• 9.401.247 stemmen

Geregisseerd door: Robby Henson

Met onder meer: Heidi Dippold en Michael Madsen

Plot House

"The guilty cannot hide"

Een echtpaar, uit elkaar gegroeid door de dood van hun dochtertje en hun verschillende banen, zijn op weg naar hun therapeut, maar onderweg krijgen ze te kampen met autopech. Uiteindelijk komen ze terecht in een nabijgelegen hotel waar nog twee andere gasten met autopech verblijven. Als ze ontdekken dat de mensen in dit huis al hun diepste geheimen weten, moeten de vier gasten vechten voor hun leven en moeten ze weten te overleven tegen de verschrikkelijke Tin Man.

Tin Man/Officer Lawdale

Mrs. Lawdale

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11941 berichten

Jatwerk, maar ben wel erg benieuwd!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

lol weer Michael Madsen The Tin Man?

avatar van 606

ja klinkt bekend het verhaal maar HORROR is voor mij al genoeg.

crack1

Trailer ziet er in iedergeval veelbelovend uit!

avatar van syno

syno

Idd, trailer ziet er goed uit

AL EEN STEM WTF?

crack1

Inderdaad,1 stem en dan nog 5*!

Hoe was Madsen?

avatar van Halcyon

Halcyon

Dacht even aan een remake van Steve Miners House, maar dit klinkt veelbelovend.

crack1

Inderdaad,vraag me af of Madsen hier volwaardige rol in heeft of een cameo?

avatar van higby1971

higby1971

Jammer dat ik het boek niet eerst heb gelezen, maar de film is zeer

zeker het wachten waard geweest omdat het eigenlijk wel lang heeft geduurd voordat die eindelijk gereleased werd. Nu dan toch tijdens de sneak mogen aanschouwen en jeetje deze film hoort zeker thuis in mijn top 10 van horrorfilms. De personages, de alsmaar aanwezige spanning al met al een film die hopelijk snel op dvd uitkomt(update: hij is al overal op het internet te downloaden) want deze wil ik dus nog wel een paar keer terug zien. Jammer dat in Amerika zoveel te doen is over deze film ivm de geloofskwesties etc (zie imdb) voor mij blijft het gewoon een film waar ik de ''chills'' van krijg en hou me niet echt bezig met het feit dat deze film een bepaalde ''boodschap'' zou moeten hebben enfin....ik hoop dat de verfilming van Ted Dekker's Adam net zo goed zal zijn als deze. Voor iedereen die deze film nog gaat zien...heel veel succes gewenst ik heb er in ieder geval niet van kunnen slapen..(watje:)).

ralfsjam

kon mijn ogen niet geloven toen ik het bovenstaande stukje van higby1971 las? wat erg dacht ik....

want deze film is juist totaal overbodig en hangt aan elkaar met Cliché's en slecht teksten. als je van films houd van enige kwaliteit en orriginaliteit, dan kun je deze wel links laten liggen... alles wat voorbij kwam had ik al eens of meerdere malen gezien in andere film's. ik snap dat je als groot acteur af en toe een rolletje meepikt voor de leut of extra cash, maar ik denk dat Madsen hier wel spijt van heeft.

tegenwoordig zie je vaker film's voorbij komen die er kwa uiterlijk redelijk uitzien, maar schaamteloos vol zit met slechte verhalen en kopie werk. ik zie dat er al 3 keer is gestemd met een 5! waarschijnlijk de moeder en de dochter van Robby Henson (en iemand genaamd higby1971) ben benieuwd wanneer er 50 stemmers hun tijd hebben verklooit met deze prul....

ik heb het boek niet gelezen, maar als die wel aardig is, snap ik niet hoe ze het hebben kunnen verprutsen met deze film. want als ik deze film bekijk, kan ik er geen goed boek in verzinnen!

1.5 (omdat de cameraman het nog geprobeert heeft, en niet voortijdig is gestopt)

avatar van Armin

Armin

Ben het helemaal eens met ralfsjam. Het boek was trouwens ook al niet om door te komen, maar door de recensies hier was ik toch wel benieuwd naar de verfilming. Helaas, zonde van mijn tijd.

avatar van Wouter

BlueJudaskiss schreef:

Jatwerk, maar ben wel erg benieuwd!

je bedoelt dat de schrijver van het originele boek, gepikt heeft? Waarvan?

Boek of niet, originaliteit is ver te zoeken.

Het interesseert mij ook niet wie daar schuldig aan is, je kan moeilijk beweren na het zien van deze film dat het meer is dan een zootje bijelkaargeraapte clichés.

De film begint met een auto die door bosrijk gebied rijdt, het koppeltje in de wagen is niet bepaald goed gezind (doet denken aan 30 andere recente horrors). Ze belanden bij een nogal vreemd gezin in een oud huis (TCM alert!). Dit sfeertje houdt aardig aan de eerste 45 minuten. Mooi geschoten met veel aandacht voor kleurenspel. Eng is het niet, wel sfeervel.

Daarna flipt het verhaal helemaal door, met om de vijf minuten een extra element (telkens eerder gezien), met als klapper het einde, dat sterk doet denken aan een andere recente "geurige" horrorfilm.

Vooral de laatste 45 minuten zijn een stuk minder. Nog steeds fijn in beeld gebracht, maar het verhaal neemt zo hard de overhand, en slaat zo hard nergens op dat het echt vervelend wordt.

Resten toch nog wel enkele mooie scenes, maar hier had zeker veel meer ingezeten. Madsen is trouwens maar een aantal keer te zien, blijkbaar enkel om even te laten zien dat hij nog steeds niet kan acteren. Vreselijke vent.

Enorme milkshake van clichés die jammer genoeg iets teveel op de film gaan drukken, waardoor de sfeer wat naar achteren geschoven wordt, iets wat nefast is voor een horror wat mij betreft. Mooi geschoten, sfeervolle decors en een sfeervolle eerste 45 minuten, maar daar blijft het jammer genoeg ook bij.

Onderhond schreef:

Boek of niet, originaliteit is ver te zoeken.

als ik je stukje zo lees, snap ik die 3 niet?

Visueel goed, maar dat kan helaas de film niet redden, op een gegeven moment is het verhaal een puinhoop en heb je echt de ffwd knop nodig.

ralfsjam schreef:

als ik je stukje zo lees, snap ik die 3 niet?

Originaliteit kan mij echt niks boeien bij horror films. Zou ze anders ook echt niet meer kijken. Vond de sfeer, zeker de eerste 45 minuten, erg treffend en leuk.

Daarbij blijft de film visueel interessant. 3* zijn dan niet zo vreemd.

Onderhond schreef:

Daarbij blijft de film visueel interessant. 3* zijn dan niet zo vreemd.

okay dan, dank voor je uitleg! vroeg het me gewoon af, omdat je stukje zo negatief was over het algemeen.

crack1

Van deze had ik veel verwacht, maar wat een teleurstellende film.

Hij zit vol cliche's die al duizenden malen de revue gepasseerd zijn.

De acteerprestaties waren nihil,zelfs Madsen is hier beroerd!

Jammer,2*.

avatar van barcam

barcam

Zoveelste variant op het gegeven "weg die niet op de kaart staat" voeg daarbij nog "het huis", rare familie of bewoners genre "texas chainsaw" daarna wat dromerige beelden en flashbacks "freddy style" en op het einde nog wat hocus pocus "dood of niet dood" (the others) en dan heb je de film.

Maar het uitstekende camerawerk, belichting en muziek kunnen de boel nog wat redden.

En Madsen... wilde misschien snel wat zakcentjes oprapen.

Toch een 2 voor de moeite.

avatar van lagaiske

lagaiske

Dit is gewoon een slechte film.

Meer wil ik hier niet over kwijt.

avatar van ken1976

ken1976

Ik had hier weer veel van verwacht maar het is meer een film als the Others. De film miste voornamelijk de echte spanning!! Het verhaal is echt rommelig en dat komt vooral naar voren in het filmen.

Kortom 3 sterren omdat ik toch nog met moeite heb afgekeken en het einde een verrassing was.!!

tip; verwacht geen gore moorden in deze film ,dan valt hij nog wel mee!!!

avatar van mrdutchguy

mrdutchguy

Wat een ongelooflijke bout film. Ik was te versufd om em uit te zetten, maar toch gelukt na 56 minuten. gatverdamme, is het dan zo moeilijk om een goede horror in mekaar te zetten?

avatar van maybe1964

maybe1964

Ik ben gek op goede horrors, helaas worden we daar maar zo af en toe mee verrast (mirrors, the mist, 1408) Deze sloeg de plank volledig mis. Bekend scenario, slecht geacteerd. Ik heb het echt geprobeerd hoor maar na 55 minuten heb ik hem uitgezet. Niet de moeite waard, weer wachten op de volgende GOEDE horror.

avatar van Noodless

Noodless

Traag opbouwend filmpje met een gegeven dat al veel beter werd uitgewerkt in andere films ( bv. Dead End ).

Het verhaal ontbeert spanning en de acteurs kunnen ook niet overtuigen. Het slot ziet je al van mijlenver aankomen.

Een film dus die mij niet kon bekoren. 4/10

avatar van RickZ

RickZ

Wat simpele horror/thriller over 2 paren opgesloten in een verlaten huis en hun verleden

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Zeer voorspelbare film, het verhaal is een cliche.

Weinig spanning en weinig schrikmomenten.

Gauw vergeten deze film.

2* voor de moeite

avatar van l-d

l-d

Voorspelbaar en totaal niet spannend!

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Ik zag de trailer een hele tijd geleden en raakte als horror fan enigszins wel nieuwsgierig naar deze film. ( Lang leve de lokkertjes! )

Ik zette vandaag deze film op en wist in eerste instantie niet welke film het was. Toen zag ik het stukje met het blikje en de 'regels'. ( dit zat ook in de trailer ) Ik raakte toen enigzins enthousiast omdat ik deze film graag wilde zien. Echter raakte ik al snel teleurgesteld. ( lees de meeste recensies op deze site en je weet waarom. )

Dead End vs TCM vs Amityville Horror vs Reeker vs Room 1408 vs blablabla vs etc vs enz..... Met een vleugje drama en een vleugje 'journey through the human mind'. Daarmee dacht de maker de klus wel te kunnen klaren. De gedachtenspinsels en gewetenskwesties worden op een bepaalde manier in beeld gebracht dat ik me er kapot aan irriteerde. Op het eind vroeg ik me af wat voor rotzooi ik had zitten kijken.... Was zeker géén horrorfilm maar wel een horror om de film te bekijken...

avatar van eppy

eppy

zo te zien is dit geen remake van de oude house reeks

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond dit niet echt een slechte film, want ik heb hem helemaal uit gekeken, maar echt een goede film vond ik het ook niet. Dat ligt volgens mij aan de niet onderbouwde karakters die deze film moeten dragen. Ze komen als viertal in een huis te zitten waar het verleden je nog eens komt opzoeken. Echter: je weet niets van het verleden van de vier en dat breekt de film aan kwaliteit af. Hij is wel mooi geschoten, maar echt eng word het nergens. Gemiste kans. 2,5 *