• 8.903.680 stemmen

Comrade X (1940)

Komedie / Drama | 104 minuten / 91 minuten (TCM-versie)

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 104 minuten / 91 minuten (TCM-versie)

Alternatieve titel: Kameraad X

Geregisseerd door: King Vidor

Met onder meer: Clark Gable, Hedy Lamarr en Oskar Homolka

Plot Comrade X

"This Year's Laugh Riot!"

McKinley B. 'Mac' Thompson, een Amerikaanse journalist in Moskou smokkelt ongecensureerd nieuws uit Rusland onder de valse naam "Comrade X". Maar hotelmedewerker Vanya ontdekt zijn geheim. Vanya vreest voor de veiligheid van zijn dochter Golubka en chanteert de journalist Mac om zijn lieftallige dochter het land uit te krijgen. Mac ziet dat wel zitten, zeker nu hij haar ook ontmoet heeft, maar kan hij haar ook overtuigen van zijn oprechtheid opdat zij met hem mee het land uitgaat?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Michael Bastakoff

avatar van klara

klara

• 19967 stemmen

Snedige en scherpe dialogen met een verrukkelijke wisselwerking tussen Gable en Lamarr.

Kan me amper een film heugen waarin Gable zo grappig overkomt en die me een beetje

denken deed aan het zorgeloze spel van William Powell. De mooie Lamarr speelt lekker

pittig. De andere rollen worden ook vermakelijk ingevuld in deze levendige film waarin

het komische beslist de overhand heeft, met aan het slot nog dolle actie met tanks.

avatar van clubsport

clubsport

Het einde is wel grappig , voor de rest een licht amusante film met wat politieke tintjes eraan maar het blijft allemaal vrij luchtig , Gable heeft wel talent als komiek .