• 9.378.987 stemmen

Met onder meer: Nadia Farès, John Brumpton en Robert Taylor

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Storm Warning

"Survival Can Be Murder"

Pia en Rob komen tijdens een reisje met hun boot vast te zitten in een moerasachtig gebied nadat het tij plots keert. Ze stuiten op een oud en afgelegen huis en gaan naar binnen om een telefoon te zoeken. Maar op dat moment komen de drie bewoners thuis en doen Pia en Rob een afschuwelijke ontdekking.

avatar van 606

Dit is nou een goede horror film

Acteren was redelijk, het verhaal was goed.

spanning was er ook voldoende

3,5 ster

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Goed spannend en Pia had leuke traps in gedachten, al met al voor mij een 3,5 waard.

avatar van Lennon

Lennon

Zeer matige film...

Weinig origineel.. enige leuke scene was de hond die er wel pap van lust

avatar van james_cameron

Volstrekt voorspelbaar uitgewerkte yuppen vs. rednecks-thriller, degelijk gemaakt maar zonder verrassingen. Het eerste uur is aan de tamme kant; gelukkig gaat het in de finale helemaal los met allerlei bloederige narigheden. Vermakelijk maar binnen het genre niet echt een noemenswaardige aanwinst.

avatar van tal1b

tal1b

film kwam erg langzaam opgang, wat saai eigenlijk.
dan wat ongeloofwaardig wanneer iemand nog nooit iets heeft gedood, in een keer een mc gyver/killing machine is in de schuur? erg lachwekkend.
toch zijn de horror acties en effecten erg goed gedaan!
vandaar dat deze nét een voldoende haalt

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik had deze film bij FRS gescoord voor 2,50 euro en eerlijk gezegd dacht ik dat het zo'n middelmatig horrorwerkje zou zijn.

I was wrong! Eindelijk eens geen gillende pubers die niet kunnen acteren. Eindelijk eens geen wietrokende kids die belachelijke dialogen moeten uitspuwen. Nee, dit keer gewoon een normaal stelletje dat me deed denken aan het stel in 'Open Water'. Ook had het begin van deze film veel weg van 'Open Water'. Daar waar 'Open Water' na verloop van tijd overgaat in 'man against animal', daar gaat deze film over in 'man against psycho's'. Ik was echt aangenaam verrast door het acteerwerk er de dialogen, dit oogde allemaal zeer naturel. De psycho's zijn natuurlijk een beetje cliche, een soort van 'Rednecks' maar dan uit Australie. De tijd vliegt voorbij, voordat ik het wist was de film al voorbij, dat betekent dat ik me geen seconde heb verveeld.

Ook belangrijk om te vermelden is dat er een paar mooie bloederige scenes in zitten. Als je films als 'Wolf Creek' en 'Open Water' wel kunt waarderen dan kan ik je deze zeker aanraden.

Ohw ja, als je deze film gaat kijken let dan goed op de videofilm die de psycho's op een gegeven moment aan het kijken zijn, dat was toch wel heel erg grappig vond ik.

avatar van Cyberator

Cyberator

Leuke thriller...

Maar de man (Rob? de man van de franse vrouw) stoorde mij de hele film.

Die man was net een james bond, of zo van een soap, bold and the beautiful , typpe.

Lekker stoere praatjes ma geen zak doen, en niets anders dan een blok aan het been wezen.

Echt ik ergerde me kapot aan die gast! Ben ik de enige die mij zo ergerde aan hem?!

Op die man na, leuke vrijdag avond thriller. Ma kzou hem geen 2de keer wille zien.

avatar van perri

perri

was een vermakelijke film en kijkt lekker in een keer weg

het was maar goed dat hij zijn been gebroken had anders had hij alleen maar in de weg gelopen

en dat kleine meisje heeft alles alleen moeten opknappen wat die mislukte harrison ford had aangericht , tegen drie gestoorde oversexte moordenaars en een mens etende hond en ze heeft hem nog moeten redden ook.

ik denk dat ze het daarna heeft uit gemaakt.

avatar van rose

rose

Het begon vreselijk, maar naarmate de film vorderde kwam de spanning er in...

avatar van Ralf81

Ralf81

Heb deze film op dvd gekocht in de hoop dat een ijzersterke horrorthriller zou zijn. Helaas bleek de film niet aan mijn verwachtingen te kunnen voldoen; ik vond hem erg tegenvallen. Allereerst was het acteerwerk van met name Nadia Farès erg onder de maat en niet overtuigend.
Daarnaast bevatte de film teveel cliché's (geen bereik, geen autosleutels etc.). Rob en Pia hadden ook wel wat meer intelligentie mogen meekrijgen, want ondanks het feit dat Pia Michael-Scofield-achtige vallen weet op te zetten, hangt Storm Warning aan elkaar van de domme beslissingen.

Een pluspunt is wel de gore, die af en toe zo smerig en pijnlijk is dat je er bijna niet aan ontkomt om toch eventjes weg te kijken...
De creepy sfeer vond ik trouwens ook wel geslaagd, mede door het goede gebruik van onweer/regen/belichting etc.

Al met al zal dit een film zijn die ik weer snel zal vergeten en eigenlijk een beetje jammer dat ik hem nu in mijn collectie heb.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Nou, ik dacht een 'B-film' te gaan kijken maar het tegendeel is m.i. bewezen....... Goede spannende thriller waarin de (voor mij) onbekende acteurs hun personages prima neerzetten..(op Rob na dan, de enige die enorm tegenviel...)

Het begint allemaal zoetsappig, maar als de moordlustige familie in beeld komt is het raak......

avatar van flipflop

flipflop

Beetje ondergewaardeerd deze film. misschien is 3.5 net te hoog, maar ik heb me kostelijk vermaakt. Erg leuk sfeertje, topacteurs (nouja, de psycho's dan.. het stel was matig) verderd iets te veel cliche's maar originele blood and gore. Leuk tussendoortje.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Deze film gekeken onder het genot van een bak Poppycorn...

avatar van WessRocks

WessRocks

Geen slechte, hij komt enkel zeer traag op gang, maar de laatste 45min zit hij vol spanning en het nodige bloed. Leuke film als je niet weet wat doen.

avatar van rep_robert

Weer een redelijke film gezien.

Natuurlijk verwachtte ik niet al teveel van deze film, dan valt hij uiteindelijk ook wel mee. Nou dat deed hij ook redelijk.

De film begint met prachtige plaatjes, visueel zit de film wel goed in elkaar.
Het eerste wat me eigenlijk stoorde in zo'n geval was het feit dat je zo'n klein kutbootje zomaar kan huren. Degene die die bootjes verhuurt moet toch ook wel van die opkomende storm afweten? Laat je mensen in zo'n klein bootje gewoon de zee opgaan terwijl er zwaar weer op komst is.
Beetje matig eigenlijk, ook omdat de film Storm Warning heet!

Het acteerwerk van de 2 hoofdpersonages, Rob en Pia kan in mijn ogen beter(zonder ondertiteling kan je de hele dialoog van Rob niet volgen door z'n Australische accent), de rednecks kwamen wel overtuigend over.
Ook hangen de acties van de 2 hoofdrolspelers vooral in het begin van onlogische handelingen aan elkaar.

De personages(Pia en Rob) gaan zomaar het huis binnen van wildvreemde mensen, in mijn ogen hebben die rednecks ook gelijk. Dit is gewoon inbreken, vet dom en je helpt jezelf alleen maar in de problemen als je zomaar andersmans huizen betreed zonder toezegging.

Pia en Rob kunnen geen telefoon in het huis kunnen vinden, dus wat dacht Rob: laat ik het is in de schuur proberen want daar hangen wel altijd telefoons.

Logica is wat mij betreft wel ver te zoeken daar.
Verder wordt het psychologische spelletje wel heerlijk uitgewerkt. Al duurde dat op een gegeven moment wel te lang, voordat de actie begon.

Ook is Pia een soort van valstrikken expert als ik deze film zo kijk.
Hoe ze die 1e redneck vermoord met die vislijnen is lekker ranzig en over de top, maar toch wel raar dat ze schijnbaar zulke vallen in elkaar zet.

Verder kwam maar weer is naar voren dat vrouwen blijkbaar niet kunnen autorijden, nadat ze de auto heeft gestart knalt ze is 4x ergens tegenaan, niet slim natuurlijk.

Daarna wordt Poppy(de vader)ook lekker onder handen genomen, vond de vondst van de hond en de auto die in z'n ballen rijdt ook heerlijk.
Hetzelfde geldt voor de laatste kill, ook lekker ranzig in die grote propellor.

Dat zijn voor mij ook de drie hoogtepunten van de film, ondanks de paar sterke punten zit er in de film ook een paar teveel onlogische dingen.
Ook zat ik niet echt op het puntje van mn stoel van spanning, wat toch ook belangrijk is.
Het is zeker geen slechte film, maar ook niet echt een goede film, gewoon redelijk vermaak voor de mensen die niet al te veel verwachten van een film.

2,5*(rond de 5 en een 5,5)

Matig.

Na The Long Weekend toch wel iets leuker's verwacht. Begint nog wel aardig, met een fijn tochtje door de Australische wildernis (mooie gedesatureerde kleuren en sterk ambient soundtrackje eronder), maar daarna draait het al snel in een bekende en niet echt gewenste plooi.

Zoveel hilbilly film die zeker gezien z'n geboortejaar helemaal niet meer meekan met de rest. Tuurlijk zitten er af en toe leuke scenes in. Paar gave kills en pijnlijke momenten, maar daar blijft het ook echt bij. Redelijk sfeervol geschoten verder, maar spannend is het nergens, voorspelbaar des te meer.

Vermakelijk blijft het wel, maar meer dan wat standaard vermaakt had de film voor mij niet te bieden. Vind het sowieso geen al te leuk subgenre.

2.5*, idiote titel ook.

avatar van erik1677

erik1677

gave horrorfilm.

Onbegrijpelijk dat het dezelfde regiseur is van valentine.

want dat is toch een baggerfilm, die nog geen halve ster waardt is.

avatar van djbosanac

djbosanac

was een matige film.

Alles was voorspelbaar, weinig actie kwam er in tevoorschijn.

Kwam pas laat op gang pas echt op het eind was het best wel leuk..

avatar van Bitbyter

Bitbyter

deze film heeft alle ingredienten voor een vermakelijke horror. Niets mis mee.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Verkrachtingscènes blijven nog steeds delicaat, zeker in het horrorgenre. Als deze scènes in het dramagenre voorkomen is dat meestal niet zo erg maar bij horrorfilms rest ons toch nog steeds de vraag als dit niet iets te ver gaat in het genre. Ik zeg nee. Want de bedoeling van een horrorfilm is toch om toe te gaan naar het genre en enige emoties bij de kijker los te doen komen. Voor mij alvast geslaagd, al zie je die scène maar half in half.

De acteerprestaties zijn om te huilen zo slecht. John Brumpton en the bad guys vielen nog mee maar deze van Nadia Farès vond ik echt ondermaats, zeker in het begin jammer... Maar daarbij heb je natuurlijk dat Frans accent dat toch een beetje een slechte indruk nalaat bij de kijker.

Het verhaal op zich is zeker niet het beste en niet echt origineel en het weet niet altijd te vermaken. Enkel het hoogtepunt dat een kwartier duurt is zweetverwekkend maar de rest geeft te weinig vermaak en is te flauw.

De speelduur is te kort. Het duurt 82 minuten en tegen dat de film zowat opgang komt is er al snel een dik halfuur voorbij. Dan hebben we het hoogtepunt van de fim die ik trouwens meer wil gaan waarderen maar dit duurt jammer genoeg slechts een kwartier.
De setting/decor is wel echt goed. Het slechte weer is misschien een cliché maar het is ook een onderdeel van het verhaal en bovendien past het zeer goed bij de gore gebeurtenissen. Ook het huis en de schuur vind ik erg goed passen. Ook de muziek is niet mis.

Nogal slechte acteerprestaties en een niet al te origineel verhaal zorgen voor weinig vermaak op een hoogtepunt na. De setting/decor/sfeer en muziek zijn weer wel zeer goed.

avatar van Senta

Senta

Vond dit een super goede film, muziek was goed,, veel spanning en een dubbele bodem door de vader en de zoons die ook nog eens tegen elkaar zijn.

Ik vind het prima te kijken eindelijk eens niet zo'n standaard horror

avatar van lordmars

lordmars

Ik heb hem net gezien en ik moet zeggen dat ik er weinig van verwachte omdat het begin best traag is, maar het is net een diesel, eenmaal op gang gaat het lekker los! vissen krijgt ineens een heel andere betekenis

ook die hond is lekker bezig en het ziet er allemaal goed uit en een lekker duister sfeertje door poppy die niemand ontziet.

ik raad hem zeker aan te kijken, gewoon effe door het trage begin heen bijten.

avatar van shrink

shrink

Redelijke film. Voor 2,50 euro bij de free-recordshop geen miskoop. Die maniakken spelen erg goed, maar de twee hoofdpersonen vind ik maar zeer matig. Voor de man is erg en erg slecht.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Aardige horrorfilm met leuke moordscene's, maar niet geweldig

Ook ik heb deze film voor 2,50 aangeschat en dat is hij zeker waard. Verwachtte er niet heel veel van, maar hij verraste me postief.

Storm Warning is wel een beetje een misleidende titel, want er is geen hoofdrol voor de storm weggelegd. Het is meer een excuus om de 2 hoofdpersonen naar een sadistische familie te sturen, waarna de 'gruwelijkheden' kunnen beginnen. We zitten op dit moment ongeveer 15-20 minuten in de film, dus van echt een lange aanloop kun je niet spreken. Wel van een lange aanloop tot de bloederighedenen wraak/moordscenes.

De famile ontvangt hen niet al te vriendelijk, maar gelukkig hebben ze alleen te maken met de broers en nog niet met de vader. Maar ook de broers zitten te pesten en vernederen, hinten naar verkrachting en neigen naar geweld en moord. Het stel wordt opgesloten en dan wordt vader ook nog '' ns wakker, die wel trek heeft in een lekkere Franse meid. (Ik moet wel zeggen, mijn verwachtingen van Poppy werden niet ingelost - zon wrede man mocht wel met meer verve gespeeld worden) Maar vanaf deze momenten in de film slaat het koppel terug en neemt op bloederige wijze op al hun wrede kidnappers kwaad. De moordscenes zijn niet zozeer origineel, maar wel onverwacht voor dit type B film. Ze zijn hard, bloederig en lijken vrij realistisch, al worden ze duidelijk met een knipoog gegeven. Sommige zijn vindingrijk, andere gewoon bruut. Het levert een lekker middenstuk en slot op van de film.

Al met al een hele voorspelbare horrorfilm dus, maar me leuke moorden erin en goede effecten. Ook de locatie is goed gekozen, de smerige boedrij en schuur levert een nasty sfeertje op dat doet denken aan Texas Chainsaw Massacre. Aan deze film, en Wrong Turn en I Spit on Your Grave, doet deze film wel vaker denken, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen.
Het acteerwerk kan ermee door en de muziekkeuze is goed voor de film.

Zo komen we uit op een cliche tussendoor horrorfilmpje, maar wel een die prima te verteren is en beter is dan menig andere B film. En voor dat prijsje..
Met zijn speelduur van 82 minuten, bleef hij gedurende de film wel vermakelijk en netjes op tijd.
Ik geef 3*

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goede B-film, en dan vooral in het spannende en de manier waarop Poppy wordt genaaid is heel sterk gevonden.

Zeer onderhoudende film dus.

avatar van Nelusje

Nelusje

In het begin denk je dat je naar een B-film aan het kijken bent, maar na ongeveer 10 a 15 minuutjes knapt het op en is het uiteindelijk een lekker smerige horror.

avatar van flipflop

flipflop

Na 2e keer herzien viel het dramatische acteerwerk van het stel zo erg op dat ik besluit een half puntje van m'n stem af te halen. Overigens blijft de film zeker vermakelijk, mede door het voortreffelijke acteerwerk van de bad guys en de heerlijk zieke gore.

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

mwa ik heb beter gezien, maar dat neemt niet weg dat ik me niet vermaakt hebt .

begin lijkt ie een beetje saai te zijn maar in het midden begint ie pas een beetje o pgang te komen en is ie eigenlijk te snel afgelopen ik geef

***

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yieehààà, dat was weer een geweldig spannend filmpke.

Hij begint tergend traag met in't eerste kwartier enkel mooie plaatjes van de zee en de omringende natuur, prachtig allemaal, zelfs sfeervol, maar ook vrij saai

Gelukkig komt er vrij snel schot in de zaak wanneer ze op zoek gaan naar een schuilplaats, vanaf dan wordt het spannend en die spanning bouwt alsmaar op om te eindigen in een orgie van bloed, I love it !!

De soundtrack vond ik heel sfeervol, die paste perfect bij de film.

Vooral Pia speelt geweldig goed, haar vriend kwam er helemaal niet aan te pas.
Hier is de held van de dag voor de verandering een vrouw die haar hulpeloze man (een echte mossel...) probeert te redden. Dit kan voor sommige macho's misschien een reden zijn om deze film af te breken, maar niet voor deze nacho, ik vond dat juist geweldig

Uiteraard rammelt de plot langs alle kanten, da's typisch voor dit soort films, mij stoorde dat helemaal niet !

Spijtig dat de DVD geen ondertitels had (UK Import), want dat Engels met een vettig Australisch accent verstond ik de helft van de tijd niet, maar dat kon de pret niet drukken.

Blijkbaar heb ik de "Extreme Edition" gezien, bestaat er dan een andere versie van deze film...? Ik hoop van niet, want het is juist de "gore" die hem zo bangelijk maakt, zoals die man die hetzelfde voorheeft als die kerel in de "Hellraiser"-films, met dat hoofd vol haken

8/10.
Met deze hoge score zullen velen het niet eens zijn, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor dit genre...

Het is een goeie Wraak-Thriller die traag begint maar naar't einde toe alsmaar beter wordt. Een aanrader

Filmsite : http://www.stormwarningmovi...