• 9.374.165 stemmen

Superstorm (2007)

Sciencefiction / Drama | 150 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Sciencefiction / Drama

Speelduur: 150 minuten (miniserie, 3 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Simpson

Met onder meer: Nicola Stephenson, Tom Sizemore, Chris Potter

Plot Superstorm

Een groep wetenschappers doet onderzoek naar het weer en probeert invloed uit te oefenen op dit fenomeen. Met behulp van hun computer ontwikkelen ze een storm boven de oceaan. De proef lijkt succesvol totdat iemand van het team onder druk de storm verplaatst van de oceaan naar metropool New York met alle consequenties van dien.

avatar van 606

erg interessante film (docu) met veel informatie.

en de echte beelden waren indrukwekkend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goed gemaakte rampenfilm, die evenwel zoals op de hoes wordt vermeld, geen 120, maar ruim 150 minuten duurt.

En dat is maar goed ook, want de tijd om het ganse verhaal te vertellen is wel nodig, gezien de wetenschappelijke achtergronden die gebruikt worden om alles in de juiste context te zetten.

Misschien is deze film nu nog wel SF, maar het is niet onwaarschijnlijk dat door de opwarming van de aarde zulke superstormen echt grote steden als New York gaan bedreigen (bekijk de docu maar die op DVD 2 staat).

Of men die stormen zal kunnen beïnvloeden zoals in de film is maar zeer de vraag en misschien is dat nog wel de Science-Fiction in de film.

Ik vond deze film zeer spannend maar vooral zeer leerrijk.

De actreeprestaties zijn goed, maar niet uitzonderlijk, maar dat is eigenlijk niet zoveel van belang in een film als dit, de hoofdrol is hier immers weggelegd voor de orkaan.

De special effects die de stormen in beeld brengen, zoals de vloedgolf in New York zijn van prima kwaliteit. Ook worden de beelden afgewisseld met reële beelden van vroegere rampen, zoals de orkaan Katrina.

De film deed me een beetje denken aan de rampenfilms uit de jaren '70 en '80, alleen waren die puur op sensatie gebaseerd, terwijl deze film wel heel overtuigend overkomt en zulke rampen blijkbaar niet veraf meer zijn.

Opnieuw bekeken, en toch wat minder indruk gemaakt dan de eerste keer.

Het blijft niettemin wel een goede rampenfilm.