• 8.765.985 stemmen

Semi-Pro (2008)

Komedie / Sport | 91 minuten / 98 minuten (unrated dvd)

Genre: Komedie / Sport

Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated dvd)

Geregisseerd door: Kent Alterman

Met onder meer: Will Ferrell, Woody Harrelson en André 3000

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Semi-Pro

"Putting the funk into the dunk."

De jaren 70. Jackie Moon (Will Ferrell) is zowel de eigenaar, coach als topspeler van het basketbalteam Flint Michigan Tropics. De Tropics komen uit in de American Basketball Association, die op het punt staat samen te gaan met de NBA. Slechts vier teams uit de ABA mogen het volgende seizoen in de NBA verder gaan, en Moon is vastbesloten de Tropics naar deze eerste vier de loodsen.

avatar van Baggerman

Baggerman

rep_robert schreef:

Heb je Anchorman wel is gezien? Die is in mijn ogen wel minstens 20x grappiger Veruit de beste Ferrell film.

Nee, maar die zal ik een keer een kans geven.

avatar van J.M.

J.M.

Dat gevecht met die beer was geniaal !

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Bij vlagen is 'Semi-Pro' in mijn ogen best een leuke komedie. Will Ferrell vind ik de laatste tijd sowieso wel lachen (laatst nog 'Step Brothers' gezien en die vond ik erg leuk) en ook hier was hij weer goed op dreef evenals Woody Harrelson. De rest van de cast vond ik nauwelijks grappig op uitzondering van die vent wat die cheque won. De film kent een leuke dosis humor die meestal wel slaagt maar verder stelt de film ook niet zoveel voor. Er zaten ook een paar onnodige scenes in zoals dat gedoe met Harrelson en zijn 'fan' en diens vriendin. De wedstrijden zijn natuurlijk het leukst en dat met die beer was ook een leuk fragment. Al met al heb ik toch wel moeten lachen met de film maar ergens viel hij me ook tegen. Zoals al voor mij werd gezegd waren de eerste 20-30 minuten een beetje vervelend en saai. Gelukkig komt de film daarna wel terug. Vermakelijke low-budget film dus, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20089 berichten

Erg matig filmpje, dat eigenlijk op niets trekt.

Gedurende de film kreeg ik sterk het gevoel dat er meer uit te halen was, zeker met Will Ferrell op de planken. Het leek wel of hij zijn inspiratie had laten liggen op de ijsbaan, of dat het gestolen was door zijn stiefbroer. Kortom, zijn gebruikelijke niveau haalde hij nergens.

Onderhond schreef:

Ferrell lijkt inderdaad te vallen op de typische sportfilm.

Hij neemt ze juist vol op de hak. Een klein pluspuntje tussen de stapels troep, hoewel er hier en daar wel een goed moment is tussengepropt. Ook de outfits zien er prima uit.

Wel typisch Ferrell dat er totaal geen lijn in zit en dat de film alle kanten op springt (letterlijk).

Nogal nietszeggend (incl. de rol van Harrelson) en de dvd gaat direct in de verkoopbak.

Een semi-score voor deze film: 2,5* (krap, als het pakje van Jackie Moon).

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

Will Ferrell altijd goed! En ook in deze dwaze, over the top onzinfilm is het weer gewoon lekker genieten zonder al te veel na te denken. Ferrell, blijf aub vooral doorgaan!

avatar van K. V.

K. V.

Hm, deze eens bekeken, maar als je een tweede Blades of Glory verwacht, ben je er aan voor de moeite. Deze film is ook weer een "sportfilm" geworden, maar geen komedie. Komedies zijn natuurlijk altijd moeilijk te beoordelen, maar 'k vond de film niet echt grappig en als er dan nog grappen aanwezig zijn, zijn ze wel erg droog. Het verhaal is niet zo bijzonder of verrassend en het einde is zo voorspelbaar.

Wie eens 90min niet weet wat te doen, kan deze eens bekijken, maar mocht 'k deze in de bios hebben gezien of op dvd hebben gekocht, zou 'k me toch bekocht voelen. De cast was wel goed in orde, net als de muziek.

Verwacht zeker geen goeie komedie, maar een klassiek filmpje over losers die heroes worden.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Half en half geslaagd deze komedie. en uiterst voorspelbaar natuurlijk : redelijk onderhoudend

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Het lag er allemaal iets te dik op, waardoor het juist niet grappig meer was.
Die kop van Ferrell lig ik meestal al meteen dubbel om, maar in deze film was dat niet het geval.
Ze wisten niet goed welke kant op te gaan. Zullen we er een drama of een komedie van maken?
En ze hadden wel zo'n dramatisch team dat zelfs met de komst van een oud NBAer toch echt in de verste verte geen 4e plaats behaald kon worden op dit niveau, maar goed het blijft een film. Ik vond er in ieder geval weinig aan.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

vermakelijke film maar niet echt top natuurlijk, paar leuke momenten die de film moeten maken, spijtig dat je natuurlijk het einde al voor je de film kijkt kent, zalig die gedrogeerde man die op zijn geld wacht, heb me vermaakt maar er zat veel meer in., kijk trouwens niet zoveel komedies

3/5

avatar van ambrosini

ambrosini

Wat minder "Ferrell" grappen en meer verhaallijn.. film is zeker wel waard om een keer te zien

avatar van missl

missl

Zelfs met een borrel op, heel flauw en niet leuk.