• 8.900.909 stemmen

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Anne Parillaud, Anthony LaPaglia en Robert Loggia

Releasedatum: 29 april 1993

Plot Innocent Blood

"The movie that goes straight for the jugular."

Marie is een vampier met een geweten, die op zoek is naar seks en bloed. Zij besluit haar werkterrein te verleggen naar Pittsburgh, waar de maffia heerst. Als ze een hapje neemt van Sal Macelli, een hoge gangsterbaas, beginnen de problemen. Als zij er niet in slaagt om haar slachtoffers uit te schakelen, worden ze zelf vampieren, en omdat de maffiabaas het overleeft dreigen er grote problemen. Ondertussen wordt ze verliefd op de politieagent die achter de maffiabaas aanzit...

avatar van narva77

• 1901 berichten

200% mee eens.

avatar van ichi

ichi

Nog nooit van gehoord, beetje raar. Ik kwam deze ergens tegen en dacht dat het een obscure seventies flick zou zijn. Niet dus, John Landis '92. Lovende dingen gelezen over deze mafioze vampierfilm die zichzelf niet serieus neemt. Erg benieuwd.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Zeker de moeite waard!

avatar van ichi

ichi

Had ik even mazzel, zo heb je er nog nooit van gehoord en zo heb je hem toevalig bij Videoland gevonden als ex-rental. Gelijk maar gekeken. Hele film door een glimlach op mijn gezicht gehad, maar echt lachen moest ik misschien 2 keer. Originele behandeling van het uitgekauwde vampierthema. En al die bekende gezichten in de bijrollen, Luis Guzman, Chazz Palminteri en zelfs Sam Raimi duikt nog in de film op als dude die slachthuis bewaakt en ondertussen flink zit te smullen van een kippepoot. Dat accent van de vampirechick is erg aandoenlijk. Robert Loggia(mr. eddy in Lost HIghway)is geweldig als baas van het criminele zootje en later als ontspoorde vampier. Toch lijkt het soms wat te lang te duren...

avatar van pjotr

pjotr

Ik las wel ergens dat Robert Loggia zich gedistancieerd had van deze film omdat 'ie Innocent Blood vies vond tegenvallen...

avatar van zombie

zombie

ichi schreef:

En al die bekende gezichten in de bijrollen, Luis Guzman, Chazz Palminteri en zelfs Sam Raimi duikt nog in de film op als dude die slachthuis bewaakt en ondertussen flink zit te smullen van een kippepoot. ...

En vergeet Frank Oz niet, die in het mortuarium werkt...die herkende ik aan zijn stem (yoda)! En op een gegeven moment zit zelfs Dario Argento in de ziekenwagen bij Manny...

En natuurlijk Tom Savini die 2x voorbij komt.

avatar van xenne

xenne

vampierenfilm zoals ie moet zijn : bizar, grappig & sexy ... met erg goeie horroreffecten : het betere werk in dit genre .... 3½

avatar van Mr Confused

Mr Confused

zombie schreef:

En natuurlijk Tom Savini die 2x voorbij komt.

En niet te vergeten screamqueen Linnea Quigley als verpleegster. Geslaagde film. Helaas nog niet uit op dvd hier, denk ik.

avatar van otherfool

otherfool

Blijft een vreemde snuiter, die Landis. Obscuur filmpje dat ik ooit eens heb meegenomen toen hij op tv was. Niet bijster bijzonder. 2,5*.

avatar van film88888

film88888

Super goede horror film, met hele goede droge humor. Verhaal dat niet meteen super is, maar de film vermaakt heel goed. In de film doen ook hele grote acteurs mee dat bijrollen hebben zoals: Tom Savinni, Chazz Palminteri, Frank Oz, Angela Basset, en zelfs de grote Sam Raimi heeft een kleine bijrol. De hoofdacteur's zeggen mij meteen niet veel, maar was wel eens leuk om niet altijd de zelfde mensen zien te acteren. Landis heeft idd altijd al een rare smaak van horror films gehad, maar deze is dan wel 10keer beter als 1 van zijn laatste werken (Deer Woman uit de Masters Of Horror reeks). Het was al een 12jaar gelden dat ik deze nog eens heb gezien ongeveer, en eindelijk dan gevonden op dvd. Een 4.0 voor deze aparte horror film, met de funny Landis grappen.

avatar van erik1677

erik1677

Kwam deze film tegen in de opruimbak bij de plaatselijke videotheek.

maar donders, wat een uitstekende horror/comedie is dit.

humor enhorror van de bovensteplank.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Typische Landes-elementen zoals het luchtige karakter en verwijzingen naar klassiekers, zoals de tv waar continu cultfilms op worden vertoond, maken dit een geslaagde film.

Die Anne Parillaud als vampierwijfje is wisselvallig, maar Robert Loggia maakt als vuilbekkende gangsterbaas veel goed. Erg leuke bijrollen, zoals Tom Savini, Sam Raimi en Dario Argento, maken het plaatje compleet.

Het vampieraspect is minder goed uitgewerkt dan ik hoopte. De film heeft meer van een actie, komedie en thriller dan echte horror. Het voegt niets toe aan het desbetreffende subgenre, zoals An American Werewolf in London dat wel deed. Verder een prima film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mix van misdaad en vampierenfilm, waarbij Landis vooral zijn eigen originele bijdrage wil leveren. Hij houdt het best in het vervolg bij weerwolven want dit ging hem niet al te best af.

Pluspunten :

- Soms wil er wel eens leuke humor in komen. Loggia zorgt nog wel voor vermaak.

- zoals gewoonlijk bij Landis zorgt hij voor enkele cameo's uit de horrorfilm. Ook de verschillende vampierenfilms met Christopher Lee en Bela Lugosi die hij sporadisch op de achtergrond op TV's toont, zijn knipogen naar het genre

Minpunten :

- Een vreselijk slecht gecaste Anne Parillaud, die niet overtuigt als vampier.

- Slechte special effects. Je vergeet haast bijna dat het een vampierenfilm is

Ik kom niet verder dan 2,5*

avatar van frolunda

frolunda

pjotr schreef:

Die vond ik nu net geweldig in deze ondergewaardeerde film.

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg leuk, kennelijk bij mij op de stapel beland omdat de onlangs overleden Don Rickles er een kleine rol in heeft. Film is zijn tijd ver vooruit met een mix van comedy, geweld en horror, zoals we die later zouden zien bij Tarantino en Robert Rodriguez. Zeer ondergewaardeerd, je merkt dat er tot in de details voorpret geweest is, voor ze deze film maakten.

avatar van Ria-H

Ria-H

Typische John Landis film, vrolijk en bizar. Alle vaste onderdelen zijn aanwezig. Verwijzingen en knipogen naar andere films, onverwachte cameo's van beroemdheden, absurde situaties, stevige sex en naakt voor een Amerikaanse film en de nodige auto stunts. Goed opletten voor de visuele grapjes (zoals die vent die in zijn voet werd geschoten onder een poster met de woorden "Break a Leg" komt te staan) . Het is geen American Werewolf In London of Blues Brothers, maar deze maffia/vampieren film is eentje om te bewaren.

avatar van Rickyman

Rickyman

Vermakelijke vampierenfilm met aardig wat bekende acteurs, al acteerden ze niet allen zo geweldig.

De humor is soms erg leuk, maar het verhaaltje was wat mager en ging zo nu en dan een beetje vervelen.

avatar van scorsese

Matige film over een vrouwelijke vampier die het gemunt heeft op leden van de maffia. Op zich wel een originele mix van een vampierenfilm die zich afspeelt binnen de maffia-kringen. De film mist tijdens de eerste helft wat focus en komt wat onevenwichtig over. De tweede helft is wel wat leuker, aangezien het komische dan wat meer de overhand krijgt.

avatar van joolstein

joolstein

Een ongemakkelijk huwelijk tussen vampiers en gangsters. Alhoewel het woord 'vampier' nooit wordt genoemd! In plaats daarvan zinspeelt regisseur Landis op het idee dat de personages vampiers zijn door de personages horror- en monsterfilms te laten bekijken. (waaronder Dracula , Horror of Dracula , The Beast from 20,000 Fathoms , Strangers on a Train en Phantom of the Rue Morgue ) Er zijn uitstekende castprestaties en de speciale effecten zijn prima. Wel is er teleurstellend, een gebrek aan bloed. Evenmin slaagt het plot er niet in om tot goede spanning of actie te komen. De film begint met Marie (gespeeld door Anne Parillaud , uit " La Femme Nikita " ) die al een weekje zonder 'eten' zit en plots trek krijg in een Italiaans. Door de hele film zit het vol met cameo's van culthelden; regisseur en SFX specialist Tom Savini, poppenspelers Frank Oz, Italiaanse regisseur Dario Argento, schreeuwkoningin uit de jaren 80 Linnea Quigley, pornoactrice uit de jaren 90 Teri Weigel en regisseur Sam Raimi. Andere opmerkelijke castleden zijn Don Rickles, Angela Bassett, Luis Guzman, Kim Coates en verder de meer dan de helft van de cast die je nu kent uit de serie The Sopranos. Ik kan niet ontkennen dat film er meer dan prima uit ziet maar door de humor en gangster-actie leverde het niet veel horror op. Hierdoor vond ik dat de speelduur ook best aan de lange kant was!

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Best wel heel grappig eigenlijk. Heel lang geleden gezien en gisteren op VHS bekeken. De eerste keer was overigens ook op VHS van de videotheek. Toen waren die er nog.