• 9.373.211 stemmen

Le Peuple Migrateur (2001)

Documentaire | 98 minuten / 89 minuten (dvd)

Genre: Documentaire

Speelduur: 98 minuten / 89 minuten (dvd)

Alternatieve titels: The Travelling Birds / Winged Migration

Oorsprong: Frankrijk / Duitsland / Zwitserland / Spanje / Italië

Geregisseerd door: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud en Michel Debats

Met onder meer: Jacques Perrin

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Le Peuple Migrateur

"The amazing odysseys of traveling birds"

Van de maker van Microcosmos, ditmaal een documentaire over het dagelijkse leven van de verschillende soorten vogels in deze wereld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol, English version)

Narrator (stemrol)

avatar van Mug

Mug

Ik voelde me als Nils Holgersson die op wereldreis ging. Verbluffend.

Het viel deze keer wel (i.t.t. Microcosmos) op dat een aantal scenes in scene waren gezet.

De medailles voor 't synchroonzwemmen zijn trouwens al vergeven, prachtig.

Ik heb hem onlangs ook gezien en was toch wel verrast door die briljante beelden. Fantastisch gemaakt eigenlijk.

Hier en daar is er iets teveel herhaling wat dan meteen op de zenuwen gaat werken, maar verder heerlijk om te zien.

Ging deze eigenlijk in combo zien met La Marche de l'Empereur, maar om de één of andere reden is dat er niet van gekomen.

Vandaag het er toch maar op gewaagd, en had het beter niet gedaan. Totaal stuurloos filmpje waar je 90 minuten lang vogeltjes ziet vliegen. Ik heb al niet veel met die beesten. Nogal saai en doet verder niet veel dan wat kwetteren, maar vooral de randomness waarop overgeschakeld wordt tussen de scenes vond ik opvallend. Stukje vogels hier, wat vogels daar, cut naar nog een ander groepje vogels ... af en toe doen ze wat "grappigs" of kunnen we "awwww" roepen als er kuikentjes te zien zijn. Nou, fijn.

Volgens mij waren de documensen het na een tijdje zelf beu, want naast vogels ook enkele lawines en een groep voorbijrijdende paarden.

1* voor een occasioneel mooi shot. Verder totale prul die mij enkel deed gapen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Redelijke film,

Aardige beelden van rondtrekkende vogels. Soms zag het gewoon zwart, dankzij een enorme zwerm aan vogels. Maar koste wat kost willen ze in een peloton vliegen, wat af en toe leidt tot botsingen met vervelende gevolgen. Verorberd worden door een flink aantal driftige krabben. Geestig om te zien.

Ozarklynch schreef:

Minpunt is dat, zoals al eerder vermeld, je op een gegeven moment in een wat al te repetitieve spiraal terecht komt. Wat meer afwisseling was welkom geweest.

Eens, vond dat er teveel shots inzaten waarin telkens weer wat andere vogels in de lucht als een horizontale waaier naast elkaar in de lucht vlogen. Ging op den duur wat vervelen. Verder teveel een willekeur aan verschillende vogels in actie zonder dat er echt veel onderscheid te bespeuren was. Het van de hak op de tak gegeven stoorde mij niet. Echte verwondering en vertedering van mijn kant bleef uit. Kleine 3,5*

avatar van mister blonde

mister blonde

Technisch perfecte film. Echt prachtig in beeld gebracht. Film is episch mooi, kan er geen minpunten aan verzinnen. 4 sterren, eigenlijk de maximale score voor een film waar ik verder weinig bij voel.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer mooi gefilmd. In het begin was het nog wel boeiend maar na een half uur heb ik het wel gezien met de vogeltjes en wordt het voor mij maar saai. 2,0 voor de mooie beelden dan maar.

avatar van black swallow

black swallow

Dit is de meest fantastische docufilm die ik ooit gezien heb.

Een absolute aanrader voor iedereen.

Het gebrek aan commentaar is de keuze van de makers - er wordt alleen vermeld welke vogel en wat de afstand is die ze afleggen (van waar naar waar), dat is voldoende voor deze docu. Er zijn genoeg informatiebronnen waar je alles kunt vinden wat je wilt weten over vogels,

als je dat wilt weten, tenminste -

Deze film is een reis, een beleving, en zeer indrukwekkend. M.i.

Er bestaat ook een making of - waarin je ziet wat er allemaal voor nodig was om deze film te kunnen maken, een proces van jaren... ook schitterend.

avatar van james_cameron

Herzien op blu-ray. Magistrale documentaire met verbluffend camerawerk, waarbij een grote reeks vogels in de lucht van heel dichtbij worden gefilmd. Het resulteert in iets heel bijzonders; ook qua sfeer en muziek is dit van heel hoog niveau. Minpuntje is de sporadisch nogal hak-op-de-tak montage, maar al te storend is dit niet. Een absolute topper binnen het genre.