• 9.374.484 stemmen

Met onder meer: Ulrich Matthes, Marie-Lou Sellem en Floriane Daniel

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 27 november 1998

Plot Winterschläfer

De jonge vertaalster Rebecca woont samen met haar vriend Marco (ski-leraar van beroep) in een berg-chalet van haar vriendin Laura die verpleegster is. Rene de bioscoop eigenaar steelt de auto van Marco en krijgt een zwaar ongeluk met Theo waarbij zijn dochter bijna overlijdt. Rene lijdt aan tijdelijk geheugenverlies en verleidt Laura. Ondertussen zijn Theo en Marco op zoek...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Zie deze film. Is heel anders dan zijn latere films.

avatar van FisherKing

FisherKing

en een unieke film met origineel scenario en vernieuwende regie!!

Die Tykwer weet altijd weer bijzondere films af te leveren.

Ik vond deze film minder evenwichtig dan Lola Rennt en Der Krieger und Die Kaiserin, maar zeker heel goed.

Niet alle verhaallijnen vond ik even interessant, maar het verhaal als geheel is verrassend en heeft veel diepgang.

Wederom kent deze film schitterende beelden; veel innovatieve camerashots. In combinatie met de (gedoseerde) hypnotiserende muziek is dat een genot om naar te kijken.

Niet onbelangrijk, de acteersprestaties zijn goed.

avatar van FisherKing

FisherKing

Nog beter dan ik al dacht!!

avatar van jay73

jay73

Mooie film inderdaad.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Zo, dit was m'n eerste Duitse film en dat is me zeker niet tegengevallen!
Ik heb echt genoten van deze film, wat ik nooit verwacht had.
De muziek, de regie het camerwerk, allemaal top notch.
Toch link ik deze film met Memento en One Hour Photo, vanwege..

Misschien wel te weinig scenes, maar tijdens deze scene moest ik er toch heel sterk aan denken. Wanneer Rene uitlegt dat hij in dienst een stukje granaat in z'n hersenen heef tgekregen en dus een kortgeheugenprobleem heeft, moest dus heel erg denken aan Memento. En als dan ook nog eens gesprolen wordt over dat zonder foto's je alles vergeet...dan heb je bij One Hour Photo te pakken.

Dan de muziek, dezelfde componisten als bij One Hour Photo en dus een zelfde soort muziek die ik prachtig vind.

Dan is er ook nog eens een verhaal dat zich goed staande houdt en nooit verveelt.
Echt een aanrader wat mij betreft en ik ben een zoektocht naar de soundtrack begonnen!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Nog beter dan ik al dacht!!

Om die reden heb ik 'm vorige week al 0.5* meer gegeven.

DVD gezien toen dus, geen vooruitziende blik .

avatar van neo

neo

dan wens ik je succes want ik ken geen enkele soundtrackverzamelaar die de muziek van deze film heeft.

DVD gezien toen dus, geen vooruitziende blik .

DVD gezien?? Volgens mij is de film niet op dvd uitgekomen in NL. Import ?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Ja, chinees, weet dus niet hoe legaal die is, maar de beeld en geluids kwaliteit is goed en aangezien ik duits versta is ondertiteling niet belangrijk en die kan dus uit.

avatar van Lowman

Lowman

Een vermakelijke film met een leuk gegeven in een aparte sfeer. Opvallend zijn de toevalligheden die het verhaal wel interessant maken. Het Duits is ook zeker niet storend.

Ik moet er wel bijzeggen dat het niet helemaal mijn type film is, maar wel leuk genoeg dat ik er gisteren voor ben opgebleven.

'Tykwer geeft de inertie weer van een hele materialistische generatie' stond bij mijn ouders in de TV-gids....eh oke, dat heb ik er niet uit kunnen halen, maar het was wel een goede film. Goed uitgewerkte karakters en goed gespeeld bovendien. Het beste aan de film vind ik dat Tykwer er een (tamelijk) lange film van heeft gemaakt, zodat hij de details goed uit kan werken.

narva77 (crew films)

Ook opgenomen gisteren Vond em niet zo goed als 'Der Krieger...' dus ik hou het op vier sterren.

En Yak?

avatar van gotti

Weer (Lola Rennt was heel erg mooi) erg verrassende film van Tykwer. Goed scenario (erg mooie verhaalijnen), sterke cast en een prachtig sfeertje (mooie beelden door middel van besneeuwde landschappen en prachtige muziek) maken van deze film een erg sterke film. 4* (en dit smaakt naar meer!!)

avatar van Goodfella

Goodfella

Hele mooie film. Ik moest er even inkomen, maar naarmate de film vorderde vond ik 'm beter en beter worden. De muziek is prachtig, het camerawerk stijlvol en ook het acteerwerk is erg goed. Met name door de muziek ontstaat er een erg mooi, dromerig sfeertje in deze film. Die eindscène is fantastisch mooi trouwens.

avatar van Yak

Yak

Tegenvaller. Ik vond dat er teveel individuele verhaallijnen werden uitgeworpen, die met het veel te eenvoudige gegeven 'toeval' aan elkaar werden geknoopt. Goed acteerwerk, mooie beelden en treffende muziek, dat zeker, maar als geheel ging de film totaal langs me heen. Hoe veel gevoel Tykwer ook op had willen roepen, ik bleef de gehele film tamelijk ongeroerd.

[trouwens] Was het verhaal van René's korte-termijngeheugen en de foto's die hij verzamelde om zijn geheugen nog enigszins te ordenen, niet een behoorlijk duidelijke inspiratiebron voor Nolan's 'Memento'? [/trouwens]

narva77 (crew films)

Ik vond em niet tegenvallen, maar ik vond hem minder goed als 'Der Krieger...' en 'Lola Rennt'.

avatar van Yak

Yak

Ik vond 'm niet alleen minder dan 'Lola rennt' en 'Der krieger + die Kaiserin', ik vond 'm als film ook behoorlijk tegenvallen. Natuurlijk wel ver boven de JCvDamme-shite, maar toch.. tegenvallen.

narva77 (crew films)

Hmm ja kan natuurlijk. Misschien waren de verwachtingen wel hoog omdat het een film van Tykwer betreft.

Weet je wat ook wel es wil helpen om de teleurstelling te verwerken Yak?

Gewoon 'Dream with the Fishes' nog maar eens kijken

Gisteravond gekeken..

Zeker een mooie film. Goed geacteerd, mooie, intrigerende muziek, veel mooie shots, erg mooi gefilmd. De settings, het dorpje en het huis, waren prachtig. In zo'n dorpje zou ik best willen wonen.
Het verhaal leek wel wat traag op gang te komen trouwens, maar dat vond ik niet erg. Alleen het einde viel enigszins tegen- ik had wat anders in gedachten. In principe weet op het einde nog steeds niemand wie nu echt de bestuurder van de auto was, waarmee het ongeluk werd veroorzaakt .

Dat is toch wel duidelijk?

die vader zit gewoon op het verkeerde spoor, het is gewoon die knakker met het litteken.

gimli f

Ja, dat weet ik ook wel. Maar ik dacht dat die andere bewoners van dat dorpje daar ook wel achter zouden komen.... Dat was op het einde nog niet het geval.

Terwijl die jongen met het litteken op z'n hoofd niet daadwerkelijk het ongeluk veroorzaakt heeft. Het ongeluk is de schuld van de boer zelf. De boer werd afgeleid, hij liet geloof ik iets vallen naast z'n stoel en toen 'ie weer opkeek was 'ie naar links uitgeweken en reed recht op de tegenkomende auto af.
Die dorpsbewoners kunnen er niet achter komen, want de vrouw van de boer heeft alle plakaten met het signalement verwijderd.

Sorry, ik heb je berichtje verkeerd gelezen.

Dat klopt inderdaad. Maar stoort dat je zo?

Ik vind dat persoonlijk niet echt belangrijk

gimli f

Nee, is ook niet echt belangrijk. Maar hier had ik minder het idee van een geweldige "grande finale" als bij bijvoorbeeld L'appartement, waar het plot echt verrassend is.

Het lijkt net, alsof deze film NET voor de echte finale stopt... (althans, dat gevoel had ik).

Wat is er mooier dan dat die skieer op een indrukwekkende manier z'n einde tegemoet springt en als 'ie neerkomt je bij het stel komt dat net een baby heeft. Van dood naar nieuw leven

Is wel mooi ja..

ik moet die andere film van Tykwer maar eens zien, Der Krieger...

Misschien dat ik dan meer een idee krijg van het soort plots/ scenario's dat de beste man schrijft... Zodoende kan ik dit plot dan wellicht anders/ beter waarderen.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik kon alleen het litteken niet ontdekken bij die vent! Dus hoe kon die boer dat nou zien vanuit de auto?

Ik heb net ontdekt dat de Franse dvd Nederlandse ondertitels bevat! Aangezien de film in Nederland niet op dvd verschenen is, is dit ontzettend goed nieuws voor de liefhebbers van deze film.

De Franse titel is Les Reveurs. Bij Amazon is 'ie niet meer leverbaar. Bij http://www.cinestore.com kost de dvd, inclusief verzenden naar Nederland 36,81.

Kan iemand 'm ergens goedkoper vinden ?

avatar van Ed

Ed

Wie is dat vrolijk geklede meisje op de poster?