The 11th Hour (2007)
Geregisseerd door: Nadia Conners en Leila Conners Petersen
Met onder meer: Leonardo DiCaprio
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot The 11th Hour
"It's our generation that gets to change the world... forever."
Met The 11th Hour, wordt het elfde uur, het laatste mogelijke moment voor verandering bedoeld. De film onderzoekt de manier waarop wij leven op deze planeet en wat de gevolgen hiervan zijn voor het ecosysteem. Diverse vooraanstaande wetenschappers, politici en andere experts bespreken de belangrijkste problemen waar wij wereldbewoners de komende tijd mee te maken zullen krijgen.
Kaffeefiltjer
Lijkt me een zeer interssante documentaire,
interssanter dan An Inconvenient Truth.
Angrod_Pallanén
Ze doen alsof het een actiefilm is, of een avonturen film, terwijl ze ons een les willen leren. Sorry, maar die les hebben we al geleerd, er moet alleen wat veranderen. Skip the teaching! Leonardo DiCaprio had ik niet verwacht hierin.
Zuzuu
Makkelijk gezegd dan gedaan.
Een les leer je alleen als je er ook iets voor doet. Gezien het feit dat niemand iets doet aan de vervuiling op onze planeet, hebben we dus niks geleerd van deze les. Zonder dat we het in de gaten houden zitten we onze planeet te vervuilen, met zoals auto rijden en nog veel meer.
Ze doen alsof het een actiefilm is, of een avonturen film
Ronnievb
Wat is de toegevoegde waarde van een film als deze als je Al Gore's bejubelde documentaire al hebt? Wel goed om te zien dat er veel mensen in Hollywood zijn die zich zichtbaar druk maken om het probleem, dit lijkt me namelijk geen manier van Dicaprio om zijn imago nog wat verder op te vijzelen.
Materny
Poster is wel origineel.
Kijken lijkt het me daarentegen niet waard, al helemaal niet als Dicaprio een verhaal gaat breien over hoe verschrikkelijk het wel niet allemaal is.
Lord Flashheart
We hebben Sint-Gore toch al? De linkse kerk heeft straks heeft straks meer heiligen dan de katholieke kerk.
zeekomkommer
Gisteren naar de premiere geweest, insteek is niet helemaal dezelfde als die van Gore. Film kijkt lekker weg en de boodschap komt duidelijk over. Af en toe wat te 'Amerikaans', maar dat is bij zo'n thema bijna niet te voorkomen.
Koekebakker
Nederland heeft geen behoefte aan weer een docu over de opwarming van de aarde - althans niet aan deze; de bezoekcijfers zijn dramatisch laag.
Op hoeveel schermen heeft dit eigenlijk gedraaid?
Mij zeggen die bedragen helemaal niets. Ik hoor liever 'tot dusver zoveel bezoekers'.
Dat is inderdaad een spectaculair beroerde opening zeg. Dat zijn volgens minder dan vijf bezoekers per voorstelling gemiddeld.
Zoals de meeste documentaires.
10.000 bezoekers is al een hit.
Mochizuki Rokuro
met de stem van Leonardo DiCaprio
Dat zal we de DiCaprio met de laagste bezoekerscijfers ooit zijn dan...
De meeste documentaires hebben dan ook maximaal 3 kopieen of worden digitaal vertoond. En hebben een veel betere zaalbezetting per voorstelling. Hier werd duidelijk veel meer van verwacht. Ik heb zelfs TV-reclame gezien. Er werd duidelijk op een groot publiek gemikt, hij draait zelfs in een aantal Pathe zalen.
Koekebakker
Da's nog geen driehonderd bezoekers volgens mij...
Scheelt niet veel; het zijn er net iets meer dan 300.
Koekebakker
Dat klopt. Op Lux en Louis Hartlooper na is-ie alleen maar in grote, commerciele bioscopen uitgegaan. En allemaal hebben ze 'm dagelijks gedraaid. Dan is dit een ongelooflijke flop.
JFD
Volgende week kunnnen scholieren gratis naar deze film in een aantal steden. Als ik kan wil ik er ook wel heen.
neo
Nu kan iedereen overigens ook gratis ernaartoe in Cinerama Rotterdam en Cinescope Almere. De actie loopt tot aan eind februari.
neo
Een stuk rauwer en rechter voor zijn raap dan An Inconvenient Truth. Deze visualiseert veel sterker de gevolgen, waar Gore meer koos voor een presentatievorm met een grapje en wat onnodige zaken. Na al niet al te lange tijd werd het doemscenario en het wijzen met het vingertje vervelend. Dat vond ik van Gore's film ook al overigens. Niet dat ik geen serieus probleem zie natuurlijk. Dat er nog weinig mensen behoefte hebben aan een 'vervolgfilm' blijkt inderdaad wel. Denk dat The 11th Hour veel beter was geweest om als eerste de boodschap over te brengen dan de andere.
IveLoveMovies
Maar in Belgie hebben ze deze film zelfs nog niet vertoont in de bioschoop zalen alleen in premiere. Is dat in Nederland ook zo ?
Ik zal deze film wel graag eens zien maar volgens mij word deze film in de doofpot gestopt
neo
Nederland is ie wel ''kleinschalig'' in premiere gegaan wat maanden terug. Niks geen doofpot, er is gewoon minder animo voor. Weinig mensen zitten te wachten op nog zo'n documentaire.
Qua materie redelijk interessant, al is het visueel niet meer dan een reeks pratende hoofden afgewisseld met een collage van bestaande fragmenten. Gelukkig hebben de pratende hoofden zinnige dingen te melden. Niet altijd even interessant en de betrokkenheid van Di Caprio had wat mij betreft beperkt mogen blijven tot zijn voice-over, maar goed, als dit betekent dat wat meer mensen de docu gaan kijken, best. Je wordt er niet vrolijk van uiteraard, maar ik heb er wel weer wat van opgestoken.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

One Life

Marvin's Room
Drama, 1996

Total Eclipse
Drama, 1995
klimaatveranderinggreenhouse effecthurricanetemperature dropice melting destroyclimateweather natural disasterglobal warmingpolar bearhiding in a garbage container wetenschappervrouwelijke regisseur