• 9.379.846 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

avatar van The Goss

The Goss

Hoge verwachtingen gehad van deze film, maar het viel me bar tegen. Filmisch zat het prima in elkaar, met een mooie donkere Marvelsfeer. Maar de karakters, op Rorschach na, waren me te oppervlakkig waardoor ik niet in de film heb kunnen komen.

Jammer, want ik houd normaal wel van stripverfilmingen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

The Goss schreef:

met een mooie donkere Marvelsfeer.

. Ga je mond spoelen.

avatar van deTuinman

deTuinman

ik wou net zeggen......

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Zeer leuk en origineel, maar ik had de director's cut gekeken, en dat had ik misschien niet moeten doen want hij had misschien toch een half uurtje minder lang mogen duren, maarja, da's natuurlijk persoonlijke mening. Natuurlijk als je 4-5 hoofdpersonages hebt waar je telkens het verleden mee wilt uitdiepen duurt het natuurlijk wat langer. The Dark Knight is ook wel best een lange superheldenfilm, al vind ik die natuurlijk wel beter. Maar het is gewoon niet te vergelijken.

Naomi Watts schreef:

. Ga je mond spoelen.

Inderdaad, dat is wel ee hele grove belediging die je kan maken

avatar van patrick21079

patrick21079

Watchmen was niet zo goed als ik verwacht had, maar ik ging dan ook wel wat hoge verwachtingen kijken. De film duurde veel te lang en was me allemaal net iets vaag. Ik heb overgens de normale versie gezien, misschien moet ik de directer's cut maar eens een kans geven.

De acteerprestaties waren niet hoogstaand, maar ook zeker niet slecht. Rorschach was zeker mijn favoriete personage. Een paar lekkere gore scènes met Rorschach. De effects zagen er wel goed uit. De opbouw en de ontknoping waren ook goed. Karakters werden goed uitgediept. Maar het verhaal was op sommige punten niet interessant genoeg en dwaalde ik helaas af.

Verder wil ik nog een groot compliment geven voor de muziek, erg goed.

TimD

Op geen enkele manier spannend of boeiend. Afrader. 1,5 *.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Pfffff.... nou heb ik het wel gehad met de superheldenfilms....

Begint veelbelovend, maar is daarna nergens meer echt spannend en boeiend..

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat Watchmen zo goed maakt is het feit dat de film heel anders is dan andere superheldenfilms. Zo zit er bijvoorbeeld maar één echte superheld in en doet de rest slechts alsof, is de sfeer veel donkerder en is het geheel stukken gewelddadiger.

Soms vliegt het geheel wel wat uit de bocht met vreemde muziekkeuzes (Hallelujah en 99 Luftballons, was dat nu nodig geweest?) en een enkele wat té vage scène (wat gebeurd daar in godsnaam allemaal op Mars?) maar gelukkig blijft het binnen de perken en wordt het geheel niet te vaag en zweverig. Het plot is ook vrij sterk met een mooie twist aan het einde.

In Dawn of the Dead en 300 konden we al zien dat Snyder het vak verstaat en vooral actiescènes sterk in beeld kan brengen. Watchmen is hierop geen uitzondering. Er zit niet veel actie in, maar wat erin zit is erg fraai. Het leek soms wel een Tony Jaa film met al die gebroken botten.

De personages zijn ook geen typische superheldenfilmschurken en helden. Vooral de lekker cynische The Comedian en psycho Rorschach zijn erg fascinerend. Het is van de meeste personages ook niet helemaal duidelijk of het nu villains of heroes zijn en vooral dat maakt Watchmen een interessante film.

avatar van stkolaf

stkolaf

oke, heb net de film afgekeken, maar heb eerst nog een probleempje, voor ik mn mening geef. die schatrijke, uit de kast gekomen superheld, Ozymandias was het volgens mij, vermoordde iedereen, omdat ze erachter kwamen wat zijn plan was. maar wat precies was zijn plan nou. was het alleen maar dat hij New York uit wilde moorden en de schuld wilde geven aan Dr Manhattan?? kan iemand me plz een korte samenvatting geven van zn plan, dat zou alles een stuk duidelijker moeten maken... dank u!

TimD

Had je dat niet moeten begrijpen n.a.v. de film zelf? Ik zou er 2 punten vanaf halen !

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Watchmen is één van de eerste films die ik in 2009 zag en tot nu toe ook meteen de beste.

- Het verhaal is sterk en filosofisch

- De personages zijn stuk voor stuk interessant

- De alternatieve verleden/heden is briljant bedacht

- De actie en special effects zijn van zeer hoog niveau

- De muziek is bijzonder, gevarieeerd en bombastisch

- De locaties zijn prachtig, met name Antarctica en Mars.

avatar van ted_striker

ted_striker

TimD schreef:

Dus omdat sommige mensen niet het vermogen bezitten om het einde te snappen zoals het nu weergegeven wordt moet het maar op jip-en-janneke-niveau voorgekauwd worden?

Hou toch op.

avatar van Flavio

Flavio

stkolaf schreef:

Ozymandias wilde met zijn actie voorkomen dat de Sovjets en de Amerikanen oorlog zouden voeren, met het einde van de wereld tot gevolg. Nadat NY is vernietigd sluiten de VS en de Sovjets vrede om Dr Manhattan te bestrijden.
Ozymandias offerde NY dus op, om de rest van de wereld te redden.

ted_striker schreef:

Hou toch op.

Niet alles zo serieus nemen verrijkt je wereld.

Ik heb de film nogmaals proberen te kijken (films waar ik verwachtingen van heb die tegenvallen kijk ik nogmaals, misschien was ik de vorige keer gewoon niet in de mood voor zo'n film) maar blijf het op het gelijke aantal sterren. Zware tegenvaller en op de goed geschoten beelden na een ongelofelijk oninteressante film

avatar van vergugel

vergugel

Wat een ongelofelijke schijtfilm.

trieste personages, in en in slecht acteerwerk en een verhaallijn om acuut sneu van te worden.

Een van de meest armzalige films die ooit heb moeten aanschouwen...bah ben er nog misselijk van.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

vergugel schreef:

bah ben er nog misselijk van.

Neem een Okugest.

avatar van paul83

paul83

Wat een ongelofelijke schijtfilm.

Een verhaallijn om acuut sneu van te worden?

Je hebt helemaal gelijk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Voor jou ook een Okugest dan maar.

JacoBaco schreef:

Voor jou ook een Okugest dan maar.

avatar van Murphyus

Murphyus

Slecht acteerwerk? Dit is ver van slecht acteerwerk. En als je het een stomme verhaallijn vind snap je het vast ook niet.

avatar van tapilatu

tapilatu

meningen erg verdeeld over deze film, het begin was goed. Er zaten brute stukjes tussen en dialogen kunnen mij niet lang genoeg zijn als ze maar toevoegen aan de film! Na de "pauze"ging mijn waardering van deze film achteruit. Het werd mij allemaal iets te SF- achtig. Jammer als de film was door gegaan waar die mee begonnen was kon het een topper zijn!

avatar van stkolaf

stkolaf

tapilatu schreef:

nadat ik erachter ben gekomen dat het toch wel klopte wat ik eerder dacht dat ik niet helemaal snapte, sluit ik me bijna volledig aan bij tapilatu. Dat mars figuur van dr manhattan vond ik net iets TE... en meer van die ongein vond ik jammer verder was Walter mijn favo personage, en een leuk eind met die Journal kortom, 4*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic berichten verwijderd.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Mooie verfilming van de graphic novel. Rorschach was super gecast, heb eigenlijk me aan helemaal niemand gestoord. Was wel duidelijk dat ze veel details uit het boek weg hebben moeten laten (grootste verschil zal het "vernietigingssysteem" wel zijn want hier zijn her energiebollen die gebaseerd zijn op Manhatten's kracht, en niet een genetisch gemanipuleerd monster, zoals in de novel.

Verder verraste de intensiteit van het geweld me behoorlijk. Het deed me denken aan hoe Sin City in elkaar zat, alleen was Watchmen (De Director's Cut heb ik gezien) een stuk prettiger om naar te kijken.

Enige inkakmoment wat de film toch had (en ook in de novel vond ik dit een minder stuk), was het gedeelte met Doctor Manhatten die Laurie meeneemt en zijn filosofie over het leven meedeelt... op Mars.

avatar van Xen0n

Xen0n

TimD schreef:

Niet alles zo serieus nemen verrijkt je wereld.

Jaja, ongelofelijk oninteressante film?? En de Simpsons Movie is volgens jou wel interessant?

Nouja volgens mij is het enige wat jij probeert te doen, wat berichtjes terugverwachten met hoe oneens ze het zijn met jou opvatting... Reservoir Dogs veranderen van 3 naar 1, nog zoiets...

Of het enige waar jij je voor interesseert zijn simpele komedies of tekenfilmpjes...

avatar van Xen0n

Xen0n

GroovyDrummer schreef:

Pfffff.... nou heb ik het wel gehad met de superheldenfilms....

Begint veelbelovend, maar is daarna nergens meer echt spannend en boeiend..

Het laatste wat je kunt doen is Watchmen samen met alle andere 'standaard' superheldenfilms over 1 kam scheren...

Deze film is wel degelijk heel erg anders als je ze vergelijkt, dat je het niet boeiend vind, ok. Maar om dit te bestempelen als doodnormale superheldenfilm zoals die van Marvel slaat gewoon nergens op...

avatar van egelhunter

egelhunter

kende de hele comic niet van watchmen voordat ik naar de film ging in de bioscoop. Vond de eerste 10 min cool, leuke intro en een knokpartij. Daarna zakte de film zo erg in dat ik de rest van de film zowat heb geslapen. Wat een saaie film. Vind dit de slechtse film van het jaar. Mn vrienden vonden dit ook. Sterker nog, we hebben het er nog over als we iets stoms doen dat dan iemand zegt: ophouden of anders moet je verplicht watchmen kijken!

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Hele mooie film met mooie special effekts.

Alleen jammer dat hij zo verrekte langdradig was en dat ik er geen drol van snapte.

Paar mooie vechtscene's gezien en voor de rest veel oeverloos gelul en vooral veel vage dromerige beelden.

1,5 * voor de special effekts en het acteerwerk