menu

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Alternatieve titel: Valerian

mijn stem
3,10 (464)
464 stemmen

Frankrijk
Sciencefiction / Avontuur
137 minuten

geregisseerd door Luc Besson
met Dane DeHaan, Cara Delevingne en Clive Owen

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

zoeken in:
avatar van nadrin
4,0
Fantasie is super. Visueel vaak heel overtuigend. Verhaal slaat niet aan. En acteren heel ondermaats

avatar van tattoobob
3,5
Aangename verassing dit.Een heerlijke fantasie/syfy film dit mij van het begin tot eind wist te boeien.
Visueel echt een prachtige film en een leuke combinatie van actie en komedie maakt dit tot een geslaagd werkje.
Van mij mag hier nog wel een deeltje van komen.

avatar van Film Pegasus
4,0
Film Pegasus (moderator)
Ik ben zeer blij met deze Valerian, zeker als fan van Luc Besson. En eindelijk nog eens een goeie blockbuster en geen zoveelste sequel of reboot. Het is vooral fun, SF-avontuur zoals het zou moeten zijn. Star Wars oogt wel mooi, maar is vrij saai geworden. En Guardians of the Galaxy is SF voor kinderen. Luc Besson maakt net als bij The Fifth Element een film die zweeft tussen kunst en kitch, waar The Fifth Element net iets beter uit de verf kwam.

Valerian heeft voldoende fun en kan het tempo in het verhaal houden. Het is één dolle rit geworden dat vooral leuk is om te zien. Er zijn uiteraard veel betere films gemaakt, maar het is vooral een aangename verrassing geworden om zo'n blockbuster te zien. Het duo Valerian en Laureline als neo-emo duo in een kleurrijke wereld werkt zeker. Boeiende figuren die soms als stripfiguren lijken, maar Besson zorgt ervoor dat ze net niet over de top gaan. Heerlijk en ik hoop dat Besson nog meer van dit soort films maakt. Al hoeven dat niet per se sequels te zijn, maar nieuwe originele films.

4,5
Wel een leuke film. ff lekker op de bank, chippie erbij. Keek wel leuk weg. Acteerwerk hoofdpersonen inderdaad wat matig maar ja, ondanks dat een leuke film

avatar van keimpeS
3,5
Ik ben wel een liefhebber van fantasy & sci-fi, deze film is daar dan ook wel een mooie combi van. De creatures zijn leuk, de effecten top en de kitsch die we kennen van bepaalde Luc Bessons films is duidelijk herkenbaar. Het acteerwerk is inderdaad niet geweldig, maar is in zo’n luchtige/komische avonturen film wat mij betreft niet zo erg. Het haalt niet het niveau van bv The Fifth Element, maar is zekers de moeite waard om te gaan kijken!

Supper leuke film!

avatar van Tom Ribbens
3,5
Vandaag de film voor de 2e keer gezien, na de bioscoop nu thuis op de beamer (als je kunt koop een beamer ipv. een tv.) en hij viel me niet tegen, integendeel; behoorlijk mee. Ik snapte nu ook beter de keuze van Bessons voor de twee hoofdrolspelers, die inderdaad soms op stripfiguren lijken, maar toch niet teveel. Ze spelen eenvoudig, niet gecompliceerd, maar om dat overtuigend te doen, dat is moeilijker dan het lijkt. Misschien komt het omdat ik na dat ik de film voor het eerst zag, een aantal stripboeken van Ravian heb gelezen. De film krijgt dan opeens een ander uitgangspunt en kan ik hem ook meer waarderen. De fantasieën zijn super vormgegeven, Herbie Hancock lijkt echt op de stripfiguur en zelfs Rutgher Hauer krijgt een kleine rol. Bovendien geeft Bessons de film inhoud door zijn visie op de mensheid duidelijk te maken en de liefde de voorkeur te geven boven alles te doen volgens de regeltjes. Misschien eenvoudig, maar wel waar. Ik geef de film een 3,5. Hoe krijg ik dat cijfer bij het sterretje?

avatar van Zwolle84
4,5
Tom Ribbens schreef:
Ik geef de film een 3,5. Hoe krijg ik dat cijfer bij het sterretje?


Rechtsboven bij 'mijn stem' het aantal stemmen aanklikken.

avatar van Tom Ribbens
3,5
Zwolle84 schreef:
(quote)


Rechtsboven bij 'mijn stem' het aantal stemmen aanklikken.


Dank je Zwolle84!!

avatar van larsk0
2,0
amenmalek schreef:
Belachelijk dat deze film zo'n lage score krijgt.. Ik heb erg genoten en begreep na wat rondgezocht te hebben dat George Lucas het verhaal van Star Wars op dit boek zou hebben gebaseerd. Na Bessons The Le Cinquième Élément mag ik toch zeggen dat ondanks het zoetsappige tienerverhaal er toch prima geacteerd werd door de charmante Delevingne en de stoere DeHaan. De film moest het verder hebben van deze twee en niet echt van de andere karakters maar visueel maakte het geheel toch echt wel alles goed. Iedereen die niet genoten heeft: stelletje azijnpissers.


De film is niet voor niets een enorme flop. Ik houd van het genre, wilde het toch een kans geven, maar na het gezien te hebben begrijp ik waarom het is geflopt. Het is simpelweg een matige film, saai verhaal, sommige decors waren gewoon te erg voor woorden. Die planeet zag er gewoon te geanimeerd uit. Compleet overbodige sentimentele scenes, die echt tenenkrommend zijn.

Mooi voor jou dat je het wel n leuke film vind, maar om iedereen die het niet met jou eens is per definitie een azijnpisser te noemen gaat weer wat ver.

avatar van Rico120
3,0
visueel een platje maar het verhaal in mijn ogen is of vrij dun of het verhaal zuigt
ook vind ik die aliens wel verdacht veel op de aliens van Avatar lijken valt mij op he dus oordeel niet

op visueel gebied flopt het niet maar op gebied van verhaal o ja hele grote flop

avatar van lagaiske
3,5
Visueel een pareltje!Maar helaas laat het verhaal en bij momenten de actie het toch wat afweten.De opening scene was er eentje om in te lijsten.

avatar van rep_robert
3,5
De steelbook blu-ray SE ook binnen. Jammer dat Dane deHaan alleen zo op de voorkant staat... Tenminste... Je kan de kartonnen slipcover weghalen, de steelcase omdraaien en dan Cara's kant de voorkant maken. Stukken beter

avatar van ikkegoemikke
3,0
“It's our mission that doesn't make sense, sir.”

Na het bekijken van “Valerian and the City of a thousand planets” kan ik me een beetje voorstellen hoe iemand onder invloed van psychedelische middelen zijn omgeving waarneemt. Deze op een stripverhaal gebaseerde SF-opera is een kakofonie van surrealistische en groteske beelden afkomstig uit een onmetelijk universum waar een bont gezelschap van buitenaardse wezens hun opwachting maken. Geloof me vrij, het duurde echt niet lang voor ik tot het besef kwam dat ik niet meer wist waar het eigenlijk over ging. Het enige dat me restte was me comfortabel in mijn knusse zetel te placeren en me vergapen aan het spektakelstuk dat Luc Besson in elkaar had geflanst.

Visueel is deze SF echt overweldigend. De kleurschakeringen spatten van het scherm af. En de verzameling buitenaardse wezens is oneindig. Al bij de openingsscène krijg je een aaneenschakeling van delegaties die arriveren op het ruimtestation Alpha door de jaren heen. Vervolgens verplaatst het schouwspel zich naar de planeet Mül bevolkt door een vredelievende beschaving, wiens dagdagelijkse leven bestaat uit flaneren over idyllisch uitziende stranden aan een helderblauwe oceaan en het produceren van magische bollen die over een ongeziene kracht beschikken. Het beeld van een sensuele buitenaardse schoonheid (die zo zou kunnen prijken op de centerfold van een buitenaards naaktblad) staat in schril contrast met de destructie waaraan de planeet onderhevig is naderhand. En zo gaat het van een virtuele markt in een kurkdroge woestijn, met een triljoen bazaars en shops die je alleen kan zien en tasten met behulp van een speciale helm en handschoenen, naar het bizarre ruimtestation Alpha. Een oord waar meer dan 3000 levensvormen samenhokken in verschillende territoria met elk hun specifieke eigenschappen en deskundigheden.

Ik weet niet uit hoeveel delen de Franse stripreeks Valerian bestaat maar het lijkt wel alsof Besson een poging waagde om de gehele reeks in één film te proppen. De verschillende personages en nevenplots volgen elkaar op met een adembenemende snelheid zodanig dat je van de ene in de andere verbazing valt. Misschien heeft dit overaanbod samen met het sensationeel beeldmateriaal tot doel om onze aandacht af te leiden van de eenvoudige verhaallijn. Het verhaal op zichzelf is verre van indrukwekkend. Ik ben geen kenner als het over de verhalen van Valerian gaat en vond dan ook dat het nogal verwarrend overkwam. Op dat vlak blijft het dus teleurstellend minimalistisch, ondanks het reusachtige budget.

De grootste miskleun van Besson is toch wel de keuze van acteurs die de rollen van Majoor Valerian en Sergeant Laureline voor hun rekening nemen. Als het de bedoeling was om er cartooneske figuren van te maken, dan is hij op dat vlak toch geslaagd. Voor de rest vond ik het irritante, kinderachtige personages die zeker niet een heldenstatuut uitstralen. Dane DeHaan en Cara Delevingne zien eruit als twee minderjarigen die terecht zijn gekomen in een beladen, volwassen verhaal. Precies Suske en Wiske die met een kwinkslag het universum redden. Daarom ook dat het zogenaamde romantische gedeelte, vol geflirt en gezemel over verbintenissen en trouw, niet echt geloofwaardig overkwam. Niet dat het slechte acteurs zijn want DeHaan was formidabel in “A cure for Welness”. En Delevingne’s vertolking in “Paper Towns” was van een ander kaliber.

“Valerian” lijkt wel een samenraapsel van fragmenten uit andere groots opgezette SF-epossen. Iedereen zal wel iets opmerken dat hem bekend voorkomt. Het lijkt soms wel op een futuristisch schilderwerk vol bombastische elementen. De beelden variëren van “Star Wars”-achtig tot PC-game toestanden. Zo leek het uitzicht van de planeet Mül op dat wat je te zien kreeg in “Myst” dat ik eeuwen geleden tot vervelens toe speelde op mijn computer. Maar zinnenprikkelende beelden zijn niet voldoende om een film geslaagd te noemen. “Valerian and the city of a Thousand Planets” lijkt wel op een pretpark met een overdaad aan attracties. Leuk om mee te maken, maar naderhand zit je met een gevoel van teleurstelling omdat je het niet allemaal ten volle hebt kunnen beleven. En dat dankzij het overdonderende (en overdreven) aanbod.

3*

avatar van Zwolle84
4,5
Zwolle84 schreef:
Valerian moet dan ook absoluut in 3D worden bekeken, terwijl ik dat normaal gesproken zoveel mogelijk ontwijk. Hier is het zo'n integraal onderdeel van de film dat ik nu al vol spanning uitkijk naar de 2D-versie op blu-ray; zal hij overeind blijven?


Gelukkig is het antwoord een volmondig 'ja'. Het blijft een uiterst creatief pareltje en zonder twijfel Bessons hoogtepunt. Het ontbreken van 3D deed maar weinig van de ervaring af. De beelden zijn nog steeds schitterend en door de iets rustigere kijkervaring komen de andere kwaliteiten van de film extra duidelijk naar voren, zoals het erg fijne acteerwerk/samenspel van Cara en Dane, de gave muziek en de grappige dorky oneliners.

M'n film van het jaar is het inmiddels niet meer, maar een top 3 blijft zeker over.

1,5
Ik gaf het een kans, ik heb nog 3 kwartier te gaan.
Ik ben gek op sci fi, maar hemeltje lief.
Die twee kunnen niet acteren.

avatar van IH88
3,5
“Rules are rules and this is a place where we make love, not war.”

Valerian and the City of a Thousand Planets doet een aantal dingen heel goed. Besson heeft een film gemaakt die je zou kunnen zien als een kruising tussen Avatar en The Fifth Element. Een buitenaards ras wordt bedreigt met uitsterven, visueel zien de werelden er allemaal subliem uit en de personages zijn weer een bont gezelschap vreemde wezens en mensen die als actiehelden te keer gaan. Valerian heeft dat weirde tintje dat Besson aan al zijn films geeft, en met bovenstaande pluspunten doet de film veel dingen goed.

Valerian heeft wel wat minpunten. DeHaan is miscast en Delevingne is geen groot acteerwonder, maar van de twee maakt zij toch de meeste indruk. Het visuele aspect kan uiteindelijk ook niet helemaal verbloemen dat het script wel heel omslachtig te werk gaat, en op een gegeven moment wordt het wat langdradig. Maar Besson weet er op tijd een einde aan te breien, en als geheel is Valerian en kleurrijke, actierijke en absurde filmbelevenis.

4,0
James Cameron, eat your heart out.

Valerian heeft in de eerste tien minuten al leukere en vooral originelere ideeen zitten dan Avatar in z'n geheel. Tuurlijk, het script had nog best een polish kunnen hebben en Dane DeHaan is een houten Klaas, maar toch entertaint Valerian op een enorm frisse manier.

4*

avatar van Joël Versin
4,0
Superleuke film, verrassend, de meeste braken hem met de grond gelijk, wel ze hebben ongelijk. En de soundtrack jaren 70/80 paste subliem. Naast die 2 beter-weter'tjes had ik graag Bubble iets langer in de film gezien... Visueel prachtig, ongezien, yep zelfs avatar kan hier iets leren...

avatar van tronnie
4,0
"De grootste miskleun van Besson is toch wel de keuze van acteurs"
maar Rihanna was toch eigenlijk best wel een zeer goede keus


"Geloof me vrij, het duurde echt niet lang voor ik tot het besef kwam dat ik niet meer wist waar het eigenlijk over ging" En dat terwijl het verhaal juist recht toe recht aan is...

ik vond het een bijzonder mooie leuke sf fantasie film ...( als zeer grote sf liefhebber , maar als je de film een beetje kritisch bekijkt heb je wel voor 78,45 % gelijk in je review )

avatar van broncode
3,0
ikkegoemikke schreef:
“It's our mission that doesn't make sense, sir.”

Na het bekijken van “Valerian and the City of a thousand planets” kan ik me een beetje voorstellen hoe iemand onder invloed van psychedelische middelen zijn omgeving waarneemt. Deze op een stripverhaal gebaseerde SF-opera is een kakofonie van surrealistische en groteske beelden afkomstig uit een onmetelijk universum waar een bont gezelschap van buitenaardse wezens hun opwachting maken. Geloof me vrij, het duurde echt niet lang voor ik tot het besef kwam dat ik niet meer wist waar het eigenlijk over ging. Het enige dat me restte was me comfortabel in mijn knusse zetel te placeren en me vergapen aan het spektakelstuk dat Luc Besson in elkaar had geflanst.

Visueel is deze SF echt overweldigend. De kleurschakeringen spatten van het scherm af. En de verzameling buitenaardse wezens is oneindig. Al bij de openingsscène krijg je een aaneenschakeling van delegaties die arriveren op het ruimtestation Alpha door de jaren heen. Vervolgens verplaatst het schouwspel zich naar de planeet Mül bevolkt door een vredelievende beschaving, wiens dagdagelijkse leven bestaat uit flaneren over idyllisch uitziende stranden aan een helderblauwe oceaan en het produceren van magische bollen die over een ongeziene kracht beschikken. Het beeld van een sensuele buitenaardse schoonheid (die zo zou kunnen prijken op de centerfold van een buitenaards naaktblad) staat in schril contrast met de destructie waaraan de planeet onderhevig is naderhand. En zo gaat het van een virtuele markt in een kurkdroge woestijn, met een triljoen bazaars en shops die je alleen kan zien en tasten met behulp van een speciale helm en handschoenen, naar het bizarre ruimtestation Alpha. Een oord waar meer dan 3000 levensvormen samenhokken in verschillende territoria met elk hun specifieke eigenschappen en deskundigheden.

Ik weet niet uit hoeveel delen de Franse stripreeks Valerian bestaat maar het lijkt wel alsof Besson een poging waagde om de gehele reeks in één film te proppen. De verschillende personages en nevenplots volgen elkaar op met een adembenemende snelheid zodanig dat je van de ene in de andere verbazing valt. Misschien heeft dit overaanbod samen met het sensationeel beeldmateriaal tot doel om onze aandacht af te leiden van de eenvoudige verhaallijn. Het verhaal op zichzelf is verre van indrukwekkend. Ik ben geen kenner als het over de verhalen van Valerian gaat en vond dan ook dat het nogal verwarrend overkwam. Op dat vlak blijft het dus teleurstellend minimalistisch, ondanks het reusachtige budget.

De grootste miskleun van Besson is toch wel de keuze van acteurs die de rollen van Majoor Valerian en Sergeant Laureline voor hun rekening nemen. Als het de bedoeling was om er cartooneske figuren van te maken, dan is hij op dat vlak toch geslaagd. Voor de rest vond ik het irritante, kinderachtige personages die zeker niet een heldenstatuut uitstralen. Dane DeHaan en Cara Delevingne zien eruit als twee minderjarigen die terecht zijn gekomen in een beladen, volwassen verhaal. Precies Suske en Wiske die met een kwinkslag het universum redden. Daarom ook dat het zogenaamde romantische gedeelte, vol geflirt en gezemel over verbintenissen en trouw, niet echt geloofwaardig overkwam. Niet dat het slechte acteurs zijn want DeHaan was formidabel in “A cure for Welness”. En Delevingne’s vertolking in “Paper Towns” was van een ander kaliber.

“Valerian” lijkt wel een samenraapsel van fragmenten uit andere groots opgezette SF-epossen. Iedereen zal wel iets opmerken dat hem bekend voorkomt. Het lijkt soms wel op een futuristisch schilderwerk vol bombastische elementen. De beelden variëren van “Star Wars”-achtig tot PC-game toestanden. Zo leek het uitzicht van de planeet Mül op dat wat je te zien kreeg in “Myst” dat ik eeuwen geleden tot vervelens toe speelde op mijn computer. Maar zinnenprikkelende beelden zijn niet voldoende om een film geslaagd te noemen. “Valerian and the city of a Thousand Planets” lijkt wel op een pretpark met een overdaad aan attracties. Leuk om mee te maken, maar naderhand zit je met een gevoel van teleurstelling omdat je het niet allemaal ten volle hebt kunnen beleven. En dat dankzij het overdonderende (en overdreven) aanbod.

3*


Zeer goede recensie wederom...

avatar van broncode
3,0
Een prachtige film met spetterende visuals waar ze bij de star wars franchise nog iets van kunnen leren. Ook het script is vlekkeloos en precies getimed, wat zeer moeilijk is met zo'n enorm budget en input van gegevens. Maar nu de flop zijde van het geheel en dat benadruk ik in vette letters :HOE IN HEMELSNAAM HEEFT BESSON ZO'N FOUT KUNNEN MAKEN MET HET CASTEN VAN DE HOOFDROLSPELERS???. Is hij gepusht of was hij zo d'r van overtuigd dat het zou werken? Als je de strip bekijkt zie je twee oudere helden, en zeker de rol van valerian word als een man met atletisch lichaam getekend en sterke onderkaak, dus alles wat Dehaan niet heeft.
Maar goed, de beste maakt weleens een fout, en Besson is een meester in vermakelijke films maken.

avatar van paul83
3,5
De casting is inderdaad discutabel, sommige scenes enorm overbodig, maar Besson levert wel een prachtige en vooral vermakelijke film af.

Deze film ademt sfeer uit en dat is iets wat ik nou zo mis in de nieuwe Star Wars films.

avatar van macrobody
3,5
Avatar meets Star Wars meets Guardians of the Galaxy. Van alles wat. De film was vermakelijk en blijft redelijk boeiend tot het einde ook al weet je natuurlijk hoe het gaat eindigen. Maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Arnforpresident
3,5
Grafisch is het allemaal zeer mooi gemaakt. De film wist me wel te boeien. Is het een topfilm? Neen, dat zeker niet. Maar ik denk dat deze best kan concurreren met heel wat van de Marvel films (Guardians of the Galaxy) of zelfs met Avatar.

avatar van tronnie
4,0
Nogmaals bekeken ...vind het toch echt een
geweldige SF fantasie film maar ze hadden misschien beter
Kurt Russell en Goldie Hawn of Angelina Jolie en Brad Pitt of Chris Pratt en Jennifer Lawrence moeten nemen i.p.v. Dane DeHaan en Cara Delevingne dan had die film veel beter gescoord denk ik . Vooral Cara Delevingne schijnt te denken dat ze heel de film moet kijken net zoals ze op de covers staat van diverse magazines met haar zure booskijk blik .

Gast
vandaag om 18:19 uur

geplaatst: vandaag om 18:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.