• 9.376.205 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Christopher Cain

Met onder meer: Jon Voight, Trent Ford en Tamara Hope

Plot September Dawn

Gebaseerd op een waargebeurde tragedie die plaatsvond in Utah, VS in 1857. Een grote groep pioniers, rondreizend op hun wagens, werd vermoord door de plaatselijke Mormonen. Tegen de achtergrond van deze ellende ontwikkelt zich een liefdesverhaal tussen twee jonge geliefden, de ene kind van Mormonen en de ander kind van de pioniers.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jacob Samuelson

Reverend Grant Hudson

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een verschrikkelijk verhaal is dit. En dan is het nog echt gebeurd ook. Echt zo erg ! Het verhaal grijpt je gewoon naar de keel. Je wordt ermee geconfronteerd hoe weerzinwekkend de mens kan zijn. Het thema is nog steeds actueel helaas. Mensen die zichzelf een recht toe-eigenen uit naam van hun geloof of overtuiging. En door dat zelf toegeeigende recht doen ze de meest verschrikkelijke dingen een ander levend wezen aan. En het trieste is, is dat het nog steeds gebeurt. Kijk bijvoorbeeld naar Rwanda.

Maar goed, over de film. De personages in de film hadden van mij wat meer uitgediept mogen worden. Ik had graag nog wat meer willen zien van het mormoonse geloof. Het had van mij iets meer de diepte in gemogen.

Een scene vond ik er uit springen, zo mooi. De scene waarin zij in het water staat. Jonathan komt naar haar toe op het paard en het maanlicht scheen op allebei. Dat vond ik heel mooi gedaan. Verder had ik niet zo heel erg veel met het liefdesverhaal. Vond het misschien zelfs een beetje overbodig in het verhaal. Het past hier gewoon niet in. Had liever dan wat meer gezien over de geloofsstromingen zelf zoals van de mormonen, de indianen en de gentiles, zoals ze genoemd werden.

Wel een film die het kijken waard is maar je moet er wel rekening mee houden dat je er niet echt vrolijk van word.

avatar van scorsese

Matige film waarin een groep rondreizende pioniers neerstrijken in een stadje van Mormonen. Gebaseerd op een waargebeurde slachting in 1857 vormt dit een stukje interessante Amerikaanse geschiedenis. Helaas ietwat oppervlakkig uitgewerkt en het liefdesverhaal zorgt voor flink wat melodramatische momenten. Net geen 3.0 sterren.