Stop-Loss (2008)
Drama / Oorlog
113 minuten
geregisseerd door Kimberly Peirce
met Ryan Phillippe, Channing Tatum en Joseph Gordon-Levitt
De twee soldaten Brandon en Jared keren terug naar Texas na een vreselijke oorlog in Irak. Wegens onrust in Irak moeten de twee echter weer terugkeren om te helpen, maar Brandon weigert om terug te gaan.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,4 / 19652)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)iTunes: € 3,99 / huur € 3,99Google Play: € 5,99 / huur € 2,99Films die bedoeld zijn voor interne aangelegenheden in de V.S. en dus alleen bedoeld voor beïnvloeding van het Witte huis en de politieke opinie aldaar. Niet bedoeld voor Europa dus en ik heb er dus weinig mee. 2,5*
respecloos
Kijk en oordeel zelf, film houd je vast van het begin tot het eind
Een duidellijke boodschap door de makers aan de regering.
Goed acteerwerk, geeft inzicht in het werk dat soldaten moeten doen in het zogenaamde gebied van de "terrorristen".

en
Een oorlog kent geen winnaars, alleen verliezers.

Ik hoop dat hun kinderen vermoord worden door de wapens die ze zelf gemaakt hebben. Klinkt hard, maar dat zijn hun ook. Justice for all.

Laat die lui in Irak en Afghanistan het toch lekker zelf uitzoeken. Zo lang ze geen bedreiging voor ons zijn is het toch prima?
Wat een WALGELIJKE uitspraak Lee.
en
Een oorlog kent geen winnaars, alleen verliezers.
En dan ook nog 2 standaard oneliners noemen? Stop jij eens met films kijken en ga wat research doen.

Ze hadden er nooit heen moeten gaan want wat heeft het nu opgeleverd behalve dan de honderdduizenden doden (waaronder vele burgers)?
Het is frappant hoe deze opbouw/bevrijdingsoorlog erdoor gedrukt is met eerder vage insinuaties dan keiharde bewijzen. Waarom zien we niet elke week een reportage van wat daar werkelijk gaande is? Zoals altijd wordt het volk het liefst in het duister gelaten.
Het is zonde van het geld en van de mankracht die vele malen beter gebruikt zouden kunnen worden. Ondertussen moeten we er wel allemaal krom voor liggen.
Hoe verklaar je aan de ouders van een kind voor welk doel die is dood gegaan? Dat gaat niet, niet aan de Afghanen/Irakezen noch de Nederlanders. De Afghanen/Irakezen kennen al eeuwen lang heersers en onderdrukking, zij weten als geen ander wat oorlog is. Dat denkt het westen even te kunnen verslaan? Dit is hetzelfde als de Vietnam oorlog. Een onwinbare situatie want voor elke terrorist, talibanstrijder, moejahedeen, Al Qaida -lid of extremist komt er een veelvoud bij. Er zou inderdaad wat moeten gebeuren, maar dat zal m.i. hoofdzakelijk vanuit die mensen zelf moeten komen. Het geloof maakt meer kapot dan ons lief is.
Nogmaals:
Woede en intolerantie zijn de vijanden van een goede verstandshouding.
Krijg gewoon een dikke 5 van mij.
realiteit is dit.

Verassend goede film, die de situatie daar realistisch weergeeft. Toch vind ik 'Battle for Haditha een stuk beter.
Dat is een feit!
Ben het er wel mee eens dat het een sterk concept is en er dus veel meer in had gezeten, jammer.
Het slot is ronduit beledigend. Het eindresultaat is een zeer gemiddelde film.
Zinema
Vraag niet wat je land voor je kan doen, maar wat JIJ kan doen voor je land.
Toch nog een slappe 2.5
voor de rest is het genieten van dit hoogstandje.
met name Ryan Phillipe,, zeer goed gecast, en het slot is perfect!
@ mike, laf? aanklacht?
gewoon wat feiten d8 ik zo.
peace.