The Island of Dr. Moreau (1996)
Genre: Horror / Sciencefiction
Geregisseerd door: John Frankenheimer
Met onder meer: Marlon Brando, Val Kilmer en David Thewlis
Releasedatum: 30 januari 1997
Plot The Island of Dr. Moreau
"The gates of hell are unlocked."
Het jaar is 2010. Een man lijdt schipbreuk en spoelt aan op een eiland. De eilandbewoners blijken vreemde snuiters te zijn, een soort mensapen. Ze zijn schepsels van Dr. Moreau die met succes het DNA van mens en aap heeft vermengd. Dr. Moreau leeft en gedraagt zich als een koning tussen zijn creaturen. Maar dat kan geen stand houden natuurlijk...
Dr. Moreau
Assassimon
Lo-Mai
Sayer of the Law
Tonyvdb
Een gedrocht van een film, belachelijk scenario, lachwekkende monsters (gedrochten dus) en Val Kilmer en Marlon Brando die zichzelf belachelijk maken.
Jammer van hun tijd, onze tijd en het -ongetwijfeld vele - geld dat dit misbaksel heeft gekost.
* 1 op 5 *
Noodles
Jammer dat Brando zich heeft laten verleiden door in deze ***-film te spelen... 1.5 ster
vic
bah, nog slechte gedachtes van deze film. wou dat ik het kon vergeten
Tonyvdb
... en een binnenkomer met stip in de Flop 100 ...
speedy23
Precies honderd jaar na het verschijnen van de gelijknamige roman van H.G. Wells, is dit de derde verfilming na Island of the Lost Souls uit 1933 met Charles Laughton en de versie uit 1977 met Burt Lancaster. De grote namen in deze prent zijn echter geen aanbeveling om de film te bekijken...
master_yoda
ik vind niet dat deze film thuis hoort in de flop100. Ok hij is wel niet echt met de schoonste acteurs maar achter deze film schuilt heel wat. Marlon brando speelt toch echt goe? niet soms
Diesel
Dr. Moreau heeft door dieren in mensen te veranderen the balance of nature ernstig verstoord. Een film die ons duidelijk probeert te maken dat there must be a God. De mens is niet in staat om te veranderen dat wat de Almachtige heeft geschapen. Een dier is een dier, een mens is een mens. Wie zegt dat dieren net als mensen zouden willen leven? Through DNA experimentation Dr. Moreau has upset the balance of nature. By turning animals into humans, he's turned heaven into hell..
Dit weet Frankenheimer best goed over te brengen.
Bij herziening stem verhoogd naar 3*
JoeCabot
Vond het maar een belachelijke carnaval-film. Vooral het personage van Brando is niet uit te staan! Dankzij Austin Powers heeft deze toch een paar klassieke scenes
jacom
Dit weet Frankenheimer best goed over te brengen.
alleen kwamen de creaturen wat lam over.
het verhaal is goed, alleen de uitwerking veel minder.
meer als 2 sterren kan ik hier niet voor geven.
muismat
Het is alweer een jaartje of 7 geleden, en toen vond ik hem nog wel enigzins eng, als ik het aankan maar eens herzien en beoordelen.
otherfool
Bizarre mislukking, deze remake van de film met Lancaster (die ik overigens nog niet heb gezien), naar het verhaal van Wells. Hoewel een aardig basisidee, is de uitwerking ronduit mislukt te noemen.
1,5*.
Hannibal
Merkwaardig dat deze zo extreem laag staat. Ik vond het best een spannende film. Leuk verhaal ook.
mafiabaas
Deze film sloeg echt nergens op, echt trieste vertoning, nog nooit zulke lelijke wezens gezien
jammer dat Val en Marlon hierin spelen, dat verdienen ze niet. 1*
Down_By_Law
Ik vind "The Island Of Dr Moreau" een jammerlijke mislukking, maar zeker niet een plaats in de Flop 100 waardig. er zijn veel meer slechtere films te vinden hoor. Er was genoeg talent op de set om er een succes van te maken: Marlon Brando en Val Kilmer in de hoofdrollen en John Frankenheimer (o.a. "Ronin") op de regiestoel. Toch ging het mis. Waarom? Het blijkt te zijn dat Kilmer en Frankenheimer totaal niet met elkaar op konden schieten. Brando en Kilmer zijn dan ook niet bepaald makkelijke acteurs (hoewel bijrolspeler David Thewlis in een interview zei dat hij het fijn vond om met Kilmer te werken). Het scenario rammelt aan alle kanten, terwijl het oorspronkelijke verhaal indrukwekkend is. De special effects/make-up, dat is de pijnlijkste mislukking van deze film. Brando speelt Dr Moreau en niets kon verder afwijken van zijn prestatie in films als "The Godfather". Kilmer speelt een zeer vaag personage, maar dat hij het slecht doet kan ik niet zeggen. De ongeloofwaardigheid van de personages van Brando en Kilmer ligt duidelijk in het script, en niet in het acteerwerk. Ik geloof dat Brando en Kilmer het beste van het script gemaakt hebben. Frankenheimer had duidelijk een off-day hier. Ik zou willen dat deze film nooit uitgebracht was. dit treurige filmpje krijgt ook van mij een redelijk lage waardering: 2,5. Cult? Misschien, maar "The Island Of Dr Moreau" zal hoogstwaarschijnlijk altijd gezien worden als een gemiste kans. Misschien valt hij mee als je er heeeel weinig van verwacht (hij is iig beter dan "Battlefield Earth"...).
lollypopcandy
snap niet dat iedereen die zo slecht vindt
bij mij verdient die toch zeker een ***
het is vind ik persoonlijk toch een matig verhaal
kaydegreef
Heb deze film gezien toen ik ongeveer 10 jaar was en vond dit echt een zalige horrorfilm.
Legan
Een hele slechte versie van het boek. Voorwaar, er was niets goeds aan te ontdekken.
2,5 uit 10 (1,5*)

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song