Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Boaz Yakin
Met onder meer: Sean Nelson, Samuel L. Jackson en Giancarlo Esposito
Releasedatum: 20 juli 1995
Plot Fresh
"In a world where criminals make the rules, an innocent boy is out to beat them at their own game."
Michael (of Fresh, zoals hij beter bekend staat), is een 12-jarige drugdealer die met enkele neefjes en nichtjes opgroeit bij een tante. Zijn vader is een zwerver geworden, maar staat nog steeds voor 'm klaar als Fresh zijn kennis van de straat nodig heeft, of voor een potje schaken. Op een gegeven moment besluit Fresh dat dealen toch niet is wat hij wil, en besluit hij wraak te nemen op dealers die verantwoordelijk zijn voor de dood van enkele vrienden.
Michael (aka Fresh)
Chuckie
Chille
Aunt Frances
Jordy
Geweldige film. Ongelofelijk indrukwekkend hoe de jonge Fresh een groep volwassen gangsters tegen elkaar uitspeelt, en welke rol de schaakpartijen met z'n vader hierin spelen. 4 en een halve ster.
neo
goeie film.Sean Nelson speelt overtuigend zijn rol en samuel l. jackson is weer op dreef.een paar indrukwekkende scenes en goeie regie.ik begon me alleen een beetje te ergeren aan chucky ,1 van de vrienden van fresh,die veelst te overdreven stoer doet.voor de rest is het gewoon een meesterlijke film.4 sterren
Jordy
dvd binnen! ben erg benieuwd of ik 'm nog steeds zo goed vind
waar slaan die lage stemmen op??? explain??
aburefan
waar slaan die lage stemmen op??? explain??
tis alweer een tijd geleden maar ik vond het echt bagger, ik ergerde me ook ontzettend aan dat irritante gedrag van fresh zijn vriendjes. het verhaal vond ik ook niet boeiend.
Jordy
Opnieuw gekeken. Nog steeds erg goed, maar 4 sterren is wel genoeg...
dat irritant gedrag van Chucky was ook precies de bedoeling, vond ik erg goed
moviestar15
what de fuck dit is gewoon vijf sterren joh.
tis mijn fucking oom die hem heeft gemaakt. producers van reservoir dogs en pulp fiction. boaz heeft het echt goed gedaan, dit was zijn eerste film die hij alleen geregisseerd heeft ooit in zijn leven.
5 *
Hagele
Gister gezien...echt een fantastisch film...!
Vond het zoals al eerrder aangegeven ook zeer indrukwekkend hoe een "klein" jongetje het klaargespeeld krijgt.
Justice4All
Super film en hoe een jonkie strategisch de benden tegen elkaar laat spelen net als schaken.
DerRudy
Prachtige film. Ik vroeg me alleen af of Chuckie bewust opgeofferd werd door Fresh of dat het een misrekening van hem was? Eerder in de film zei Fresh dat Chuckie hem nooit mocht helpen, omdat hij dan domme dingen zou doen. Maar na het potje schaak waarbij zijn vader vertelt dat hij niet bang moet zijn een stuk op te offeren om de koning te verslaan, vraagt hij Chuckie toch om hem te helpen.
Justice4All
De bendes, of de bendeleden ?
Grsbk
Een hele goeie film vooral Fresh speelt zijn rol erg goed... Ook het verhaal zit goed in elkaar. Ik vond er wel allemaal een beetje te gelikt en "schoon" uitzien..
Banjo
- 2032 berichten
Ja hij was erg goed, alleen soms mocht er van mij wel wat meer vaart in. Maar aan de andere kant als je het verhaal langzaam vertelt. Kun je je wel meer verplaatsen in een persoon.
Het verhaal zat erg goed inelkaar en het later weer terug komende schaakbord vond ik ook erg pakkend.
Hij was het paard dat overal tussen door hipt en de koning versloeg.
3 1/2 ster
TheRisingSun
Ben wel benieuwd naar deze film! Ga hem maar eens bekijken morgen denk ik.
danuz
Aardige film, die het vooral van zijn sfeer moet hebben. Een leuk tussendoortje, die het niet weet te halen bij ´Menace II Society´ en ´Do The Right Thing´die toch nog net iets verder gaan in het weergeven van de getto´s.
Waar ik me wel een beetje aan irriteerde was het verloop van het verhaal. Soms handelde het dingen erg vluchtig af en andere keren bleef het hangen op kleine details. Ook Samuel vond ik niet best. Die man speelt werkelijk steeds dit soort rollen. Stoer doen en wat oneliners opgooien. Na ´Pulp´ had ik het wel gezien..
Toch vond ik het wel een aardige film, een lekker tussendoortje.
Keutul
Ik had hem al eerder gezien, misschien dat ik het daarom niet meer zo speciaal vond. Het was een leuke film om te zien; geinig verhaal.
Benja
hey allemaal ik ben nieuw hier, erg leuke site. Ik heb deze film 2 keer gezien op TV en vond m zeer goed. weet iemand toevallig waar je de DVD kunt kopen?
Maikeru
- 1934 berichten
Nu op dvd gekocht, en nog eens herkeken dus... Dit keer 5 sterren - ik vind het verhaal en de uitwerking nog steeds briljant en het is een van mijn favoriete films...
Nog antwoord op DerRuby:
Hij deed het omdat hij wilde dat Chucky stopte met de hondengevechten - en hij dat alleen zou doen als hij een andere manier had om geld te verdienen en stoer te doen... Ik denk niet dat Fresh Chucky wilde opofferen, gezien het geen nut had, en hij ook nog terugliep om hem te helpen maar Chucky vastzat...
MarL0esJ16
Even een vraagje aan jullie allemaal.
Mijn vriend wil deze film, fresh, erg graag hebben, maar in de winkels is hij niet verkrijgbaar en kan ook niet besteld worden.
Op andere sites kan ik hem ook niet bestellen.
Weet iemand hoe ik aan deze dvd kan komen?
Alvast bedankt!
Nomak
Bij Boudisque in Amsterdam heb ik hem zien liggen.
Helaas geen regio 2, daarom heb ik hem niet gekocht.
MarL0esJ16
amsterdam is ook erg ver weg.. Hehe...
Iemand anders nog tips hoe ik eraan kan komen?
deStef
Ik heb deze ruim 8 jaar terug gezien. En ik ken me de hele film nog voor me halen, en was er diep van onder de indruk. Sterk gespeeld van vooral dat jochie.
Deze krijgt van mij 5 sterren.
M.O.B
amsterdam is ook erg ver weg.. Hehe...
Iemand anders nog tips hoe ik eraan kan komen?
Er is ook een Boudisqe in Nijmegen en Utrecht,waar je het ook kan bestellen voor het geval dat ze het niet op voorraad hebben.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Paid in Full
Misdaad / Actie, 2002

Clockers
Drama / Misdaad, 1995
new york citychessstraatbendeverlies van geliefdewar on drugsdrugshandeldrugsdealerdrug muleghettochildhood traumadrug scenewraakgun battledog fighting drugswitness to murderdoodbrooklyn, new york citydog fightgangland killing death of a childrival ganggun deathpitting ones enemy's against each other