• 9.386.849 stemmen

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Horror / Sciencefiction | 115 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Philip Kaufman

Met onder meer: Donald Sutherland, Brooke Adams en Jeff Goldblum

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Italiaans

Releasedatum: 8 maart 1979

• Bioscoop Zaterdag 28 februari in één bioscoop (Zutphen)

Plot Invasion of the Body Snatchers

"From deep space... the seed is planted... terror grows."

Matthew Bennell woont in San Francisco en krijgt steeds meer klachten van zijn vrienden over hun eigen families die anders lijken te zijn. Als Matthew er een tijdje later weer naar vraagt, blijken zijn vrienden niets te herinneren van hun klachten. Matthew komt erachter dat er aliens op de aarde zijn, maar wie kan hij nog vertrouwen?

Matthew Bennell

Taxi Driver

Ted Hendley

avatar van Rickmans

Rickmans

Zie je wel... Bloemen houden van mensen.

avatar van karin5

karin5

Gewoon een pracht film maar ik schrok wel aan het eind . Goed geacteerd door Donald Sutherland en hieraan zie je maar weer dat zijn zoon Kiever Sutherland niet zijn vader kan evenaren .

avatar van PEN15

PEN15

Is het nog wel juist om deze film te classificeren als remake aangezien het een verfilming is van de roman, dus niet zozeer een heruitvoering van de jaren 50 versie?

Het is dat ik deze film ooit eens heb gezien als kind, want als ik hem nu voor het eerst zou bekijken zou ik me lazerus schrikken van dat einde. Dat stukje van die hond vind ik knap gedaan, net als de rest van de special effects eigenlijk. Toen ik de hond zag sprong ik gelijk aan het planfond!! Als ik zou beschrijven wat ik precies van deze film vind zou een betoog van +10k karakters te weinig zijn. Om het kort te houden vind ik de spanning hier nog steeds om te snijden. De opbouw, film technieken, score en de jaren '70 sfeer laten mijn hart in mijn keel bonken. Hier valt echt alles precies op zijn plaats voor mij. Ik wilde film nog eens opnieuw zien om te kijken of ik een 4,5 of 5 sterren wilde geven, maar hoe kon ik daar nou nog aan twijfelen?? 5 sterren natuurlijk.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

geweldige film uit den ouden doos!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het einde is werkelijk verbluffend, maar voor de rest vond ik het maar een zo-zo film. Echt heel erg spannend werd het jammer genoeg nergens. Wel af en toe wat rommelig.

Ook heb ik Donald Sutherland al beter zien acteren, zoals in Don't look now. De remake uit 1993 en zelfs Invasion met Nicole Kidman zijn in mijn inziens beter en spannender. Uiteraard is dit een film uit 1978 en is het hierdoor ook normaal dat bepaalde elementen wat knullig over komen. Maar dat hele plantengedoe werkt niet voor mij, in de onofficiële remake van 2007 (Invasion) gebeurde de overdracht door braaksel in koffie en door rechtstreeks contact, veel beter en spannender. Ook het niet slapen gegeven en emotieloos zich onder het volk begeven had hier meer aandacht kunnen krijgen.

Scènes zoals met die gemuteerde hond zijn voor mij een totale afknapper en lachwekkend!

3* vooral voor het goede einde!

Seifer schreef:

Van mij mag er best wel weer een remake gemaakt worden, zolang dat niet de kwaliteit van het verhaal omlaag brengt.

Eigenlijk mag deze trouwens wel weer eens op TV komen.

vanavond op MGM Channel!

Perry Meer

ja gisteren op MGM, goeie film, wel een trage start

eerst een uur lang welles nietes maar daarna komt de boel op gang

wordt het leuk om te kijken, het is natuurlijk wel een film van 33 jaar oud

maar wat een sfeertje met die kop van Sutherland op de buis

ik moet die andere film ook zien, die in Venetie met dat kind

avatar van rep_robert

Don't Look Now (1973) , die vond ik dus niks

Perry Meer

ja die is het Robert, Don't look Now

de meningen zijn er over verdeeld, van 1 sterretje tot 5

nou ja, het aanbod van MGM afwachten

bedankt in ieder geval, groet

avatar van herder

herder

Jammer dat Donald Sutherland niet meer een hoofdrol mag spelen. We moeten het met zijn oude films doen.

avatar van 606

Prachtige klassieker en super mooi gemaakt.

Film met eens een ander einde.

Goed geacteerd en lekker spannend.

Beertje45

ondanks dat ik de film al een vijftal jaren in mijn collectie heb, is het me om hem nog eens te herbekijken tot nu toe nog niet gelukt. Ondanks dat ik me slechts de beklemmende sfeer kan herinneren, ik was destijds ongeveer 10, geef ik toch de volle 5 sterren. Een film die me bij de eerste ervaring koude rillingen bezorgd, blijft voor me een meesterwerk.

Body snatchers, ergens uit de late tachtiger jaren was best oké. Het recente The Invasion was eerder zwakjes. Het origineel heb ik echter nog nooit gezien, nooit de kans gehad.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Spannende film, vooral Sutherland vond ik een goede rol spelen. Het einde zorgde bij mij voor nog een halve ster extra.

Gratis te bekijken tot en met morgen (30 maart) via MGM On Demand.

avatar van Cobusss

Cobusss

Gisteren gezien maar ik hou niet zo van die oude films.

En wat moet die hond ineens in beeld?

een hond.. welke hond?

avatar van Insignificance

Insignificance

Deze (spoiler).

Uploaded with ImageShack.us

oja die!

tja met het konen ging het ook weleens mis...

avatar van PEN15

PEN15

Die hond, klasse man!!..ik heb die foto nog eens bekeken en ik vind hem echt meeesterlijk!! Toen ik het voor het eerst zag stuiterde ik door de woonkamer van de schrik en ik vind hem er nu nog steeds vreesaanjagend uitzien. Toch mooi de bedoeling van zo'n gruwelfilm, heerlijk. Ik kan alleen maar dagdromen hoe men in 1978 reageerde op dit fragment.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die hond ja, klasse. Helaas één van de weinige uitschieters in het tweede gedeelte van de film. Ik vind Kaufman absoluut niet de geschikte man voor dit geweldige concept. Had hier héél graag Cronenberg aan het werk willen zien. Zijn body horror films komen veel beter uit de verf. Neemt niet weg dat deze klassieker wel aardig ver onder de huid weet te kruipen, met vlagen althans.

Wat is Leonard Nimoy trouwens verschrikkelijk zeg. Gelukkig zakt de rest niet zo ver door het ijs. Sutherland is wat stoffig, maar dat past er vaak wel bij. Zeker in de eerste helft is de kalmte en mysterie ondraaglijk. Het gevoel dat er iets(...) anders blijkt, van de ene op de andere dag, is iets dat onder de huid gaat zitten. Jammer dat het soms wat ontspoort. Zeker richting het einde waarin het ene lawaaierige (bijna) orkestrale gejank na het andere op je af wordt geblazen. Hoe bedoel je ongepaste soundtrack? Hou het klein, dan komt het goed.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vrijwel het zelfde als het origineel uit '56. Blijft prima film met aardig verhaal. Spannend en boeiend tegelijk.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

In de herziening voor de vijfde keer of zoiets.

Tsja wat hier nog over te zeggen: briljante seventies-film die van paranoia-thriller in de eerste helft gaat naar all-out-SF/horror in deel 2 en dan ook nog met klassiek geworden eindscene.

Leonard Nimoy in zijn enige serieus te nemen rol waarin hij niet Mr. Spock speelt, Robert Duvall 5 seconden in beeld als priester op schommel, regisseur van de oorspronkelijke Body Snatchers uit 1956 (Don Siegel) als de taxichauffeur die Sutherland en Adams naar het vliegveld rijdt en de hoofdrolspeler uit de 1956-film (Kevin McCarthy) als de man die waarschuwt voor de body snatchers.

Meesterwerk!

wendyvortex schreef:

In de herziening voor de vijfde keer of zoiets.

Meesterwerk!

Volledig met je eens! Supersfeer en dat einde van de film blijft me voor altijd bij. Angstig gegeven.

Beertje45

Die vond ik destijds SUPER! Is wel al meer dan twintig jaar geleden sinds ik de film laatst zag. Heb een enorme collectie, maar deze ontbreekt nog.

avatar van Angelo2

Angelo2

Ik kan me als kind nog herinneren dat ik deze film op televisie zag en hem doodeng vond. Heb hem ook verder niet afgekeken. Slechts de gedachte en het idee alleen al gaf me de rillingen. Eigenlijk is deze film toen helemaal uit mijn gedacht verdwenen tot dat ik een tijd terug de film Invasion zag. Prima film alleen dat verhaal kwam me zo bekend voor. En zo kwam ik dus via MM weer terug bij deze film. Ondanks zijn leeftijd zag de film er prima uit. De film is redelijk sfeervol en dat gevoel wordt versterkt door de jaren 70 setting. Helaas verliest de film toch wat kracht en zien we Donald Sutherland keer op keer op de vlucht. Met niet teveel moeite onloopt hij (en gezelschap) zijn achtervolgers. Het einde is echt angstaanjagend en bezorgde me een kippenvelmoment. Acteerwerk is verder prima. De hele film wist me net als de soort van remake Invaders, prims te vermaken. Een 7

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Knappe klassieker over mensen die bezeten raken door een plantaardig alien ras. Kaufmans film wordt als één van de beste remakes ooit aanzien. Het origineel heb ik niet gezien, Ferrara's beduidend mindere versie wel, maar kon niet tippen aan deze versie hier...er zaten razend knappe en intense scènes in, zeker voor een film uit die jaren.

Daarnaast is er ook het maatschappij-kritische kantje over conformisme en eenheidsworst, over kuddegedrag. Wat een gevoelloze wereld zou het zijn als iedereen identiek was? De peulwezens als de assimilerende maatschappij (denk aan de Nazi's) en de mensen als reactionairs, rebellen (denk aan het verzet). En om te overleven bewegen de mensen zich zo onopvallend mogelijk tussen de peulwezens, maar verloochenen daarom niet hun opstandigheid. Het idee bevalt me wel.

De peulwezens kennen geen goed noch kwaad en alles wat ze doen is om hun ras in stand te houden. . Naast deze wat diepere betekenissen is dit verder ook een prima thriller met een sterke en overaanwezige paranoide sfeer, vooral door eenvoudigweg overal mensen op de achtergrond te laten rondlopen. Leuk om hier "Mr Spock" in te zien en een jonge Jeff Goldblum. Met 500 stemmen is dit absoluut een onderbekeken film op Movie Meter. Ik denk dat deze dan ook zwaar onderschat wordt.

avatar van speurder

speurder

Een van de beste SF-films. Zonder al te veel trucs spanning opbouwen. Heel knap. Het is een "gouwe ouwe'en ik begrijp niet dat deze film niet op dvd te koop is.

avatar van Smallprint84

Smallprint84

is nieuw op Arrow Blu-ray uitgebracht:

Arrow - Blu-ray

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Toen ik deze in de jaren '90 voor de eerste keer had bekeken, vond ik deze toch spannender en beklemmender. Nu ergerde ik me toch wel aan het erg trage op gang komen van de film. De 2de helft is gelukkig al veel spannender, maar de magie die ik bij een eerste keer kijken had was toch voor het grootste deel verdwenen. Toch blijft het een goed verhaal, het is vooral de gedachte dat planten de mensheid van hun emoties kunnen beroven die enger is dan de meeste horror!

Jeff Goldblum vond ik nogal ergerlijk, maar dat was misschien wel de bedoeling van zijn rol.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Naar mijn mening een uitstekende horror/sci-fi film met Donald Sutherland als prima "main character".

De effecten zijn uitstekend, vooral voor een film uit '78. Verder is het acteerwerk van de cast ook prima te noemen. Ook het verhaal is erg tof verzonnen en zorgt voor de nodige spanning.

Wederom een erg fijne prent!

avatar van Montorsi

Montorsi

Schitterende film eigenlijk. Bijzonder naargeestig sfeertje ondersteund door de soundtrack, met bijpassend bijzonder camerawerk die de paranoia ondersteund. Goed gespeeld ook, het wordt een geloofwaardige intrede in de belevingswereld van de personages. Een paar prachtige scenes met mooie effecten tegen het einde zijn eigenlijk de kers op de taart. 4*