Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Met onder meer: Christina Ricci, Liam Neeson en Justin Long
Releasedatum: 26 augustus 2010
Plot After.Life
"Life is the symptom. Death is the cure."
Een jonge vrouw bevindt zich na een zwaar auto-ongeluk tussen het leven en de dood. De begrafenisondernemer met schijnbaar een bepaalde gave probeert Anna te helpen met de stap naar het hiernamaals.
Anna Taylor
vanzelfsprekend schreef :
Radiohead-Exit music.
Gewoon prachtig !
Diamantje06
Wat een depressieve snotfilm. Dat wijf alleen maar janken. Heb het geprobeerd, maar heb hem echt niet af kunnen kijken.
TragieStar.*
Misschien kun je ook eens begrijpen waarom die VROUW aan het huilen is?
Semsoethot
Geen grootse film. Het idee is erg goed, maar de uitwerking laat uiteindelijk ter wensen over. Voor Liam Neeson, het achterwerk van Christina Ricci en de mooie muziek toch nog een drie'tje.
guylopez93
het eerste gedeelte kon me niet echt boeien, er gebeurde weinig en er zat nog weinig spanning in. Ergens aan het einde werd het pas spannend. Helaas kon dat de film niet meer redden.
2,5* vanwege het laatste stuk
essepluisje
Ik vond het wel mooi gedaan hoe je de hele tijd bleef twijfelen of ze nou wel of niet dood was. Ik hoopte stiekem op een happy ending maar het mocht niet zo zijn.
hedrick
Goede film, mede dankzij Liam Neeson, die wel een lugubere
rol neerzet als begrafenisondernemer. Het is op zich knap van deze film dat je je gaat afvragen of ze werkelijk was overleden of nog leefde en Liam Neeson een gewetenloze psychopaat is.
Minpuntje is dat je het eigenlijk na anderhalf uur wel gezien hebt en het niet langer had moeten duren, daar het anders te langdradig zou worden
TimZor
Ik vondt het een mooie film en ook wel wat stof tot nadenken
Alleen jammer dat je in veel boekjes en op bios sites ziet dat de film wordt aangegeven dat het een Horror is :O Jah een horror scenario als je het mee maakt haha
maar deze film is gewoon eigenlijk een mooi drame met wat thriller elementen als je het mij vraagt
Zoals tenminste wel op deze site staat
maarten_d
goh, aardige film, niets speciaal, mss wel leuk idee,
ipv Christina Ricci, jessica simpson of cameron diaz als hoofdrol speelster, dan had de film wel een ster minder mss maar het kijken was veeeeeel interessanter :d
deft0nes
Eigenlijk vond ik het best een leuke film, maar er zitten nog te grote loopholes in om 'm hoger dan een 3 te geven.
Pistons
Idee op zich is zo slecht nog niet maar saaaaaaaaaaaaaiiiiiiiii...
andijvie
Leuke film, maar er had veel meer in gezeten. Met dit verhaal hadden ze er een echt klassieker van kunnen maken. Helaas stijgt de film geen moment boven het maaiveld uit. Voor een doordeweeks avondje kijken is ie prima. Ik ga hopen dat er een betere remake uitkomt in de toekomst
Mlin
Liam Neesson is altijd leuk. Jammer van Christina Ricci. Ze zeurt maar een eind in de film en de toegevoegde waarde van dat ze de helft van de film naakt rond loopt snap ik niet.
Maar ik ben dan ook geen man.. en dat haar adem het bewijs zou zijn dat ze dus nog wel leeft; beetje jammer!
R.KrAaY
Niet slecht gedaan hoor, maar wel saai zeg...totaal geen spanning, niks.
jammer....
INCTRL
Ok, bedankt voor je reactie Hague,
dan verklaar ik bij deze een en ander officieel tot het 'schijtdilemma'.
Verder is het niet aan me voorbij gegaan dat het een film betreft, maar de kracht schuilt hem dan juist in geloofwaardigheid (ondanks dat het onmogelijk is). Denk maar aan the 6th sense. Dat klopte gewoon allemaal heel behoorlijk.
Hoe dan ook, het lijkt me inderdaad niet nodig om een metafysische verhandeling te houden over fysieke onmogelijkheden van tussenvormen noch over de staat van verwarring omtrent het overtuigt raken van je dood.
Spoiler:
Het is ook raar dat zij 3x een injectie kreeg onder het mom van "daar wordt je lijk mooier van of "dan worden je spieren flexibeler" wat een busllhit! Alsof een lijk noig iets opneemt in zijn aderen en door heel je lichaam heen spoelt. Dat kind leefde gewoon nog!
Het leuke is dat een hele raadselachtige film was en je je constant kon af blijven vragen: leeft ze nu nog echt of zit ze vast tussen de sprookjes-geestenwereld en de echte wereld. Zeker de moeite waard!
INCTRL
You like it OR you hate it!!!
Persoonlijk vond ik het een geniale film. Laat je na denken tot op het einde.
De enige minpuntjes aan deze film zijn, de soms iets te vaak herhalende dialogen tussen Anna en de begravenis ondernemer. En dat de film erg langzaam opgang moest komen.
Toch zijn de dialogen aangrijpend en boeiend, dus je blijft toch kijken.
Het thema deed me toch wel een beetje verontrusten stel je voor dat je een auto ongeluk krijgt en de begravenis ondernemer je echt plat spuit
Ik heb net de extra's op de dvd gezien waar de regiseuse aan het woord is.
de begravenis ondernemer heeft haar wel degelijk vermoord. Gedurende de film zijn er een aantal aanwijzingen.
Nr1: bij het auto ongeluk zie je heel snel een witte bestel auto die achter anna aan rijd, dit is die van de begravenis ondernemer want je ziet deze auto verschillende keren terug in de film. Bijvoorbeeld als Paul ook dat auto ongeluk krijgt zie je hem ook weer.
Nr2: De naam van de drug bestaat niet echt en is overigens verzonnen daar de regiseuse, hoewel er wel gelijkmatige soorten drugs bestaan. Maargoed, de begravenis ondernemen heeft een geheimen doos waar de ampullen in zitten. Telkens als hij de drug toediend kijkt hij op de klok en weet hij dat er iemand langs kan komen, goed voorbeeld daarvan is als de moeder van Anna op bezoek komt. Hij overtuigd Anna steeds dat het nodig is om haar spieren te ontspannen zodat er geen lijkstijfheid optreed, maar inwezen sedeert hij haar. Hij weet ook hoelang dat de drugs werkt, daarom probeert hij de bezoekers na enigetijd weg te werken of gewoon de toegang te weigeren zoals bij Paul. Maar ook als de politie agent langs komt, is hij niet heel erg blij als hij een paar minuten alleen wilt zijn met zijn broer.
Nr3: De volgende aanwijzing is de adem op de spiegel als Anna, Paul probeert te bellen en de begravenis ondernemer haar onderschept. Dan staat ze bij de spiegel en kijkt ze naar zichzelf. Op het moment dat ze uit ademt doet ze haar ogen dicht en zie je de condens op de spiegel waarop de begravenis ondernemer deze snel weg veegt. De tweede keer dat ze zichzelf in de spiegel ziet net voor haar begravenis komt er weer condens op de spiegel waardoor ze overtuigd is van zichzelf dat ze ECHT NIET dood is.
Nr4: Deze hint wordt pas duidelijk als je de film voor de 2de keer hebt gezien (aldus de regiseuse). Op het einde zie je een heel veel foto's van overleden mensen. Sommige met de ogen dicht, maar ook heel erg veel met de ogen open. De mensen met de ogen open waren allemaal mensen die slachtoffer zijn geworden van de begravenis ondernemer en dus nog leefde op het moment dat de foto werd genomen.
Misschien dat dit je een andere visie op de film geeft??
Buiten dat deze film een entertainment waarde heeft, laat deze film je ook heel erg nadenken over de waarde van het leven en de angst voor de dood. Bij mij heeft de film in iedergeval wel degelijk aangeslagen.
Conclusie:
Dit is zeker geen doorsnee thriller maar een die je constant op een zijspoor zet. Niet altijd even spannend maar de film laat je er wel een paar dagen over na denken..... 3.5 ster.
Chapeau helemaal mee eens!
Vond het ook trouwens wel wat Jigsaw momenten/ uitspraken hebben "vind jij je leven nut heb gehad" "Wat is er verloren aan de wereld nu jij dood bent", "als je het overnieuw mag doen zou jij je leven beteren"..... en nog meer van dit soort uitspraken.
Wat wel merkwaardig is...achteraf gezien: als die ongelukken in scene zijn gezet. (dus ook van haar vriendje)..hoe kwam zij dan zonder botbreuken ervan af? Dan had ze toch dagen lang moeten creperen van de pijn op die autopsietafel?
Verder helemaal eens met de uitleg hierboven ...ze was dus gewoon HARSTIKKE ...... !
El ralpho
Redelijke film die helaas een loopje met de realiteit neemt. In wezen doen de meeste films dit, maar men kan overdrijven; wat hier dus gebeurd.
Dat de begrafenisondernemer het meisje kunstmatig doodhoudt valt nog wel te geloven. Dat hij de ongelukken zelf veroorzaakt ook nog wel enigszins. Maar hoe kan het dat iemand na afloop van een ongeluk amper gewond op de autopsietafel ligt? Hoe kan het dat de begrafenis ondernemer zelf nooit gewond raakt als hij de ongelukken moet veroorzaken? En waar slaat het op dat de begrafenis ondernemer een ieder verbiedt om het meisje te zien? (op familie na dan) Had zelf nog nooit van die wetgeving gehoord in ieder geval
Enfin zo zijn er nog wel meer plot holes te noemen die het een en het ander bijzonder ongeloofwaardig maken wat erg jammer is. Het idee van de film is bijzonder sterk, echter kon de uitwerking een stuk beter en mocht het ook wat meer suspense bevatten dan het nu deed In de zin van een gevecht tegen het slot van de film tussen de ondernemer en Ritchie of al dan niet haar verloofde Nu is dit slechts een film die wel aardig wegkijkt en best weet te vermaken als je er niet te veel bij nadenkt maar niet meer met je doet terwijl dat met dit interessante uitgangspunt wel had gekund. kwalitatief zit de film tussen 2,5 en 3 sterren in maar laat ik het met mijn beoordeling mild houden; een nipte 3,0.
INCTRL
Die wetgeving bestaat weldelgelijk. Dat is zelfs in een ziekenhuis zo.
xx-ivaantje-xx
Ik vond het wel een goede film... ik ben de hele tijd geboeid gebleven en ik vond het erg spannend. Alleen erg deprimerend op het eind! vooral omdat haar vriend denkt dat ze nog leeft en niemand hem wilt geloven.
het eind van de film is wel goed voor nog een 2e deel van deze film, maar ik vond het echt een K*t eind! gaat ze alsnog dood en hij ook!
je ziet zo wel hoe erg je iemand kan beinvloeden als die helemaal is afgezonderd van de rest van de wereld.
El ralpho
Die wetgeving bestaat weldelgelijk. Dat is zelfs in een ziekenhuis zo.
Nu je het zegt heb je inderdaad wel een punt dat dat doorgaans inderdaad wel zo hoort te gaan ja..het werd in de film alleen wel erg overdreven neergezet..ik bedoel voor een verloofde wordt toch wel vaak een uitzondering gemaakt dunkt me!
@ xx-ivaantje-xx Bij je reacties is het belangrijk dat je spoliers zet. Anders verraad je zaken voor mensen die de film nog niet hebben gezien. ik zie dat je nieuw bent maar in het vervolg even op letten graag
INCTRL
Ja, maar mammie haatte die verloofde. Kan mij wel iets bij voorstellen dat zij tegen de begravenisondernemer had verteld dat hij nooit meer bij haar in de buurt mocht komen en hij de wens van de moeder natuurlijk erg serieus nam, en ze leefde ook nog dus 1+1 =2 en kwam hem dit goed uit, dunkt mij.
Leviwosc
De film is mij goed bevallen. Ook gedurende de film was ik sterk aan het twijfelen of de vrouw nu wel of niet dood is.
Nu vind ik het sowieso sterk dat een geest een rotzooitje kan maken van een aflegkamer.
De film heeft mij geboeid, vooral de het heel behouden en rustige karakter van de lijkschouwer (Liam Neeson) sprak mij bijzonder aan. De film heeft me telkens weer er toe gedwongen de vraag te stellen of de begrafenisondernemer oprecht een eerbaar mens is die lichamen aflegt en de zielen van de overledenen begeleid of dat hij een intelligente en berekende psychopaat is.
Heel aardige film 3,5 ster!
Toontje35
Denk dat er in het verhaal meer zit, dan in de film naar voren komt. Daardoor mis je essentieele zaken
Op zich redelijk spannend. Niet gekeken? Weinig gemist....
Apollinisch
Dat lijkschouwers vreemde vogels zijn wil ik best geloven. Dat je met dat gegeven leuke films kan maken ook. Een initiatief als Aftermath, zelfs al is het geen beste film, juich ik dan ook van harte toe.
Het lafhartige After.life houdt echter lange tijd de schijn op een bovennatuurlijke thriller te zijn. Zoiets ben ik graag bereid te vergeven, bijvoorbeeld als het spanning oplevert, maar niet als het niets dan plotgaten oplevert. Hoe universeel het dan ook mag zijn, die universele angst om ten onrechte dood verklaart te worden, het enige wat dan echt een doodse boel is is de film zelf. De acteurs, beelden en muziek, het één nog ongeïnspireerder dan het ander, maken het er niet bepaald beter op.
Links laten liggen dus.

Buried
Thriller, 2010

King of California
Komedie / Drama, 2007
rolstoelnachtmerriebegrafenisinjection cryingcasketshovellily argumentcrucifixvrouwelijke regisseur