• 9.377.362 stemmen

Geregisseerd door: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo

Met onder meer: Christina Ricci, Liam Neeson en Justin Long

Releasedatum: 26 augustus 2010

Plot After.Life

"Life is the symptom. Death is the cure."

Een jonge vrouw bevindt zich na een zwaar auto-ongeluk tussen het leven en de dood. De begrafenisondernemer met schijnbaar een bepaalde gave probeert Anna te helpen met de stap naar het hiernamaals.

Eliot Deacon

Young Anna Taylor

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, ik kan de heren voor me alleen maar gelijk geven.. film waarbij je je steeds meer zit te ergeren aan de karakters en gebeurtenissen, en een en al onlogische handelingen dit natuurlijk.

avatar van eh1982

eh1982

Gister gezien op Film1.
Aardige thriller, met goed acteerwerk en een beklemmend sfeertje.
minpunten waren:
voor mij was het al snel duidelijk dat ze nog leefde (hij slecht op zn gemak als er mensen in de buurt kwamen, die spuiten, de adem tegen de spiegel, etc) en ik vond het stuk over het jongetje nogal vergezocht. What the hell was er met zijn moeder? en o ja, ik meende zijn foto ook te zien aan de muur... De laatste tien minuten waren uiterst frustrerend, maar dat was meen ik ook de bedoeling. deed me soms erg denken aan het superieure Buried

avatar van Decec

Decec

Een redelijke Thriller film...

Redelijk acteerwerk...

Een raar verhaal over leven en dood...

Niet spannend...

Nee, niet smaak voor mij, prikken enz...

Geen aanrader...

avatar van FullMoon

FullMoon

Een origineel verhaal!!! Alleen daarvoor al krijgt de film van mij 3,5 sterren.

Zeriel

De film begint boeiend, ziet er goed uit, en het acteerwerk is prima. Maar ergens halverwege blijft de film hangen in......het vagevuur zullen we het hier maar noemen. Het is duidelijk dat ze echt dood is, ook al speelt de film met het idee van niet, maar dat kan logischerwijs nooit kloppen, gezien het feit dat ie de lijken prepareert in een officieel mortuarium op een beetje rare lokatie datwel.
Het blijkt dat hij de verse doden kan zien en ermee kan communiceren. Dus hij weet dood is niet dood, maar hij doet wel alsof dood dood is alleen de doden willen het niet weten. Toch een heel merkwaardige houding als je het mij vraagt. Waar spreekt hij dan mee........? Met de doden, maar als je er mee spreekt dan is dood dus niet dood..... Een onmogelijke spagaat, de film klopt dus voor geen meter. Dan is er nog dat vage ventje.....Het is gewoon niet goed doordacht allemaal

avatar van INCTRL

INCTRL

jippie2010 schreef:

leuk gedaan, niet echt orgineel natuurlijk.

Kijkt lekker weg, ik heb slechter gezien... 3.0

Niet origineel? PARRRRRRDON?

avatar van N23

N23

Zeriel schreef:

In de film wordt dat verklaard doordat de 'verse doden' de overgang moeten maken van 'het vagevuur/in between' naar het hiernamaals.

De doden zelf kunnen niet met elkaar communiceren maar wel met hem, dat is niet echt logisch? Want toen de broer van die politie agent er lag. Sprak hij tegen zichzelf als de dode, een soort despersonalia?

Los gezien van dit alles vond ik het een vage VAGE film. uitleg kan deze film misschien wat sterren erbij geven maar zoals het er nu naar uit ziet...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een film met een heel bijzonder verhaal. En aan het einde ben je eigenlijk net zo veel wijzer als in het begin. Of toch niet ..... Ik vind het heel knap in elkaar gezet. Je blijft ook constant in verwondering ... wat is nu waar en wat niet .... Het feit dat je het op het einde ook nog niet echt weet is zowel frustrerend als intrigerend. Heel bijzonder !

Sommige beelden in de film zijn ook mooi en creepy in elkaar gezet. Het gehele sfeertje blijft constant een versterkende factor en laat je van begin tot het einde niet meer los. Alhoewel halverwege het verhaal een beetje begint te slepen. Toch herpakt het zich naderhand op het moment dat dat jongetje zijn lerares in het raam ziet. Christina Ricci is altijd perfect voor dit soort rollen. Ja, een hele bijzondere film !

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Bizarre en beangstigende thriller met een zieke einde.

avatar van bladerunner63

bladerunner63

voor de aftitelingsong van Radiohead...... de rest : POS !

avatar van veron29

veron29

Na 10 min afgezet, kon me totaal niet boeien, ga er ander dagje maar voor zitten. Schijnbaar te snel afgehaakt als ik de recensies hier zo lees!

avatar van kalehein

kalehein

Een keer wat anders

bertito

Schitterende film over de vraag of het leven de moeite waard is wanneer de mens met de dood wordt geconfronteerd.

Christina Ricci is van een buitenaardse schoonheid terwijl ze, liggend op een mortuariumtafel, wordt voorbereid om begraven te worden. Deze film moet je in HD zien! Zelden is een vrouw zo mooi gefotografeerd.

De mooiste scene is die waarin Liam Neeson Christina een vluchtpoging uit het mortuarium biedt. Wordt Christina levend gegijzeld in het knekelhuis of is het Liam's projectie op het dode meisje?

Inmiddels voor de tweede keer gezien en weer was ik zwaar onder de indruk van de getergde Christina.

eh1982 schreef:
Gister gezien op Film1.
Aardige thriller, met goed acteerwerk en een beklemmend sfeertje.
minpunten waren:

Ze leefde helemaal niet meer, maar was zo dood als een pier. Alleen de mensen om haar heen konden niet accepteren dat ze dood was, ook de begrafenisondernemer niet, en daarom hallucineerden zij voortdurend, als een soort afweermechanisme.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

bertito schreef:

Nou, dat vind ik dus juist open voor interpretatie en dat vind ik ook het sterke aan deze film. Ik wist aan het einde nou helemaal niet zeker of ze nou wel nog heeft geleefd of niet. Het is op meerdere manieren te interpreteren. Dat geeft deze film nou juist dat extra mysterieuze tintje.

bertito schreef:

Merkwaardige interpretatie, we beleven het verhaal toch vanuit het perspectief van het (dode) meisje, hoe kan dat dan een hallucinatie zijn? Alleen de begrafenis ondernemer ziet haar, en het ventje, maar die is zelf al dood. Er zijn dus geen zij die niet kunnen accepteren dat ze dood is, er is namelijk niemand die haar gekend heeft die haar kan zien. Bovendien probeert de doodgraver haar juist te isoleren van de levenden, omdat ze niet accepteert dat ze dood is.

Zeriel schreef:

In mijn interpretatie ga ik ervan uit dat het meisje dood is en niks meer te willen heeft. Alles wat zij zegt en doet komt vanuit het perspectief van de levenden. Een dode kan niet niet accepteren dat hij dood is.

De uiteindelijke scene waarin haar vriendje haar opgraaft maakt het voor mij duidelijk dat zij al die tijd toch echt dood was. Ook wanneer anderen in het mortuarium langs komen blijkt zij echt dood, en houdt de doodgraver zijn fantasieen over haar onder controle. Het lijkt alsof hij probeert voor anderen te verbergen dat zij nog leeft, maar wat hij echt probeert te verbergen is zijn schaamte over zijn verregaande gedachten over en gesprekken 'met' de doden. De doodgraver wil eigenlijk alleen gelaten worden met zijn doden, dat is zijn wereld. De wereld van de levenden maakt hem nerveus, wat anderen interpreteren als verdacht.

Op deze website kun je zoal zien wat ze in de VS gebruiken voor de kunst van het opbaren California Professional Manufacturing - Supplies for the Deathcare Industry - website.cpmbags.com

avatar van bladerunner63

bladerunner63

bertito schreef:

Blijf van al die weed af ! 2.7/10 rotten tomatoes - 6/10 IMDB ... dit ruikt zo een beetje naar het kunstmatig ophemelen van een kutfilm en dingen zien die er gewoon niet zijn.... factory - junk noemen ze dit....

avatar van cor1946

cor1946

Een achterlijke film en dat voor een goede acteur als Liam Neeson, kan zeker niets anders krijgen. Zal wel om de centjes gaan.

bertito schreef:

Oké duidelijk. Het speelt zich dan allemaal in zijn beleving af. Naar mijn gevoel kan dat nooit kloppen, omdat we vanuit haar perspectief kijken. Ze doet toch ook dingen wanneer hij er helemaal niet is...?! Je kunt ook zeggen dat hij niet kan accepteren dat dood, niet dood is. Hij is bepaald niet blij met zijn gave om overledenen te zien, en probeert wanhopig van ze af te komen door het zoveel mogelijk te negeren, en ze af te poeieren.
Als een dode niet kan accepteren dat ie dood is, dan is dood blijkbaar dus niet dood. Je fysieke lichaam is ermee opgehouden, maar je blijft dus bestaan als geest.........

Ik snap niet wat je met die webstek wilt zeggen.

cor1946 schreef:

Ik vind dit juist een van de betere rollen van Liam omdat hij een heel donker en dubbelzinnig karakter uitbeeldt. Zeker tegenover de vele afgezaagde blockbusters waarin hij speelt.

avatar van Plendaer

Plendaer

Ik vind het apart dat jullie allemaal zo zeker zijn van het feit dat ze dood is. Je ziet in een bepaalde scene dat hij haar een spuit geeft, op dat flesje stond de naam van dat middel wat even daarvoor besproken werd bij de politie. Dat hartslag naar beneden gaat. Verder is Liam gewoon een gestoorde vent. Hij gaat die andere dode (broer van politie) bekladden met lippenstift en hij maakt er gewoon een clown van. Ook zie je de hoofdrolspeelster in het begin op een begrafenis staan, daarna heeft ze een auto ongeluk. Die vriend was op de begrafenis en heeft een auto ongeluk. Volgens mij jaagt hij mensen de dood in door ze op te jutten. Het is in ieder geval een film waarover je heel wat na te praten hebt.

avatar van Malli

Malli

De soms iets te langdradige opbouw naar de onvermijdelijke twist weet nog aardig te boeien, maar nadien stuikt de plot in elkaar. Dat of ik heb er niet veel van begrepen .

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Ik hou van mysterieuze films waarbij je steeds meer stukjes van de puzzel krijgt en die dan aan het eind compleet hebt. Ik erger me vaak kapot als er dan nog één klein stukje ontbreekt aan het eind. (heb je met een echte puzzel ook)

Maar bij deze film had ik het idee dat ik aan het eind net niet veel meer wist dan na het bekijken van de trailer. De hele film is daardoor ontzettend langdradig, na elke minuut ben je niks wijzer geworden dan dat je al wist. En dan in de laatste 10 minuten denk je nog een duidelijk antwoord te krijgen maar dat krijg je dus niet.

Ik heb wel m'n vermoedens over hoe het in elkaar steekt: Ze leeft nog, en die Deacon doet dat soort dingen met mensen die naar zijn mening het niet verdienen om te leven en begraaft deze mensen maar levend. Maar dan is het WAAROM nog steeds niet uitgelegd. Ik hou gewoon niet zo van open eindes denk ik.

Malli schreef:

Welke twist?

avatar van Cissokho

Cissokho

Ik ga toch voor het wel leven van Anna op basis van de angst van Eliot's angst om betrapt te worden, de adem op de spiegels, het verplaatsen van alle voorwerpen die in de kelder lagen, maar vooral toen je duidelijk de naam van het ingespoten product zag op het potje die vooraf vermeldt wel door de politieagent als verlammend middel die direct werkt. Leuke en af en toe verschietachtige film!

avatar van Malli

Malli

Welke twist?

Het ogenblik waarop de kijker duidelijk gemaakt wordt dat het wel eens om geestesgestoorde seriemoordenaar zou kunnen gaan in plaats van om een paranormaal begaafde die met de doden kan praten.

avatar van -PeeWee

-PeeWee

Er waren momenten dat ik het erg spannend vond, maar als ik met teveel vragen zit vind ik dat alweer een minpunt. Ik ben er nog steeds niet uit of ze nou leefde, of echt dood was. De laatste keer dat ze in het spiegeltje keek zag je dat ze hier adem op uit blies. Dit was de keer dat ze het zag. Het gebeurde ook eerder op het moment dat ze voor de spiegel stond en het jongetje haar van buitenaf zag staan, maar toen werd er niet op gereageerd. Is dat dan ook verbeelding, of leefde ze nog? Over het jongetje gesproken; Wie kan daar wat meer over vertellen? Ik dacht toch echt een foto van hem gezien te hebben tussen de collectie van de lijkschouwer. En over zijn moeder?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch wel een erg fijn filmpje. De toon is donker en de film kent geen conclusie waar alles uit de doeken wordt gedaan, iets wat ik halverwege ging vrezen. After.Life kent een weinig verrassend uitgangspunt, maar het is vooral de kalme uitwerking die mij heeft verrast. Het nummer van Radiohead tijdens de aftiteling is de ideale afsluiter.

avatar van bobbee

bobbee

Pas op, dit is één en al spoiler en het gaat om de vraag of ze dood is of niet. Ik vertel dit omdat er veel wordt gegist over dit onderwerp en ik zie dat vrijwel iedereen het bij het verkeerde end heeft. Volgens de regisseur en hij kan het weten lijkt me is ze niet dood. Daar zijn verschillende bewijzen voor, de adem op de spiegel tot twee keer toe, de witte bus die haar vlak voor het ongeluk inhaalt en de veroorzaker van het ongeluk is, is de bus van de begrafenisondernemer, bovendien heeft het geen zin om een dode te injecteren. Want er geen bloedstroming meer dus heeft een injectie geen zin, er wordt niets meer rondgepompt. En het feit dat ze in staat is fysieke zaken te bewegen, zoals de rotzooi die ontstaat als ze met dingen gaat smijten, het feit dat ze de kamer uit kan lopen met behulp van sleutels.Genoeg reden om het idee los te laten dat ze werkelijk in een after life zit. Natuurlijk zit er een filosofisch tintje aan, een snufje Sartre of Saw voor mijn part, maar dat is alleen om ons op het verkeerde been te zetten.