• 9.377.185 stemmen

London to Brighton (2006)

Misdaad / Drama | 85 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul Andrew Williams

Met onder meer: Lorraine Stanley, Johnny Harris en Georgia Groome

Releasedatum: 2 augustus 2007

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot London to Brighton

"Innocence has nowhere to hide"

Het is 3:07 's morgens, straathoertje Kelly en de 11 jarige Joanna vinden een schuilplaats in een openbaar toilet ergens in Londen. Joanne huilt haar ogen uit, haar kledij is gescheurd. Het gezicht van Kelly is gekneusd en begint te zwellen. Er is iets gebeurd, maar wat? Derek, de pooier van Kelly, moet Kelly vinden of hij zal er voor opdraaien. Kelly en Joanne moeten de volgende dag levend doorkomen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blitze810

blitze810

Sorry ik heb hem uitgezet ik vond het niets.......

Veel nare gebeurtenissen, ik vond het vaak moeilijk om naar te kijken.

Ook veel uitermate onsympathieke personages.

Goed geacteerd en er zitten ontroerende en indrukwekkende scenes in, maar over het algemeen vond ik de sfeer te naar.

avatar van jan_hut

jan_hut

Rauwe film, personages komen goed uit de verf. Indrukwekkend debuut van Paul Andrew Williams als regisseur van een volledige film.

avatar van Erwinner

Erwinner

Nare film in positieve zin. Ik raakte af en toe wel de draad kwijt al

bleek dat achteraf wel mee te vallen. Wordt wel een beetje moe van

die tijdswisselingen in de meeste films tegenwoordig.

Maar het kwam wel weer mooi op zijn pootjes terecht uiteindelijk.

Zeer schrijnende situaties en hele goede bezetting van de diverse

personages.

Er zaten wel momenten van een dalletje in, waardoor de aandacht ietwat verslapte.

Al met al een indrukwekkende film die nog wel een kijkbeurt kan

gebruiken. En bekijk zo'n film in een stabiele stemming. Kan zeker

van invloed zijn.

Voorlopig een dik onderstreepte 3.5 *

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Geweldige meevaller deze film. Ik had van geen enkele van de acteurs ooit gehoord, noch van de maker, maar dit is een topfilm. Meeslepend, hard, schrijnend en ontroerend.

avatar van roy7477

roy7477

Topfilm met veel emotie.

avatar van Mescaline

Mescaline

Realistisch verhaal.. aardige acteurs.. en redelijk in beeld gebracht..

Had in het begin van de film moeite in hetverhaal tekomen.. kwam onderandere door die tijdsverschillen..

Het einde is wel weer erg sterk.. maar toch heeft deze film teweinig inzich om als een topper gezien te kunnen worden..

3,5 sterren voor de cast(het meisje vond ik erg indrukwekkend spelen!)

Het realisctische verhaal.. en de redelijke uitwerking van dat verhaal..

3,5 sterren (0,5 meer voor het einde)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad een rauwe en keiharde film en natuurlijk was er wel plaats voor wat Engelse humor maar voor de rest is dit een bikkelharde en toch schokerende film in de trent van Trainspotting. Er word ook erg goed in geacteerd en ze laten ook de intense emoties zien. Ze laten het op zo'n manier zien alsof je het zelf allemaal meemaakt. Er word ook mooi afgewisseld met het heden en sommige flashbacks van de nacht ervoor. Georgia Groom die Joanne speelde vond ik BTW een lief meisje. Stanly acteerde ook prachtig. Die samen met de naive Joanne probeert te vluchten voor der pooiers.

Al met al een bikkelharde realistische film. Duurt wel heel kort maar het is wel steengoed gemaakt.

avatar van gotti

Mwah.

Rauw sfeertje, een camera die de mensen veelal op de huid zit en groots drama in het verhaal. Maar helaas weet London to Brighton nergens écht te raken.

De versneden verhaalstructuur werkt eigenlijk niet, de meeste karakters zijn te plat en karikaturaal en het plotje is behoorlijk banaal.

avatar van Rebelny

Rebelny

Zeer zware en rauwe film. Had beter uitgewerkt kunnen worden maar blijft toch tot het eind boeien. Was zeer onder de indruk van de acteerprestaties van de 2 dames

avatar van Zinema

Rauw filmpje met een behoorlijk onderhoudend maar mager verhaal, grauw sfeertje en puike acteerprestaties. De twist is echter zeer voorspelbaar en vooral ook erg flauw. Vanwege het heftige onderwerp maakt de film al snel een onderbuikgevoel los maar meer dan dat zat er helaas niet in. Redelijk.

avatar van mabo

mabo

Ontzettend goede acteerprestaties. Vooral die kleine. Wanneer ze huilt met dat trillende lipje, ongelofelijk realistisch.

avatar van Bert Jamin

Bert Jamin

Een rauwe en bikkelharde film. Uitstekende acteerprestaties. Blijft je nog lang bij... Dat het geen leuke film is, okè. Daar is het verhaal ook niet naar. Maar om hem af te zetten omdat het niets is, gaat mijn pet te boven... De film laat heel goed zien hoe hard het leven kan zijn bij het maken van de verkeerde keuzes.

avatar van notsub

notsub

Dze film viel mij wat tegen. Het verhaal is echt te mager om een hele film te dragen. Het acteerwerk is in orde en er wordt een goed beeld geschetst van de onderkant van de samenleving, maar verder heeft deze film niet zo veel om het lijf.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Goede film met wat aardige scenes, karakters en beelden. Maar het deed me toch niet zo heel veel.

Als je als filmmaker een pedofiel als klootzak in beeld wil brengen en het doet me toch niet zo heel veel, dan heb je iets fout gedaan.

Het einde was wat voorspelbaar en tijdens de beslissende scene ging opeens de deur dicht. Die twee dingen herinnerde me eraan dat het 'maar een film' was, en dat in natuurlijk niet goed voor het inlevingsvermogen.

Toch een goede film om te zien. Maar geen topper.

avatar van nightbreed

nightbreed

Een absolute topper.

De film is zo vernuftig in elkaar gezet dat hij van de eerste seconde je aandacht geheel opslokt, je zit meteen midden in het verhaal.

Daarbij komen dan nog de zeer goede en geloofwaardige acteurs.

Neem nou dat meisje dat het 18-jarige meisje op sleeptouw neemt, het lijkt wel of ze die zo uit een achterbuurt hebben getrokken. En die pooier moeten ze uit dezelfde buurt hebben geplukt.

Ik merkte pas na de film dat ik er klamme handjes van had gekregen.

Kortom: Mooie rauwe, spannende en realistische dramafilm die geen seconde verveeld.

avatar van hulkio

hulkio

Film uit het straatje van Mike Leigh en Ken Loach, oftewel problemen aan de onderkant van de Britse maatschappij. Het verhaal is vrij mager en erg naargeestig, hierdoor is het in mijn ogen geen hele sterke film geworden. Het acteerwerk was wel van hoog niveau. Was er misschien ook niet helemaal voor in de stemming.

avatar van lhasa

lhasa

rauwe, spannende, goeie film, zeker moeite waard om te zien!

vond acteerprestaties goed, goed verhaal dat opgeven moment aardige wending kreeg die ik niet zag aankomen.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Bedoelen ze met Brighton, 'Brighton Beach' ?

Hoezo? Brighton is toch gewoon een stad?

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

ik vond het 0% interesant! inspiratieloos!

avatar van djginod

djginod

Droevige, maar mooie film. Als dit in de echte wereld vaak gebeurd, is het toch wel erg gesteld met de mensheid.

0 % Interssant, dat is persoonlijk, dus dat kan, maar inspiratieloos ????

mayhemblik

Wat een keiharde, geweldadige, misselijk makende wereld film blijft dit toch.
Belachelijk goed acteerwerk, niemand uitgezonderd.
Die scene in die auto met dat kleine meisje en die crimineel, brrrr.
Wat loopt er toch een hoop rotzooi op de wereld rond, als ik God was zou ik ze er allemaal uitplukken en vernietigen!!

djginod schreef:

Geloof me er gebeuren nog wel veel ergere dingen als wat je hier ziet, de mens is en blijft een zéér ziek zoogdier!

avatar van Seamus

Seamus

mayhemblik schreef:

Waarom doet God dat dan niet?

Sorry deze kon ik niet laten liggen.

Je vind het alvast een goede film

Seamus schreef:

Waarom doet God dat dan niet?

Sorry deze kon ik niet laten liggen.

Je vind het alvast een goede film

Of hij bestaat niet of hij kickt op geweld zoals wij mensen op videogames en films en zit hij/zij het van boven handen wrijvend met een bak chips en een glas cola te bekijken, en nog wel in 3d

avatar van Reinbo

Lekker rauw en vlot vertel filmpje. Eind vond ik een beetje misplaatst, jammer dat ze niet het lef hadden... Film had nog een stuk sterker kunnen zijn.

Dikke 3,5, kleine 4*

avatar van elhamlalila

elhamlalila

Nog eens bekeken, en idd een pijnlijke film. Magere stukken maar toch een paar die me goed raakte. Ik zak een half puntje.

avatar van Davidus

Davidus

Wat een vreemde, naargeestige en onevenwichtige film. Verhaal begon interessant maar werd vanaf het moment dat Derek Kelly weer gevonden heeft heel onlogisch en vaag. Begreep niet waar het allemaal naar toe wilde en wat het doel nu van deze film is. Karakters zijn allemaal heel afstotelijk en staan heel ver van je eigen belevingswereld. Heb me kapot geergerd aan het vreselijke hysterische gejank de hele tijd, verstoorde dát wat nog was overgebleven van een zeer vage en overbodige film.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Deze film had toch mijn aandacht. Zat er wel in. Genoeg spanning. Het verhaal verliep toch anders dan ik had gedacht en vooral het einde. Goed acteerwerk!

*** en een half