• 9.373.383 stemmen

La Route de Salina (1970)

Alternatieve titels: Road to Salina / Quando il Sole Scotta / Sur la Route de Salina

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Georges Lautner

Met onder meer: Mimsy Farmer, Robert Walker Jr. en Rita Hayworth

Gesproken taal: Engels en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot La Route de Salina

"Her mind was the most erotic and dangerous part of her body."

Een jonge zwerver arriveert bij een afgelegen landhuis waarvan de eigenaresse in hem haar verloren zoon meent te herkennen. Zowel de huisvriend als de dochter gaan ook mee met die vooronderstelling, wat het meisje er echter niet van weerhoudt een liefdesrelatie met haar zogenaamde broer aan te gaan.

Wel interessante broeierige sfeer en gefilmd op een toplocatie. Opmerkelijk genoeg gefilmd op de Canarische Eilanden. Opmerkelijk ook dat het toch een soort van Amerikaanse uitstraling heeft gekregen.
Ik heb toch wel wat gemengde gevoelens over het plot.
Dat hele broer en zus gebeuren is nogal dubieus. Ja hij is dus niet haar 'echte' broer, maar zij deed het eerder wel met haar broer, wat ze later toegeeft. En ze heeft die broer dus vermoord.
Ik snap ook niet dat hij daar blijft rondhangen, zeker niet na die uitnodiging van die vriend. Het is toch een en al treurnis, die getraumatiseerde moeder die haar kinderen niet kan loslaten.

Mimsy Farmer en Robert Walker Jr. hebben hier allebei een nogal typische uitstraling. Ze komen allebei wat raar over.
Waardige rol van Rita Hayworth, die ik echt niet herkend zou hebben als ik niet had geweten dat zij het is.
Op Netflix staat alleen de Franse dub. Ik had wel graag de Engelse versie willen zien, omdat ik denk dat de meeste acteurs hun teksten Engels hebben ingesproken.