• 9.386.849 stemmen

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Horror / Sciencefiction | 115 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Philip Kaufman

Met onder meer: Donald Sutherland, Brooke Adams en Jeff Goldblum

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Italiaans

Releasedatum: 8 maart 1979

• Bioscoop Zaterdag 28 februari in één bioscoop (Zutphen)

Plot Invasion of the Body Snatchers

"From deep space... the seed is planted... terror grows."

Matthew Bennell woont in San Francisco en krijgt steeds meer klachten van zijn vrienden over hun eigen families die anders lijken te zijn. Als Matthew er een tijdje later weer naar vraagt, blijken zijn vrienden niets te herinneren van hun klachten. Matthew komt erachter dat er aliens op de aarde zijn, maar wie kan hij nog vertrouwen?

Matthew Bennell

Taxi Driver

Ted Hendley

avatar van Achilles

Achilles

Sterke film. Spanning wordt goed opgebouwd.

Je ziet zelf ook totaal geen oplossing tegen het body snatchen, dus het einde was wel voorspelbaar.

Een verdiende 3,5*

avatar van the spies

the spies

Dé beste remake ooit! Behoort samen met (de orginele) Planet Of The Apes, Blade Runner en 2001: A Space Oddessy tot de top qua science fiction. Geweldig camera werk, spanning wordt geniaal opgebouwd, de chemie tussen Brooke Adams en Donald Sutherland spat van het scherm en dat einde,...krijg nog steeds kippevel als ik er aan denk. Geniaal!
Vijf dikke sterren!!

Een leuk feitje is trouwens dat de man die in paniek Sutherland en Adams waarschuwt, terwijl zij in de auto zitten, die even later wordt aangereden, de hoofdrolspeler is uit het orgineel uit de jaren 50.

avatar van kort0235

kort0235

Ik vond deze film destijds ook erg goed. Helaas kan ik vanavond niet kijken, maar zal hem binnenkort eens aanschaffen.

De originele van de jaren 50 heb ik ook gezien en die was ook erg goed.

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Mooie film, ik wel wel eens de originele zien.

3.5

avatar van saya

saya

geweldige film!

mijn kennismaking met Sutherland!

inderdaad, net zoals The Spies schreef: het einde bezorgt me telkens weer kippenvel!

verder had ik ook geen één keer het idee dat ik een film uit 1976 aan het kijken was; juist de special effects vondt ik erg goed!

avatar van speedy23

speedy23

saya schreef:

Dat kan ik begrijpen. Hij is uit 1978.

avatar van euroburger

euroburger

De film ademt nog iets uit die jaren 70, gelukkig wel. Hij probeert zijn tijd niet vooruit te zijn, en dat werkt in zijn voordeel.

Behalve het ronduit absurde einde (mijn kinderhart brak!)

een intrigerende sfeerfilm, met gevoel voor dramatiek en psycho-elementen. Origineel nooit gezien, maar deze zal ik nooit vergeten. Mensen die met oversized 'peulen' rondlopen, als het niet zo goed was verfilmd zou je je slap lachen om de diverse scenes....

avatar van kort0235

kort0235

Vanavond eindelijk weer eens gezien. Behoort toch tot de betere SF-films. Maar om nu te zeggen een top-film, dat ook nu weer niet! Maar ik heb er wel van genoten.

Een 3,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige SF film met een lekker angstig sfeertje.

Ik heb deze gezien toen ik niet al te oud was (12 of zo) en ik vond het toen 1 van de engste films die ik had gezien.

Een must voor de SF-liefhebber en voor mensen die van een spannende film houden.

Cijfer: 4

avatar van euroburger

euroburger

Ik wou dat ik hoger kon waarderen, deze film is me altijd bijgebleven, de sfeer is zoals al zoveel eerder opgemerkt, onnavolgbaar en alle details zijn zorgvuldig uitgewerkt, zelden overtroffen en al een klassieker bij het verschijnen. Soms ergerde ik me wel aan de fluittonen en de te harde kloppende geluiden, maar das vergeven omdat het toch zo bij de film past. Ga hem snel eens op dvd aanschaffen.

avatar van Wouter

Vandaag herzien. Goede film, hoor.

avatar van starbright boy

Wouter schreef:

Vandaag herzien. Goede film, hoor.

Zeker. Bloedspannend ook. En een geweldig einde.

avatar van Film Pegasus

Had ik gezien zonder enige verwachting eigenlijk. Het is een film met een goeie opbouw van spanning. De typische horroracteurs Sutherland en Goldblum passen compleet in de film. Samen met de mooie Brooke Adams heeft de film een sterke cast. De film heeft alles om een klassieker, alhoewel het soms op het randje van verouderd is. In elk geval één van de betere horrorfilms.

avatar van Patat

Patat

Sfeervolle invasion-movie die binnen zijn genre erg hoog scoort.

Het verhaal is weinig origineel, maar bevat een aantal leuke twists en men maakt goed gebruik van de paranoia die er heerst in zo'n situatie. Men neemt voldoende tijd om de personages uit te diepen en het verhaal ontwikkelt zich aan een goed tempo. De film heeft een erg passende cinematrografie en soundtrack met veel duistere beelden en obscure achtergrondmuziek. Het is vooral de sfeer die deze film zo sterk maakt. Men vervalt niet in eindeloze en hersenloze bloedvergieten zoals sommige genregenoten.

Soms kon het allemaal iets spannender uitgewerkt worden en ook het einde zal beslist niet elke kijker bevallen, maar toch is deze film een mooie entry binnen zijn genre. Zeker één van mijn favorieten uit de late jaren '70.

avatar van netschaap

netschaap

Het verhaal dat spijtig genoeg volledig beschreven staat op de achterkant van de DVD hoes begint beloftevol maar valt hopeloos op zijn gat in het midden van de film. De laatste helft van de film is dan ook alle mysterie en spanning zoek terwijl de film op een zielige manier verder kruipt naar een absolute anti climax op het einde.

avatar van Redlop

Redlop

netschaap schreef:

...maar valt hopeloos op zijn gat in het midden van de film...

wat gebeurde er dan dat mij is ontgaan?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Sterke SF-film. Voortdurende spanning die nooit ophoudt en een geweldig einde. Een van de betere remakes.

avatar van Theunissen

Vindt dit nog altijd een uitstekende en spannende Horror / Science-Fiction film.

Het verhaal zit prima in elkaar en hij is ook nog eens spannend. Er wordt ook goed in geacteerd. Het einde van deze film was schitterend.

Men heeft vorig jaar een soort remake van deze film gemaakt in de vorm van :"The Invasion" maar die kan absoluut niet tippen aan dit origineel.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ook niet aan HET origineel waar dit weer een remake van is trouwens

avatar van Theunissen

orbit schreef:

Ook niet aan HET origineel waar dit weer een remake van is trouwens

Klopt inderdaad, deze film is inderdaad een remake van het origineel ergens uit de jaren 50. Die heb ik niet gezien, misschien zenden ze die eens een keertje uit op TCM en kan ik die ook mooi meepikken. Deze fim zenden ze trouwens regelmatig uit op MGM. Daar heb ik hem een maand geleden nog op gezien.

avatar van Halcyon

Halcyon

Vergeet ook niet de ripoff van Abel Ferrara, die een stuk beter is dan je zou verwachten.

klute89

Een van de weinige geslaagde remakes, want deze remake is echt goed! En de film is op bepaalde punten ook best zenuwslopend. Van mij zal je alleen maar lofzang horen over deze film

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Net gezien, voor het eerst (!), op MGM. Aardig goed filmpje met een goed einde. De special effects zijn ook nu nog prima te pruimen en dat jaren '70 sfeertje draagt nog eens bij aan de algehele sfeer.

klute89

Ja het einde is zeer sterk, de schreeuw.

avatar van Glacius

Glacius

Ik vind het eigenlijk op geen enkel moment écht spannend.

Zenuwslopend? Hebben we wel dezelfde film gekeken?

De sfeer van de film is wel ok, maar persoonlijk vind ik de film op geen enkel moment boven de middelmaat uitsteken.

Denk dat ze deze film best wat meer mysterie hadden mogen geven.

De hele film weet je praktisch al wat er gaat gebeuren en hoe.

Nergens verassend. De film zet weinig aan tot denken, over het hoe en wat. Ook na 1 dag (in de film) vermoed de hoofdrolspeelster al, dat haar man, niet haar échte man is. I don't know about you guys, maar dat vind ik verre van een realistische reactie. Bij wie zou dat in godsnaam (zo snel) in het hoofd opkomen? De opbouw van de film vond ik dus ook erg matig. (welke opbouw?)

En dan nog de misplaatste scéne met de hond...

The whole duplicating humans, zit ook nog eens vol met fouten.

(Tijd van duplicatie)

De film blijft verder maar voortborduren op niet-spannende achtervolgingen, en saaie karakters. Het enige sterke aan deze film is het einde.

Glacius schreef:

Ik vind het eigenlijk op geen enkel moment écht spannend.

Zenuwslopend? Hebben we wel dezelfde film gekeken?

Denk dat ze deze film best wat meer mysterie hadden mogen geven.

De hele film weet je praktisch al wat er gaat gebeuren en hoe.

En dan nog de misplaatste scéne met de hond...

The whole duplicating humans, zit ook nog eens vol met fouten.

(Tijd van duplicatie)

Ja, we hebben dezelfde film gezien

Ik vind trouwens dat de film wel degelijk spanning bevat, en zeker een verhaal en spanningsopbouw. Met de 'regendruppels' en uiteindelijk tot de peulen en het massaal produceren ervan. De scenes in het badhuis die waren vond ik toch erg spannend, en ja, horrorfilms zijn nou nooit echt realistisch dus dat moet je maar voor lief nemen dat het allemaal niet echt klopt. Het einde was uiteraard echt heel goed gedaan, daar zijn we het wel over eens

avatar van niethie

niethie

Nergens echt meesterlijk of hoogstaand maar een aantal positieve punten waaronder, een boeiend verhaaltje, een erg paranoide sfeer en een goede rol van sutherland maken dit tot een erg vermakelijk filmpje in zijn genre.

avatar van LSO

LSO

Een film waarvan de spanning er in zit na een half uur. Je voelt met de personages mee en wil absoluut niet gepakt worden. Leonard Nimoy zit hier als zakelijke psychiater wel op zijn plaats. Een van de begin film van Donald Sutherland die toch wel een voortreffelijke stijl heeft. Een film die een echt kwaliteit uitspeelt.

Een 4 voor mij.

avatar van mikey

mikey

Herzien, naarmate ik hem vaker zie hoe beter hij wordt. Wat opvalt is het camerawerk. Zo zit er een dialoog in de film tussen 5 figuren en de cameraman er tussen: die het gebeuren op een hele akelige maar briljante manier volgt, en let dan vooral op het zoomwerk van de camera. Het camerawerk naast de score is uberhaupt het meest opvallende. De intensiteit van de beelden vind ik minimaal net zo sterk als die van Brian dePalma. Ook leuk te vermelden: de sfeervolle maar akelig groene belichting en de hoeveelheid aan naargeestige machinerie die obscure dingen doen. Let ook even op de man die naast je zijn restanten opveegt en ze evrvolgens aflevert bij een klaarstaande vuilniswagen

Jammer dat kaufman niet meer van dit soort films heeft afgeleverd.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Beetje saai, ik moet nog steeds het origineel zien. Daar verwacht ik veel meer van. Enige pluspunt is de paranoïde sfeer.

Iets om op te letten: Tom Hagen die als priester in een schommel even voorbij schommelt!