• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Robby Henson

Met onder meer: Heidi Dippold en Michael Madsen

Plot House

"The guilty cannot hide"

Een echtpaar, uit elkaar gegroeid door de dood van hun dochtertje en hun verschillende banen, zijn op weg naar hun therapeut, maar onderweg krijgen ze te kampen met autopech. Uiteindelijk komen ze terecht in een nabijgelegen hotel waar nog twee andere gasten met autopech verblijven. Als ze ontdekken dat de mensen in dit huis al hun diepste geheimen weten, moeten de vier gasten vechten voor hun leven en moeten ze weten te overleven tegen de verschrikkelijke Tin Man.

Tin Man/Officer Lawdale

Jack Singleton

Stephanie Singleton

Leslie Taylor

Randy Messarue

Tin Man (stemrol)

Mrs. Lawdale

Boek of niet, originaliteit is ver te zoeken.

Het interesseert mij ook niet wie daar schuldig aan is, je kan moeilijk beweren na het zien van deze film dat het meer is dan een zootje bijelkaargeraapte clichés.

De film begint met een auto die door bosrijk gebied rijdt, het koppeltje in de wagen is niet bepaald goed gezind (doet denken aan 30 andere recente horrors). Ze belanden bij een nogal vreemd gezin in een oud huis (TCM alert!). Dit sfeertje houdt aardig aan de eerste 45 minuten. Mooi geschoten met veel aandacht voor kleurenspel. Eng is het niet, wel sfeervel.

Daarna flipt het verhaal helemaal door, met om de vijf minuten een extra element (telkens eerder gezien), met als klapper het einde, dat sterk doet denken aan een andere recente "geurige" horrorfilm.

Vooral de laatste 45 minuten zijn een stuk minder. Nog steeds fijn in beeld gebracht, maar het verhaal neemt zo hard de overhand, en slaat zo hard nergens op dat het echt vervelend wordt.

Resten toch nog wel enkele mooie scenes, maar hier had zeker veel meer ingezeten. Madsen is trouwens maar een aantal keer te zien, blijkbaar enkel om even te laten zien dat hij nog steeds niet kan acteren. Vreselijke vent.

Enorme milkshake van clichés die jammer genoeg iets teveel op de film gaan drukken, waardoor de sfeer wat naar achteren geschoven wordt, iets wat nefast is voor een horror wat mij betreft. Mooi geschoten, sfeervolle decors en een sfeervolle eerste 45 minuten, maar daar blijft het jammer genoeg ook bij.

avatar van Metalfist

Metalfist

I'm pure evil, 100 percent

Ik heb deze film eigenlijk alleen maar gehuurd omdat de coole Michael Madsen er in mee speelde. Meespelen is veel gezegd.

House bevat zoals de meeste horrors alleen maar clichés. Koppel rijdt door een bos, koppel heeft problemen, koppel komt in de problemen en ontmoet een ander koppel. Ondertussen passeren er nog een paar creepy personages en een bizar huis kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ook komen er een aantal verwijzingen naar de Shining in. Het typen van de tekst "Steph murdered Melissa" of toch iets in die aard en Jack Nicholson die "All work and no play makes Jack a dull boy" typt of het Nam Nit gedeelte in House en het Redrum gedeelte in de Shining

Acteerprestaties zijn wel in orde alhoewel ik me wat irriteerde aan die pretty boy Randy. Madsen was dan wel weer dik in orde vooral wanneer duidelijk wordt dat hij het kwaad wordt.

Al met al is House een film die is leuk is om te kijken maar dan ook maar voor één keer.

avatar van Zinema

Tihsllub.

Naast de verschrikkelijke CGI en het idiote acteerwerk zijn er ook nog eens de goofs. Dat Henson een regisseur van niks is bewees hij al met zijn rommelige shitproductie Thr3e. Toch ben ik er weer ingestonken. Had wel zin in een beetje horror.

Helaas, hier valt op griezel danwel goregebied helemaal niets te halen. Het geschmier van Madsen redt de film van een halve ster, maar daar is dan ook gelijk alles mee gezegd. Het uiterst voorspelbare en clichématige verhaal, de flauwe characters, de jeugdtrauma-flashbacks en het onnodig achterstevoren geneuzel. Het irriteert alleen maar.

Filmkriebel schreef:
Is dit een remake van die jaren 80 film?

Nope.

Slecht.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

weinig score krijgt deze film ik vond hem nochtans goed na al die slechte kritiek die jullie gaven had ik verwacht dat hij ook slecht ging zijn maar nee het is echt een goede film en het einde ook + het acteerwerk was wel goed.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en de film was nog te pruimen, maar meer ook niet. De clichés kwamen wel allemaal aan bod en de cast was wel nog op dreef (vooral de hoteleigenaars). Gelukkig duurde de film nog niet te lang.

'k vond het niet echt een afrader, maar een aanrader evenmin.