• 8.901.600 stemmen

Geregisseerd door: Georges Lautner

Met onder meer: Jean-Paul Belmondo, Georges Géret en Jean-François Balmer

Gesproken taal: Tsjechisch en Frans

Plot Flic ou Voyou

Nice wordt beheerst door een Corsicaanse gangsterbende die een politiecommissaris ongestraft doodt. Een commissaris van een speciale afdeling van de politie komt undercover een onderzoek instellen. Als hij ontdekt dat de inspecteurs van de zedenpolitie connecties met de onderwereld hebben, zet hij zijn plan in werking om zowel de corrupte agenten als de gangsters uit te schakelen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Stanislas Borovitz / Antonio Cerutti

Inspector Rey

Simone Langlois

Mrs. Bertrand

avatar van Zinema

Frans actiefilmpje met vaak flauwe humor. Belmondo is de absolute ster maar het verhaal heeft weinig om het lijf met uitzondering van de actie en idiote stunts. Zeker niet de beste uit Belmondo's oeuvre. Gemiddeld.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag bekeken, ooit op Nederland uit gezonden, maar kon me er eigenlijk niks meer van herinneren.

Doorsnee Franse misdaadfilm, eigenlijk serieus bedoeld, maar de enige die dit duidelijk niet doet is hoofdrolspeler Belmondo, die bijna iedere scene met een olijk gezicht staat te (over-)acteren.

Ook de zeer kalme, vaak vrij jazz achtige muziek ondermijnd de spanning voortdurend.

Een paar aardige stunts en actiescene's.

Niet slecht, maar nergens buitengewoon.

Alleen voor echte Belmondofans... en dan nog is het maar een krappe voldoende.

Een zes, ofwel drie sterren.

avatar van stinissen

• 22054 berichten

ARD (Flic ou voyou, maandag 16 januari, 1:05 uur)

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Ik heb vroeger redelijk wat films van Belmondo gezien, waarvan de meeste op tv. Flickr ou Voyou had ik nog niet gezien, maar heb hem zojuist op Netflix gekeken. Wederom weer een kluchtige actie misdaad film, die mij redelijk heeft vermaakt maar geen voldoende haalt. Ik mag graag o.a. naar oude films kijken en dit was er weer eentje.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

De eerste samenwerking tussen Georges Lautner en Belmondo, en ook een kassucces. Niet te verwonderen dat er nog enkele films zouden volgen met deze equipe. Flic ou Voyou is een combinatie van actie en komedie, en voor mij werkt het hier prima. De actie is bij momenten spectaculair en de humor hilarisch. Belmondo heeft er ook gewoon de geschikte kop voor. Goeie pulp is dit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een vreselijk tegenvallende misdaadkomedie met Bébel. Een commissaris met ongewone werkmethodes zet twee notoire gangsters in Nice tegen elkaar op nadat een corrupte flik en een prostituée vermoord zijn teruggevonden. Ik vond de humor geweld doen aan de film. Als het nog leuk geweest was, kon ik er nog mee leven. Helaas blijft het vrij flauw allemaal. De zaken beginnen wat minder leuk te worden voor Borowitz/Cerruti wanneer zijn eigen dochter ontvoerd wordt. Dan wordt het zowaar nog even iets pittiger. Ik heb al wat films met Belmondo gezien maar dit beschouw ik als één van zijn minste. Ik vind hem prima in iets rauwere actiefilms, maar van zodra hij grappig probeert te doen wordt hij enorm irritant.