• 9.375.880 stemmen

Geregisseerd door: Kasi Lemmons

Met onder meer: Don Cheadle, Chiwetel Ejiofor en Mike Epps

Releasedatum: 13 september 2007

Plot Talk to Me

Het waargebeurde verhaal over Ralph "Petey" Greene, een ex-gevangene die zijn eigen mening aan de wereld wil verkondigen. Dit leidt er toe dat hij één van de meest spraakmakende radio-presentatoren van de jaren 60 wordt. Zijn verhaal en stijl gaven een stem aan de zwarte bevolking en de sociale misstanden in het land, wat bepaald niet makkelijk was.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Petey Greene

E.G. Sonderling

Program Director

avatar van Apster

Apster

Aangenaam verrast door deze film.

Cheadle bewijst met zijn rol als grofgebekte dj Greene, een uitstekend acteur te zijn. Ik had me niet iemand anders kunnen voorstellen die het beter had gedaan, het had waarschijnlijk een mindere film opgeleverd ook.

Erg leuke soundtrack ook, samen met de kleding en malle kapsels geeft dat de film een lekker jaren 60/70 sfeertje. Af en toe ontbreekt het aan vaart in de film, waardoor ik het gevoel had dat het allemaal iets te lang duurde, vooral het laatste half uur. Het is toch een zeer sympathiek filmpje geworden, vooral dus dankzij de rol van Cheadle.

avatar van Grendal

Grendal

Apster schreef:

Aangenaam verrast door deze film.

helemaal mee eens, een leuke film over een boeiende radio dj. en laat zien wat er toen allemaal speelden, vooral na de dood van een van de belangrijkste zware leiders in de jaren 60/70. een film die wat te vertellen heeft!

3.5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Sterke film, die het in mijn ogen vooral goed doet vanwege het magnifieke samenspel tussen Cheadle en Ejiofor. En een bijzonder sterke scène wanneer ze te horen krijgen dat MLK vermoord is, je voelt de emotie en spanning door het scherm heen dringen.

avatar van Raffael77

Raffael77

Idd wat Mr. White zegt.

Ijzer sterke film met zeer goed acteer werk.

Mooie Soundtrack ook met al dat Funk & Soul.

James Brown concert is toen ook met geweld stop gezet, omdat de blanken vonden dat ze te uitbundig waren in hun doen en laten.

Zo zie je maar weer hoe racistisch de Amerikaanse overheid is.

Aanrader voor iedere drama liefhebber.

avatar van FaiQ

FaiQ

Echt een goede film! Ik keek er naar zonder goede verwachtingen, maar het heeft me vanaf het begin tot en met einde geboeid.

Echt een aanrader!!

avatar van supernova

supernova

verrassend, sterke cast die samen met de sets een mooi beeld geven over de jaren 60. een films met een verhaal, over een bizondere dj. een aanrader. 4.0

avatar van el padrino

el padrino

aanrader. *****

avatar van james_cameron

Goedbedoeld maar niet altijd even sterk drama. Het sterkste punt is zonder twijfel de interessante vriendschap tussen Cheadle en Ejiofor, die allebei uitstekend zijn. De film voelt wat geforceerd en onecht aan op die momenten dat dramatische historische gebeurtenissen in het verhaal verwerkt worden.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Goede film, hier hou ik van. Begin steeds grotere fan te worden van Don Cheadle. Toch maar een keer Hotel Rwanda huren, heb die nog niet gezien. Reign over me was hij ook al in vorm!

Lekkere muziek verspreid over de film en Martin Sheen zorgde regelmatig voor een lach.

4 *

avatar van schaper

schaper

Wat een topfilm, spel van beide hoofdrolspelers vond ik erg goed.

Verveeld geen moment deze film. En wat hadden de dames een leuke pakjes in die tijd, haha.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Aardige film, leuke weerschetsing van de jaren 60. Vooral die vrouwelijke bijrollen waren leuk (met hilarische kapsels en persoonlijkheden). Toch blijf ik het irritant vinden dat ze de rassenkwestie omhoog blijven halen.

avatar van De Nederlander

De Nederlander

wel geinige film, goed geacteerd. als ik zwart was geweest had hij een 5* gekregen.

avatar van MarkFish

MarkFish

Topper. Intens. Goeie acteurs, mooi tijdsbeeld en leuke muziek. Cheadle en Ejiofor zijn echt topacteurs, bewijzen ze hier weer.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Een fantastisch eerbewijs, aan een fenomeen die...toen het er op aan kwam de juiste snaar wist te raken. Het was "his finest our" toen Martin Luther King werd vermoord. Hij vond de juiste toon....toen zijn eigen priveleven een puinhoop was en de rellen op straat uitbraken....... en die scéne waarin hij James Brown aankondigt is roemrucht......ECHT ALLEMAAL GEDENKWAARDIG!

De film is grootdeels, vooral de eerste 2/3 deel, een fantastische aanéénschakeling van hilarische scénes die sfeervol in beeld zijn gebracht. De laatste 1/3 is minder dynamisch.....want zijn leven moet tot einde vertelt worden....Maar de film zakt niet in. Het is het leven zelf.

Maar de film gaat vooral tussen een haat/liefde verhouding tussen twee brothers....de één serieuze carriéremaker de ander een....streetwise 'praatjesmaker'..."but he really stand up"...in de kiem een oerrapper...kortgezegd discipline en creativeit leveren samen iets bijzonders op! Door hun dialogen en andere gesprekken leren we heel 'subtiel' de verschillen in de zwarte gemeenschap, van die tijd, kennen.....

En Vernell hoe extravagant haar gedrag ook overkomt blijkt deep down een moordwijf te zijn.....

De dialogen zijn geweldig en uit het 'niggerleven' gegrepen. En dat ondersteunt door heerlijke muziek....

Ik draai na deze film What's going on, van Marvin Gay..... 'the same kind of shit'....dat de zelfde 'feel' heeft die Kasi Lemmons in deze film onderhuids, (of beter: onder de 'streetwise skin' ) probeerde te vertolken.

Kasi Lemmon (familie van Jack?) heeft een pareltje afgeleverd.

Hele vette 4,5*

En nu even kijken bij Dreamgirls of die Motown Berry Gordy inderdaad een pimp is, zoals Petey Greene beweerde....

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Geweldige film! Van Don Cheadle wist ik al dat het een fantastische acteur is, maar ook Chiwetel Ejiofor weet me keer op keer weer aangenaam te verrassen. De sfeer die deze film uitademt is helemaal eind jaren zestig - begin jaren zeventig. Een fenomeen uit die tijd - voor ons nauwelijks bekend maar in zwart Amerika een grootheid - wordt gepresenteerd door de ogen van de man die hem op de radio bracht, Dewey Hughes. Prachtig om te zien hoe Petey Greene tegen zijn tranen vecht en de zwarte menigte tot kalmte maant na de moord op MLK. De scène kort daarna met James Brown is legendarisch! Say it loud, I'm black and I'm proud!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Fantastische film!

Een film mag me wel vaker zo positief verrassen als deze deed! Ik had zelf nog nooit van Petey Green gehoord, maar na deze film gezien te hebben is goed voor te stellen dat deze man toch heel wat heeft bereikt, zeker rond de moord op Dr. martin Luther King.

Deze Petey Green wordt op een meesterlijk manier vertolkt door de immer ondergewaardeerde Don Cheadle! Cheadle heeft ieder jaar wel zo'n rol in een film waar ie gewoon bewijst dat het een van de beste acteurs is van deze tijd!

Een andere acteur die nog aan het begin staat van een wellicht mooie carriere is Chiwetel Ejiofor. Hij speelt Dewey Hughes, de 'ontdekker' van Green als DJ bij WOL.

Samen zijn deze twee mannen de mensen die deze film dragen én maken!

De bijrollen voor good-old Martin Sheen en vooral Taraji P. Henson zijn van toegevoegde waarde.

De jaren '60 en later '70 worden schitterend en overtuigend neer gezet. Ik waande me echt in die tijd! De kleding, decors, auto's etc.

Vooral rond de scenes dat duidelijk wordt dat Dr. Martin Luther King is vermoord waren voor mij de indrukwekkendste en beste gedeelte van de film.

In het geheel is deze film voor mij ook een mooie ervaring geweest en verbaas ik me eigenlijk dat er (nog) geen film is gemaakt over het leven van Dr. Martin Luther King.

Of is die er wel, maar is die bij mij niet bekend?!

Al met al een puike film!

4,5 ster

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

TheRisingSun schreef:

Of is die er wel, maar is die bij mij niet bekend?!

4,5 ster

Spike Lee heeft met Kasi LemmonS (dus geen familie van Jack Lemmon...) een mooie evenknie....misschien is zo'n film over Dr Martin Luther King iets voor hen.... samen.

avatar van Rutte

Rutte

Hele aardige film, waar de sfeer er goed in zat.

Vooral Cheadle leeft zich helemaal uit als dj, en ook de man ( Ejiofor was dat toch he? )die zorgde dat Green op de radio kwam speelde z'n rol met verve.

Daarentegen vond ik dat Sheen's personage bij mij nogal wat irritatie opwekte, iemand die zich als baas van 't radiostation geen draai weet te geven.

De aanslag op M.L.King komt aan als een dreun, en dat wordt heel goed weergegeven in deze film.

Echter, dit was voor mij eigenlijk min of meer het enige echte hoogtepunt wat deze film betreft, want als geheel gezien wist het verhaal me niet altijd helemaal aan te grijpen.

Misschien na een jaartje eens herzien.

Toch al met al een film die bovengemiddeld scoort.

Lekkere soundtrack trouwens, en sommige nummers mochten i.p.v op de achtergrond gerust voluit gedraaid worden ( vooral dat stukje van Booker T )

Zeker wel aan te bevelen.

3,5 sterren

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Een lekker filmpje met goed acteerwerk en lekkere muziek. Vooral het eerste gedeelte van de film, radiostation, was aangenaam om naar te kijken.

Daarna zakt het niveau een beetje weg, maar blijft van redelijke kwaliteit.

avatar van kanjertje

kanjertje

Hele mooi film.

Top waargebeurd drama.

Zeer knappe acteerprestaties.

avatar van helleke

helleke

Heel goeie film met acteerprestaties om U tegen te zeggen!!!

Echt wel genoten ondanks dat er weinig actie in voor komt.

Een dikke 3,5 sterren.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Vrij standaard film die vanwege de acteerprestaties zeker het kijken waard is, een redelijke biopic die vrij vlak blijft en wat geforceerd van komedie naar drama heen en weer springt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film vanwege de uitstekende acteerprestaties en het ware feit dat evolutie niet kan bestaan zonder revolutie.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

was niet zo gek van de voorkant (andere voorkant dan hierbij staat), dus had wat vooroordelen. vond het uiteindelijk echt een super goede film. Echt zo'n film die je bij blijft en waar je vaker aan terug denkt, echt geweldig.

avatar van thelion

thelion

Mooie film over de bevlogenheid van een radio dj om de(radio) wereld te veranderen en de stem van het zwatre volk een plaats te geven in de samenleving........

De tijdsgeest (eind 60ties begin 70ties) word ook zeer goed gevat in deze film........

Met ook zeer goed gekozen muziekale ondersteuninng in de fillm.

avatar van Leviathan

Leviathan

Net de film gezien op Film 2 kanaal.. Ging hem kijken zonder dat ik de film kende of ook maar wist wat voor film was, maar het was 't kijken zeker waard! Ik heb eigenlijk echt niets aan te merken aan de film.. verhaal was goed, acteerprestatie's en ook de aankleding van de film was goed.

avatar van Mescaline

Mescaline

Goede en indrukmakende film!
Een sterk waargebeurd verhaal overgebracht bij goede en sterk acterende acteurs.
Alleen het einde ging wel erg snel.. of is dat ookzo in het echt gegaan?(van de 1 op de andere dag??)

Voor de rest prima filmpje die het kijken meer dan waard is en waar vele andere acteurs nog een voorbeeld aan mogen nemen!
4 sterren.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Muziek biopics kunnen mij eigenlijk altijd wel boeien, vind het ook altijd wel relaxte cinema. Zo ook deze Talk To Me wat weer een hele leuke film is en die eigenlijk niet veel onderdoet voor bv een Ray.

Had nog nooit gehoord van de persoonlijkheid Petey Green maar hij is interessant genoeg inderdaad om een film aan te wijden. Ook leuk dat het nu eens om een DJ/komiek gaat ipv een muzikant. Petey Green die de taal sprak en de stem van de (zwarte)bevolking was in een roerige periode van de Amerikaanse geschiedenis. Jammer dat hij al op vrij jonge leeftijd (53 jaar) is overleden, ben benieuwd wat hij van president Obama gevonden zou hebben.

Ondanks het vrij zware onderwerp over rassenkwesties is de film toch gelukkig vaak genoeg luchtig en komisch, niet zo gek want Petey zelf was natuurlijk een komisch talent. Tegenover deze luchtige stukjes staan ook een paar mooie dramatische scènes die ook zeker de moeite waard zijn. De vertolking door Don Cheadle is trouwens erg goed gedaan, het samenspel met Ejifor is dik in orde en dat is echt genieten tijdens de film. Ook de rol van filmveteraan Martin Sheen is leuk.

Op zich is de film qua vorm niet heel erg onderscheidend van andere biopics maar ach... Zoals ik al zei heb ik een zwak voor muziek biopics en is de uitvoering hier meer dan een voldoende waard.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Kan dit soort films wel waarderen, hier spreekt vooral de uitwerking me aan.

Heerlijk sfeertje en het geheel wordt vooral luchtig gehouden door de humor en de stukjes Dj-en. Het is echt geweldig om Don Cheadle achter (of voor?) de microfoon aan het werk te zien. Het onderwerp van de film (de rassenkwestie van de jaren '60) is interessant maar hier werkte het niet altijd even lekker. De stukjes drama tussendoor voelden ook niet altijd goed aan.

Muziek is dan weer erg cool. Niet meteen iets waar ik zelf veel naar ga luisteren maar hier werkte het erg lekker. Verder niet echt een originele of baanbrekende film maar heb hier toch erg van genoten.

avatar van dumble

dumble

klinkt goed, deze ga ik kopennnn