Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Jee-woon Kim
Met onder meer: Song Kang-ho, Lee Byung-hun en Jung Woo-sung
Gesproken taal: Koreaans, Portugees, Mandarijn en Japans
Plot Joheunnom Nabbeunnom Isanghannom
"One map. Three villains. Winner takes all."
In de jaren dertig van de twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland onder bewind staat van de Japanners, vertrekken veel Koreanen naar Mantsjoerije om te overleven. Sommige worden bandieten, sommige treinrovers en anderen worden premiejagers. Wanneer "The Weird", een onverbeterlijke treinrover, een Japanse trein berooft, ontdekt hij een schatkaart. Deze schatkaart wordt echter gezocht door de meedogenloze bende "The Bad". Toevallig bevindt premiejager "The Good" zich ook op de trein in zijn achtervolging op "The Bad". Nu achtervolgen de drie elkaar met ieder zijn eigen doel.
Yoon Tae-goo / The Weird
Bear
Doo-chao
Karemaru
JayLunar
Namaak zal het echt niet zijn, hoogstens een ode. Bovendien is Kim Ji-woon auteur genoeg om er een eigen draai aan te geven.
De cast biedt in ieder geval veel perspectief. Song Kang-ho als The Weird? Ben benieuwd wat dat gaat opleveren, Song Kong-ho in een komische rol (No. 3, The Foul King, The Quiet Family) levert altijd veel hilariteit op!
Een film om zeker in de gaten te houden.
Artifact
Hé alweer een nieuwe western en ook nog van Aziatische bodem, cool
gizmo_o
Ik hoop niet dat er teveel gekopieerd wordt uit het origineel, waarvan ik denk dat het tig maal beter zal blijven dan deze Aziatische western.
Wordt echt al maanden aardig geplugd op veel sites. Wordt kennelijk nogal veel van verwacht.
De naam van de regisseur heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken.
Lijkt me in ieder geval een pak amusanter dan die Amerikaanse een Italiaanse Westerns.
Muziek is niets mis mee, trailer is inderdaad veel van hetzelfde, maar ziet er op zich geinig uit.
Barcel
Het verhaal lijkt me super, de trailer ziet er echt gaaf uit en drie goeie acteurs in een film. Ik ben er erg benieuwd naar!
AHWA
Muziek zit ook in Kill Bill. Leuke trailer.
Barcel
Is hij al uitgekomen of nog niet? Dat vraag ik me al een tijdje af.
Bacon
Is hij al uitgekomen of nog niet? Dat vraag ik me al een tijdje af.
Ja, hij is uit op dvd met engelse subs.
Helaas miste ik zelf de film door twee dagen te laat op het PIFF in Busan aan te komen. Dit weekend dan maar de herkansing op dvd.
J.T.O
Het is opzich wel een vermakelijk film, al tegen het eind wordt het een beetje saai en zo zijn er wel meer van zulke momenten. Toch zijn er daarentegen genoeg leuke en uiteraard zeer mooi geschoten stukjes (vooral actie sequences waren erg tof gedaan)
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Zeer vermakelijke film, eigenlijk precies wat ik ervan had verwacht. Leuke actie-scenes met zeer leuke wapens en manoeuvres, prima geschoten en een goed bijpassende soundtrack. Af en toe ook goed voor een dosis humor alhoewel deze humor soms ook behoorlijk flauw is.
Barcel
Dvd met engelse subs? Maar zijn er ook dvd's met Nederlandse ondertiteling uitgekomen hier in Nederland? Ik wil deze film graag zien!
balosa
best geinige film met soms grappige en ook leuke actie scene's soms wel een beetje té maar niet storend, al met al best vermaakt met deze film
Discovered
Top film! Wat een acteur werk van the weird.
Must see!
Een van de beste koreaanse films ooit!
5/5
JayLunar
Voorlopig niet. Zelfs in Korea is, voor zover ik weet, nog geen datum vastgesteld voor de DVD-release.
Voor mij is de aanschaf in ieder geval een no-brainer. Topregisseur en een topcast.
Goodfella1812
Heb me ook goed vermaakt met deze film. Leuk verhaal, strakke soundtrack en flitsende actie. 3,5*
Macmanus
139 minuten is wel lang.
Begon wel leuk, snelle introductie van het verhaal, vlot geschoten treinkaping. En dan is het verhaal al redelijk duidelijk er is een kaart en verschillende partijen willen deze kaart hebben. Waaronder de Good, Bad and the Weird. nog een uurtje beetje achter elkaar aanhuppelen en de final shoot-out en het was leuk geweest. Helaas heeft hij er in plaats van een uur ruim anderhalf uur van gemaakt. En dat maakt het bij tijd en wijlen even doorbijten. Jil-woon weet leuke plaatjes te brengen en het vele gezweef van de camera maakt het soms erg leuk om te zien. Daardoor komt het nog op een aardig cijfer te komen, maar er het had korter gemogen.
3 sterren.
RickZ
Heerlijke Koreaanse western, actievol, boederig, soms maf en leuk, met goede shootout. Aanrader in dit genre!
rokkenjager
Trailer is om te smullen - visueel één grote festijn zo oogde.
Heb hier wel zin in!

'The Good, The Bad, The Weird' komt naar 4K Blu-ray: 'De manier waarop Ji-woon Kim de actie vastlegt is geniaal'

Bin-jip
Drama / Romantiek, 2004