• 9.379.002 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van speedy23

speedy23

De Meester schreef:

Brugge wordt overigens wel degelijk mooi in beeld gebracht!

Inderdaad prachtig. De Brugse burgemeester sprak van een onbetaalbare reclame en daar heeft hij 100% gelijk in.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg leuke film. De setting in Brugge is geweldig en brengt een heerlijk sfeertje met zich mee. Farrell en Gleeson zijn geweldig bezig en produceren samen erg leuke momenten. Heb toch wel regelmatig slap gelegen van het lachen en dan vooral om Farrell, die in een paar memorabele scenes de show weet te stelen. Naast dit heeft de film toch ook echt wel een serieuze kant en ook dat pakt goed uit in mijn ogen.

Naast Farell en Gleeson doet de rest het ook goed. Fiennes natuurlijk, maar ook de kleine rollen van de blonde meid - lekker ding trouwens - en die dweg zijn goed wat mij betreft. Om dan bij die dwerg direct maar weer op de hilarische kant van het verhaal aan te komen, want ook die is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor in deze film.

Het geheel is eigenlijk een behoorlijk vreemd misdaadverhaal die erg vreemde momenten met zich mee brengt. De ene kant is komisch, dan krijgen we weer een portie actie voorgeschoteld en de film weet ook nog behoorlijk serieus te worden. Nou jah, van alle ingrediënten voorzien denk ik maar. Over het algemeen een erg leuke film vol leuke personages op een goede locatie die behoorlijk wat mooie beelden aan ons als kijker weet te tonen. Dikke voldoende dus!

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Zeer uitmuntende film.

Je moet van praat films houden, zoals Tarantino films

Een toppertje, een beetje vreemd maar wel zeer goed

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Leuke film.

Veel humor en toch ook veel bruut geweld.

Leuk scenario, dat allerlei situaties knap in elkaar laat overlopen.

De "toevalligheden" waar ik zo hier en daar iets over lees, zijn volgens mij juist zeer bewust en een voorbeeld van hoe knap het script is.

Ik heb ook erg genoten van Farrell.

Ik had hem nog nooit eerdere in een film gezien en ik wist helemaal niet dat het zo'n leuke innemende acteur is.

En zijn lilliputter fetish was hilarisch.

Goede film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Geinige film.

Het lekkere rauwe engels tegen het pittoreske Belgische dorpje, is vooral wat deze film leuk maakt. Waar Farrell me nooit echt heeft weten te overtuigen, is dit eindelijk een film waar die echt raad mee weet. Het helpt ook wel om een fijne acteur als Gleeson naast je te hebben.

Het ziet er allemaal netjes uit, helaas is de regisseur te old skool bij de spaarzame actie die in de film zit. Hoewel je daardoor als regisseur wel mooi dingen omzeilt als "hip" en "cool willen doen". Maar ja ik ben een kind van deze tijd en ik wil het wel graag zien eigenlijk.

Maar desalniettemin een leuk filmpje dat door de setting en het goed werkende drama boven de 13 in een dozijn kreet weet uit te komen.

3.5 sterren.

avatar van RodneyS

RodneyS

Mooie film. Humor, geweld en romantiek. Van alles wat. Kijkt lekker weg en de stad Brugge is zeer mooi neergezet. Heerlijk sfeertje en goed acteerwerk!

Veel dialogen waren intressant genoeg om te blijven kijken, een aantal waren een beetje saai.

3,5 *

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Max en Joep schreef:

En zijn lilliputter fetish was hilarisch.

Daar moest ik ook wel veel om lachen.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Vooral Gleeson zit heerlijk in zijn rol in deze zwarte komedie met hier en daar behoorlijk dik geweld. Geen New York of LA maar een lekkere tegendraadse locatie die deze film enorm veel extra geeft en tevens 1 lange reclamefilm voor Brugge is. Onze eigen Thekla Reuten doet t klasse!

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

In Bruges is werkelijk een heerlijke film. In feite de Europese tegenhanger van het net zo leuke Kiss Kiss Bang Bang. Ik erken dat de algemene lijn van het verhaal soms wat zwak is, maar die conversaties tussen de karakters zijn werkelijk fenomenaal. Visueel zag het er ook goed uit. Voor de filmliefhebber is In Bruges een goede afwisseling van de films die normaal op het programma staan.

avatar van maarten_d

maarten_d

Na gent (flikken) en antwerpen (kinderen van dewindt) komt nu ook brugge in de spotlights. De film begon goed maar in het midden raakte ik het het goede van de film kwijt. De humor in de film is zeker een 5 waard maar ik had in het algemeen beter van deze film verwacht... (3)

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Geweldige film zeg.. Van alles wat, maar het verveelt geen seconde. Heb me af en toe echt kapotgelachen en dan even later schrik je weer behoorlijk.. Topper!

avatar van Sutherland

Sutherland

Heerlijke film, al doet hij soms wel een beetje vreemd aan. Het is geen film om in een hokje te stoppen qua genre. De film had van alles wat en ik heb me dan ook goed vermaakt! Ik ben geen fan van Colin Farrel maar ik vond hem in deze film behoorlijk goed.

avatar van Champietal

Champietal

Ik sta er echt van te kijken dat veel mensen het een geweldige film vonden.

Ik vond het echt een baggerfilm..........ps. ik was niet de enige, we hebben hem na drie kwartier van narigheid uitgezet.

avatar van gertt

gertt

Aparte film, ik wist eigenlijk niet wat ik er van moest verwachten.

ik vond wel dat de film erg traag op gang kwam, maar daarna genoten van de zwarte humor.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ziet er mooi uit hoor, maar ik vond eigenlijk geen enkele scène grappig - terwijl iedereen om me heen moest lachen. Wel een vermakelijk verhaal, prima spel van alle acteurs. 3*

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

thomzi50 schreef:

Vreemd, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen. Zelfs niet de scène met die Amerikanen?

avatar van M21

M21

Vermakelijke film, weer eens wat anders. Had er eerlijk gezegd niet zoveel van verwacht, maar deze film is me echt alles meegevallen.

Zeker het kijken waard. 3,5*

avatar van james_cameron

Originele, zwartgallige misdaadilm met twee hoofdrolspelers die voortreffelijk zijn en gedenkwaardige personages neerzetten. Gleeson is uitstekend als altijd, maar Farrell is lange tijd niet zo goed geweest. Hij kan het gelukkig dus nog wel. Hilarische dialogen, stemmige muziek, een treffend oog voor detail en een tour langs de mooiste locaties in Brugge maken van de film een lust voor de zintuigen. Het camerawerk is ook nog eens prachtig. Zelfverzekerd geregisseerd door nieuwkomer McDonagh en voorzien van een grimmige en bloederige finale is dit wat mij betreft een zeer aangename verrassing.

avatar van djeebee

djeebee

5 sterren voor deze eigenzinnige verrassende film, van begin tot het eind boeiend !

avatar van Blokland

Blokland

Beste film die ik dit jaar heb gezien. Farrell kan verdomme acteren, wie had dat gedacht?! Ik vond het gebruik van dwergen in deze film trouwens veel grappiger dan in b.v. the Station agent

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Geen topfilm, het was een moeilijk opgangbaar komende film. Het was opzich wel grappig maar het verhaal was ook dramatisch, ik had er meer van verwacht ! 3 ***

avatar van Sangoni

Sangoni

Soms, heel soms kom je een niet-commercieel meesterwerkje tegen. Dit is zo'n zeldzaamheidje.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een lekkere misdaadkomedie die het wel van de scherpe dialogen moet hebben en niet van de snelle aktie.

De personages worden goed in beeld gebracht en wat ik ook goed vond in deze film was dat de losse karakters verder op in de film terug kwamen (al dan niet in beeld).

De zwarte humor voert de boventoon.

3,5* waarom???

Het enige wat ik jammer vond was dat de film wel erg traag is.

Er had wat meer vaart in mogen zitten.

avatar van The Oceanic Six

De film probeert een beetje een film te zijn a la Snatch en Lock Stock and two smoking Barrels, dat wil zeggen aparte types, veel gevloek op zijn Brits en vage momenten. Nou vind ik niet dat het echt gelukt is. De film is best oke, maar zeker geen topper. Soms hilarisch, soms wat saai of dom. Farell is de leukste van de film, lekker op dreef als iemand met een hekel aan Brugge en Belgie dat hij maar als achterlijk ziet. Daaruit kwamen soms erg grappige dialogen of momenten. 1 dialoog met een vrouw in een restaurant waarmee hij een date had wil ik vermelden:

Chlo: Okay. So, you've insulted my home town. You were doing really well, Raymond. Why don't you tell me some Belgium jokes while you're at it?

Ray: Don't know any Belgium jokes, and if I did I think I'd have the good sense not to...hang on. Is Belgium with all those child abuse murders lately? I do know a Belgium joke. What's Belgium famous for? Chocolates and child abuse, and they only invented the chocolates to get to the kids.

Haha, die laatste zin vind ik echt hilarisch! Dat soort momenten had de film wel vaker. Wat scherpe, pittige dialogen. Helaas waren het er wel te weinig. Gelukkig kwam later in de film het personage Harry in de film. Toen kreeg de film meer pit en actie en ook nog een paar goede dialogen.
Het einde van de film was best gaaf, maar ik vond sommige momenten ook nep. Zo werd een ander hoofdpersonage, Ken, in zijn hals geschoten door Harry boven in een kerktoren. Op zich kan je dat overleven maar uiteindelijk sprong hij van een erg hoge kerktoren naar beneden om zijn maat Ray te waarschuwen. Maar zelfs na die smak leefde hij nog en vertelde hij Ray wat. Dat kan dus never, die had hartstikke dood moeten zijn. Idem met Ray die door Harry meermaals in de rug wordt geschoten. Je vitale organen zouden doorboord moeten zijn, maar hij leefde nog. Sure...
Maar verder was het einde best grappig, zeker met de laatste quotes over Brugge, in die kutstad wilde hij absoluut niet sterven.

Alles bij elkaar een best vermakelijke film om eens te zien. Maar verre van een topper.

avatar van Zinema

In Bruges is een overgewaardeerde misdaad film met een behoorlijke dosis humor. De film weet vaak niet goed te boeien en komt soms rommelig over. Toch is het eindproduct dat uit de montagekamer kwam best de moeite waard. De dialogen zijn soms grappig maar echt stelling neemt de film niet. Er wordt wat gezwabberd tussen verschillende genres en je zou soms bijna denken dat het hier een promo-film voor Brugge betreft. De Nederlandse en Belgische bijrollen zijn soms tenenkrommend slecht geacteerd. De enige die de film naar een wat hoger niveau tilt is Fiennes.

Redelijk origineel qua uitwerking van het simpele verhaal maar het eindresultaat is niet meer dan gemiddeld.

Zinema

avatar van The Oceanic Six

Nou, gezien het feit dat men Brugge en Belgie de hele film door afzeikt kan je het moeilijk een Brugge promotiefilm noemen...

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Er wordt trouwens wel een beetje Nederlands gesproken!

Op't perron, als ge goed luistert, de vrouw die de treinen afroept brabbelt iets in onze taal ^_^

avatar van tal1b

tal1b

inderdaad, misdaad / komedie.

vond de komedie echt geweldig hier, de actie was ook goed gedaan.

Alleen zo'n sprong van die kerktoren zou ik niet kunnnen na vertellen...

Laat staan, Farell waarschuwen + pistool overdragen, lol.

avatar van joijce

joijce

Champietal schreef:

Ik sta er echt van te kijken dat veel mensen het een geweldige film vonden.

Ben het er helemaal mee eens, vond het ook een slechte film, kon mij totaal niet boeien.

avatar van Stino28

Stino28

Als je alleen het eerste kwartier hebt gezien, dan heb je het beste van de film gemist. Zodra Ralph Fiennes erin kwam vond ik hem een stuk beter. Het eerste deel vond ik ook maar saaitjes