• 9.370.978 stemmen

Le Scaphandrier (2015)

Horror / Thriller | 78 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Deep Below

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Alain Vézina

Met onder meer: Édith Côté-Demers, Raymond Bouchard en Béatrice Picard

Gesproken taal: Frans

Plot Le Scaphandrier

Een op drift geraakte boot wordt onderschept door de politie. In de boot vinden ze de uiteengereten lichamen van de bemanning. Deze gruwelijke gebeurtenis wordt opgepakt door de jonge journalist Julie die zich verveelt in het saaie dorpje waar nooit wat gebeurt. Gedurende haar onderzoek interviewt ze een schatzoeker die duidelijk wat te verbergen heeft, een gefrustreerde eigenaar van een museum, een expert in het duiken en een oude vrouw die allemaal zweren dat er een bovennatuurlijke moordenaar rondwaart in de wateren en hij nu aan land gekomen is. Ze zeggen allemaal hetzelfde, de moordenaar draagt een oud duikpak en is meedogenloos...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gaat wel. Laatste half uurtje moet het één en ander redden, maar slaagt daar opvallend goed in. Heb een weakspot voor dat soort old school zombie praktijken. Ondoden die uit de zee herrijzen en hun oude bezittingen claimen die door de jaren heen door de bevolking is verzameld. Jammer is dan dat het eerste uur daar vrij weinig mee doet en het meer als een slasher met een moordenaar in ouderwets duikpak neerzet. Óók dat klinkt natuurlijk wel gaaf, maar in werkelijkheid oogt het meer als een CSI-aflevering in het Canadees-Frans. Behoorlijk brak gespeeld, maar zoals gezegd: het sfeervolle einde maakt het één en ander goed, al ben ik dan ook wel behoorlijk vergevingsgezind..

avatar van mixmaster

mixmaster

Tonypulp schreef:

Helemaal mee eens !!!

avatar van Barry83

Barry83

Redelijk. Zag er niet altijd even fantastisch uit qua special effects maar kan erger.

avatar van MishimaH

MishimaH

Waardeloze film, ik snap al de positieve reacties niet. Het is meer komedie dan horror. Special effects uit de jaren 50. Ook niet bijster origineel; de scene met het spookschip is gejat uit Ghostbusters 2 en de regisseur heeft ook goed gekeken naar The Fog.

avatar van blurp194

blurp194

Aardig ietwat low-budget gedoetje met een mysterieuze killer die een voorliefde voor gore heeft. Het hangt wel een beetje veel aan het koppie van Édith Côté-Demers en de logica is wel wat ver te zoeken - dat de bemanning van een onderzeeer zich laat uitmoorden door een zombie met een bijltje in een oud duikpak, tjsss - maar de spanning wordt wel goed uitgewerkt, al is het einde me wat al te mooi. En voor het gemak worden de luchtslangen die bij zo'n duikpak horen ook maar even vergeten.

Sowieso ook goed om m'n quebecquois weer eens een beetje op te halen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Redelijk waardeloos filmpje...2/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van K. V.

K. V.

Op goed geluk eens geprobeerd, maar hij viel toch een beetje tegen. De film begon nochtans goed met wat mysterie, maar naar het einde toe kon hij me toch minder bekoren.

De cast deed het zeker niet slecht.

Ik heb de film uitgekeken, maar hoef deze niet meer terug te zien.