• 9.374.006 stemmen

Luna Papa (1999)

Komedie / Drama | 107 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: Lunnyy Papa / Лунный Папа

Oorsprong: Tadzjikistan / Duitsland / Japan / Oezbekistan / Oostenrijk / Zwitserland / Frankrijk / Rusland

Geregisseerd door: Bakhtyar Khudojnazarov

Met onder meer: Moritz Bleibtreu, Chulpan Khamatova en Ato Mukhamedzhanov

Gesproken taal: Russisch

Releasedatum: 13 juli 2000

Plot Luna Papa

Ergens in een uithoek van Centraal-Azië, waar de nasleep van de oorlog in Afganistan nog voelbaar is, woont de zeventienjarige Mamlakat. Zij droomt van een carrière als filmster en hangt altijd rond bij theaters. Op een nacht wordt ze verleid door iemand die beweert acteur en zelfs een vriend van Tom Cruise te zijn. Ze raakt van hem in verwachting, maar de 'acteur' is plotseling verdwenen. Na een mislukte abortus moet ze aan haar vader opbiechten dat ze zwanger is geweest. Deze besluit dat de eer van de familie gered moet worden.

avatar van gotti

Vond het ook een erg leuk filmpje. Zoals Fisherking al zei doet deze film (qua stijl) erg denken aan de stijl van Emir Kusturica; absurde typetjes, chaotische scènes en een nog chaotischer verhaal. Dit werkt in tegenstelling tot het werk van Kusturica niet altijd even goed (met name het belachelijke einde verpest het sfeertje van de film gruwelijk). Mede door dat einde kom ik niet verder dan 3,5*.

avatar van Yak

Yak

Ik heb waanzinnig genoten van deze totaal geschifte film. Alles is zo onweerstaanbaar overdreven dat ik meerdere malen gewoon niet meer bijkwam van het lachen. Ik ben nog eventjes sprakeloos, maar deel wel vast een 4,5* uit (geen 5, omdat de kolder een half uur voor het einde toch eventjes inzakt). Het onbegrijpelijke einde was al net zo krankjorem en geniaal als de hele film. Puur genieten, helemaal mijn soort film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Bizar en absurd is deze film. Allerlei dingen komen figuurlijk, maar ook letterlijk (die koe ) uit de lucht vallen. Als je door al die ridicule dingen heen prikt, is Luna Papa toch erg vermakelijk. Ik zat telkens met een soort van verbaasde grijns op me gezicht en me afvragend wat er nù weer gaat gebeuren. Het belabberde einde hoort er eigenlijk toch wel bij.

4* sterren geef ik het .

avatar van BBarbie

BBarbie

Chaotische, originele klucht. Er gebeurt van alles, vaak tegelijkertijd zodat je af en toe niet weet waar je moet kijken. Voor iets soortgelijks moet je volgens mij helemaal terug naar het tijdperk van de stomme films van Mack Sennett c.s.

Energieke rollen van Chulpan Khamatova en Moritz Bleibtreu.

Lachen, gieren, brullen.