu een 3,5*

avatar van lordhagus

lordhagus

Ik heb alleen al bewondering voor Zack Snyder dat hij het aangedurft heeft om Watchmen te verfilmen.

Het is ook geen hap-slik-weg filmpje geworden, aangezien Snyder zo trouw aan de comic is gebleven (misschien iets te trouw?).

Ik ben erg benieuwd naar de langere versie van 3 uur, die hopelijker nog meer scenes uit de comic laat zien dan de bioscoop-versie.

Glacius schreef:

Je moet ook na gaan dat de comic uit kwam in een tijd dat al die vragen (Vietnam, atoombommen, de Koude Oorlog) nog heel relevant waren, terwijl de gemiddelde persoon daar inmiddels wel genoeg over gehoord heeft.

Sowieso, alles in de comic staat met elkaar in verband. Niet alleen qua verhaal (wat gewoon een stuk completer is) maar ook de art was van bijzonder hoog niveau, met vele opmerkelijke transities en één hoofdstuk waarvan alle pagina's symmetrisch aan elkaar zijn opgesteld. Dat laatste is bijna onmogelijk om over te nemen in een film waar je al zaken moet weg laten om überhaupt het hoofdverhaal te kunnen vertellen.

Voor personen die de film wel oké vonden maar er meer van verwacht hadden, kan ik zeker de comic aan raden. Puur omdat je echt dat totaalbeeld hebt en zaken zoveel meer in detail treden zonder af te doen aan de hoofdlijn.

avatar van james_cameron

Ambitieuze, complexe comic book-verfilming. Visueel overdonderend en zeer onderhoudend, maar door de vele plotlijnen en flashbacks is de film onevenwichtig en soms wat rommelig. Ook is de ene verhaallijn interessanter dan de andere. Aktiescenes (lekker bloederig) en special effects zijn dik in orde, net als het stijlvolle camerawerk en de verrassende soundtrack. Sterkste personage is Rorschach- die verdient zijn eigen film. Ik ben zeer benieuwd naar de andere versies van de film. Hopelijk brengen die het geheel iets meer in balans.

avatar van boldhead

boldhead

ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten en ken de comics dan ook niet, dus daar kan ik niet over meepraten.

ik dacht inderdaad dat het een soort superhelden film zou zijn ala x-men maar dat was het dus absoluut niet.

toch heeft de film me zeker geboeid.

af en toe wat rommelig inderdaad, maar niet zo, dat ik de verhaallijn niet meer begreep.

Rorschach vond ik in ieder geval de man van de film

de aktie scenes waren inderdaad lekker bloederig en daar hou ik persoonlijk wel van en over de special effects was ik zeer te spreken

al met al een goeie film

avatar van Zinema

Bombastische pulp.

En ik vond het lekker...

Visueel erg prettig maar als geheel vaak over de top. Iets wat wordt gevoed door de soundtrack. Te pas en te onpas wordt er een greatest hits-cd over ons heen geflikkert. Soms prachtig, soms kitsch. Maar, mijns inziens, passend in deze vermakelijke en onderhoudende film. Fijne gevechten ook trouwens.

Het zanderige en ietwat rommelige verhaaltje, dat zichzelf soms ook nog eens nét iets te serieus neemt, hapt in elk geval erg lekker weg. De Vietnam-sequence en het flauwe 300-grapje ten spijt.

Zeer goed.

avatar van tijn79

tijn79

Aangezien ik de comic niet ken, had ik ook niet echt een bepaalde verwachting van deze film.

Maar wat een, vooral visueel, fantastische film.

In eerste instantie is ie erg langdradig en er gebeurd geen ruk.

(Misschien omdat je bij een superhelden-comic-verfilming automatisch X-men-achtige taferelen verwacht...)

Maar op de een of andere manier bleef ie me toch boeien, ik wilde steeds blijven kijken.

En al leek het eeuwig te duren, ik kwam toch in het verhaal en tegen het einde, met de goed uitgespeelde twist was ik bij nader inzien toch verkocht.

Alles kwam ineens samen tijdens dit punt, geweldig gedaan.

Af en toe vond ik ook net of je een comic zat te kijken, zo lekker was de filmstijl.

Qua personages had ik niet echt een favoriet, al vond ik Rorschach en The Comedian erg sterk gespeeld (al had de laatste wel wat meer in beeld mogen komen).

Al met al een intelligente, onderhoudende comicverfilming!

1 minpuntje: die neus van Nixon! Hoezo nep?! hahaha

avatar van scumfrog

scumfrog

Wat een tegenvaller.............zzzzzzzzzzz

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Goh... had heel iets ander verwacht van deze film. ben nog al een leek met de comic watchmen dus verwachte dan ook een soort x-men achtige film wat ook in de eerste paar min zo leek. film is dan ook totaal onvoorspelbaar met een goed verhaal maar op een vreemde manier voor mij gefilmd maar de film bleef wel boeien ook al was het op een paar momente zwak en sprong van hak op te tak naar een ander verhaallijn wat best wel irri was als je een paar minuten mist of even niet op let. maar al om al heb ik me prima vermaakt bij deze film ook al vondt ik dat zo een groot verhaal niet echt pas in zo weinig tijd ook al duurt de film dik 3 uur. vette 3*

avatar van ChielB

ChielB

Zoals velen was ik ook niet bekend met de comics, wat wellicht een voordeel is. Ik wist wel dat het geen gemiddelde superheldenfilm zou zijn (zoals een X-Men of Spider-Man), maar uiteindelijk heb ik 2,5 uur prima vermaak gezien.

Hele interessante en mooi uitgewerkte personages, visueel erg netjes gedaan en zeker weer eens wat anders qua 'superheldenfim'. In het begin even wennen en voor sommigen misschien wat doorzetten, maar het is zeker de moeite waard.

4**

avatar van BS

BS

moeilijke film om te beschrijven.

Niet wat ik verwacht had, maar met zijn ruim 2,5 uur neemt het wel de tijd om dingen uit te leggen. Het tempo van de film ligt laag maar toch gebeurd er genoeg om het interesant te houden.

Het verhaal is raar, soms onduiderlijk en on-overzichterlijk ; maar er zit in ieder geval wel een verhaal en een hele stapel mensen ( met hier en daar een geschiedenis ) in !

De actie is minder in aantal als dat ik verwacht had, maar het is wel gewoon lekker 18+ hakwerk. Kwaliteit vs kwantiteit, opzich geen slechte keus.

Visueel is het gewoon prima gedaan.Het ziet een mooi uit en wat voor mij een byzonder hoogtepunt is ; is dat de film weet hoe ze een vechtscene moet neerzetten. Namelijk niet met dat misselijke, onoverzichterlijk, extreem veel knip-werk. Maar gewoon overzichterlijk en duiderlijke vecht-scenes. Heerlijk, je kunt gewoon zien wie er geslagen wordt, waar hij heengaat en hoe hoog bij stuitert. Dat opzig is al een punt erbij waard ( maar dat doen we niet )

Even terugkomend op het visuele, daar wil ik bij aansluiten dat het camera-werk uitstekend is. Niet alleen standaard-shots maar ook veel mooie en aparte hoeken. Erg leuk gedaan.

Op het eind laat de film mij een beetje verbaast achter. Verbaast door alles wat je ziet maar ook door de vreemde muziek-keuzes. Mooie nummers ( dat zeker ) maar het past niet... of ja.. eigenlijk wel .. maar ook weer niet .. nou ja .. weet ook niet hoe ik het zeggen moet.

D'r komt nog een extended uit en die ga ik ook nog wel kijken. Goed nieuws dus want dat betekend dat de film me wel geboeid heeft

Dit is ook weer zo'n film waar iedereen anders tegenaan kijkt. Je ziet het ook aan het stem-gedrag. Of heel laag of vrij hoog.

Al met al hou ik het voorlopig op een 3,5 *

avatar van tal1b

tal1b

gave film, visueel erg sterk.

'superhelden' zijn top gedaan, wel met een vette knipoog, maar past helemaal in het verhaal.

en inderdaad, de vechtscenes zijn perfect.

als fantasy liefhebber is dit een must see.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Goede film, aparte sfeer.

Juist ook door de aparte muziekkeuze komt dit goed naar voren.

Enkele boeiende karaketers, met name Rorschach.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

99 luftballons. in een amerikaanse film??? rare muziek keuze???

moest even lache en 2 keer goed luisten of het wel klopte.

best wel lol en die blotesmurf was me favoriete karakter.

avatar van lunatic078

lunatic078

heb de film gisteravond gekeken was zeker geen slecht film maar ook zeker geen TRIPPLE AAA+++....

Wist zelf niks van de historie van watchmen bestaat het al langer ?.

Maar vond het verhaal nogal verwarrend hadde meerdere mensen gisteren.

Vond de film wel heel goed kwa opzet en camerawerk mooie specialeffect's en een goeie cast..

Vond roscharch ofsow een leuk personage om te kijke maar die men met dat nep batman pakkie was een beetje lame.

al met al 4,5 sterren voor looks

4 sterren voor cast

1.5 sterren voor verhaal.

gemiddeld 3,33 sterren

lunatic078 schreef:

Wist zelf niks van de historie van watchmen bestaat het al langer ?.

Maar vond het verhaal nogal verwarrend hadde meerdere mensen gisteren.

al met al 4,5 sterren voor looks

4 sterren voor cast

1.5 sterren voor verhaal.

gemiddeld 3,33 sterren

De comic Watchmen stamt uit 1986 en 1987 (vandaar ook dat het in die tijd afspeelt) en wordt gezien als de beste comic aller tijden door de gigantische invloeden die het had op het comic book genre.

Je merkt op dat één van de personages een 'nep Batman' is maar alle personages zijn op bestaande comic figuren gebaseerd. Alan Moore wilde oorspronkelijk de personages uit de Charlton Comics (die onder DC vallen) gebruiken, maar omdat de comic nogal verschilde, moest Moore uiteindelijk eigen personages creëren. De verschillende invloeden voor zijn personages kun je hier terug vinden, mocht het je interesseren.

Characters of Watchmen - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van elham

elham

ALS dit een deel 1 is van een trilogy dan vind ik het een uitstekende bgin.

avatar van Elminius

Elminius

Ik had bij deze een gigantische actiefilm verwacht (had ook nog nooit van de comic gehoord), maar dat viel al serieus tegen.

Als drama vond ik er verder ook vrij weinig aan, dat verhaal en acteerprestaties krijgen toch geen voldoende van mij.

Maar toch had ik één kippenvelmoment, de scène waarin Rorschach gedood wordt (niet voor dat mietje van een Wilson, maar voor de acteerprestatie van Rorschach zelf).

Wat een heerlijk personage, die Rorschach, ook zeer sterk gespeeld. Daar zou ik nog wel eens een film over willen zien.

Net een 2.5 door Rorschach.

avatar van Elminius

Elminius

Hmm, het ergste minpunt zelfs nog vergeten: die afschuwelijke muziek.

Half punt eraf.