• 9.161.352 stemmen

Alternatieve titels: Devil Times Five / The Horrible House on the Hill

Geregisseerd door: Sean MacGregor en David Sheldon

Met onder meer: Gene Evans en Taylor Lacher

Plot Peopletoys

"What Wendy just saw them do will make you sick to your stomach...if it doesn't make you faint first!"

Vijf zwaar gestoorde kinderen weten te ontsnappen uit het transport naar een inrichting. Een zestal volwassenen op wintersportvakantie wordt het slachtoffer van de jeugdige psychopaten, wanneer blijkt dat de kinderen zich schuilhouden in het alleenstaande hutje dat de groep gehuurd heeft.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Devil times five is een hele fijne Kiddie-Horror in de traditie
van het veel eerdere verschenen Village of the damned.
Centraal staat in beide een groepje moordlustige minderjarigen,
een thema dat iedereen, die dol is op kindertjes, zou
moeten aanspreken.

De opbouw is rustig, een besneeuwd gebied, een verongelukte bus, en vijf kindertjes op zoek naar onderdak.
Onderdak vinden ze snel en al gauw hebben de gastvrije volwassenen spijt van hun warme onthaal.

De sterfgevallen zijn leuk bedacht: de oorspronkelijke begeleider van de kids wordt geslagen met knuppels en een ketting, gestoken met een hooivork en een mes.
Dit alles in slowmotion.
De kindertjes gebruiken een schommel met daaraan vast een zeis, er gaat iemand in de fik, een speer in een hals en
ze laten een kerel in een aantal berenvallen lopen om vervolgens z'n strot door te snijden.

De meest orginele moord is toch wel het verdrinken van een aantrekkelijke vrouw in een badkuip, vergezeld door een aantal piranha's. Piranha's zijn carnivore zoetwatervissen.
Deze vissen staan bekend om hun scherpe tanden en hun agressieve honger naar vlees.

Sommige worden wel 40 cm. lang.

Een dikke 3,5 ster!

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een nogal schrale film over vijf psychopatische kinderen die een groep volwassenen in de bergen terroriseren. Het idee zou nog best griezelig kunnen uitwerken - zie The Children (1980) - maar deze film lijkt eerder voor komedie te willen gaan. De kinderen zijn lekker bij de hand en de volwassenen kibbelen over allerhande onbelangrijke zaken. Echt grappig vind ik het niet. Tegen het einde valt er nog wel wat te beleven, maar verder is Devil Times Five een slappe hap.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Met Leif Garret als één van de kiddies (I Was Made For Dancin')

avatar van Lui

Lui (crew films)

Films met gestoorde/moordende kinderen in de hoofdrol doen het bij mij altijd goed.
De moorden zijn redelijk origineel (vooral de badkamer-scene en de schommel), maar zien er helaas fake uit. Enkele kinderen worden erg leuk gespeeld, maar wisten mij niet echt te overtuigen.
Toch wel een verfrissende film.

avatar van Halcyon

Halcyon

Weinig spectacularie film over een stelletje boosaardige kinderen die enkele vervelende volwassenen belagen in hun vakantiehuis. De spanning ontbreekt volledig omdat er meer aandacht besteed wordt aan het oeverloze getater van de volwassen dan de dreiging van de kinderen. Als er dan toch wat gebeurt zorgt een tergend trage slowmotion ervoor dat de impact van de getoonde gruwelen miniem blijft. In feite is alleen de finale het vermelden waard omdat men hier de durf toont die in de rest van de film ontbreekt.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Enkel het laatste half uur is de moeite wanneer de kinderen aan het moorden gaan op toch een creatieve wijze, iedere moord was op een andere manier geen twee keer hetzelfde. Echt jammer is het niet voor de volwassenen want ze komen niet sympathiek over. Zoals Halcyon al boven mij zei, ze tateren veel te veel waardoor er geen spanningsopbouw is. Het eerste uur moeilijk is om door te komen maar wat daarna komt, maakt het toch nog de moeite. Een voldoende kan ik het helaas niet geven.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Terechte kritiek natuurlijk dat die volwassenen veel te veel screentime krijgen. Voor relatieproblematiek en gespannen werkrelaties gaan we natuurlijk geen horrorfilm zitten kijken. Maar als de psycho-kiddies aanwezig zijn is het wel meteen helemaal top. Ze zijn scary as hell en lekker creatief met de kills.

avatar van joolstein

joolstein

Een ding is wel duidelijk, echt goed gemaakte is deze film absoluut niet! Er zijn genoeg opmerking over de film te maken. Volwassen die teveel tijd verdoen aan oeverloze conversaties. Bar slechte editing, dit moet iemand met een hakmes hebben gedaan, want sommige scenes zijn letterlijk één woord lang. Ingesneeuwd zijn maar als de kinderen van een lichaam een sneeuwpop willen maken is er bijna geen sneeuw? Of een wel heel langgerekte slow-motion moordsequentie waarna er een hele lange tijd juist een gebrek is aan Gore. Maar toch... als ik een paar oogjes dichtknijp dan kan ik best genieten van dit soort creatievere B-filmpjes. Ten eerste vond ik het '70 jaren soft-porno sausje wel erg leuk. Een Catfight tussen de twee appetijtelijk dames, wat gestoei op een bed met een dame in een babydoll en dat allemaal begeleidt door foute loungemuziek. Al had die scene met een naakte maar foei-lelijke man niet gehoeven! En tja, die volwassen verdiende het gewoon om als slachtvee te dienen. Fantastische hoe zij samenwerkte, als een geoliede killer-machine en daarbij nog vindingrijk ook! Al met al was het dus slonzige '70 jaren pulp en kidsploitation-horror. Niet goed maar wel interessant en plezierig om te kijken.

avatar van moviemike

moviemike

De Halloween-tip van Quentin Tarantino voor dit jaar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Voor mijn part hoeven ze Tarantino volgend jaar geen tips meer te vragen. Wat een fluttip. Het killer kids idee werd later veel beter uitgevoerd met films als oa Children of the Corn en Ils. Na een uur is er nauwelijks iets gebeurd behalve een lading aan saaie dialogen die nergens over gaan. Pas in de laatste twintig minuten volgen de kills zich op maar eng, sfeervol en spannend wil het nergens worden. Erg flauw.

avatar van james_cameron

Technisch vrij zwakke maar inhoudelijk wel nogal verontrustende slasher over vijf zwaar gestoorde kinderen die weten te ontsnappen wanneer ze naar een inrichting onderweg zijn. Je kunt je zo voorstellen dat deze film model heeft gestaan voor latere genregenoten als Halloween en Friday The 13th, al haalt dit saaie onfrisse werkje het niveau van die klassiekers bij lange na niet. Hier en daar een aardige scene en de finale zal wel even op mijn netvlies blijven staan, maar echt memorabel wil het verder niet worden.

avatar van Woland

Woland

Deze stond al jaren op m'n kijklijst, maar om de een of andere reden had ik 'm toch steeds overgeslagen. En zowaar, dit was best leuk. Top is het niet hoor, met zeker de eerste helft veel geneuzel tussen de volwassenen en weinig spanning of actie. Maar het gegeven is leuk, met vijf kinderen die in het vakantiehuis van een groep mensen blijken te wonen. Schattig, denken ze nog in het begin, maar het blijkt een stelletje psychopaten.

De volwassenen mogen dan wat vervelend zijn, en het is best goedkoop, maar zodra de focus meer op de kinderen komt is het best wel tof. Dat gebeurt vooral in de tweede helft, met een leuk sfeertje en prima afwisselende kills. Maar uiteindelijk, vooral de setting en daarbinnen vooral de moordenaars maken de film. Leuk, van die ettertjes.