Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: John Irvin
Met onder meer: Ron Eldard, Zak Orth en Frank Whaley
Bekijk via HBO Max
Plot When Trumpets Fade
"In the heat of battle not all soldiers can be heroes."
Deze explosieve oorlogsfilm sleept je mee naar het slagveld van Hurtgen Forest in de herfst van 1944, waar Amerikaanse soldaten een brug versterken die wordt bestookt met vijandige tanks. Honderden soldaten zijn reeds gesneuveld en de overlevenden zijn vaak gewond en in shocktoestand. Een bange soldaat bevorderd tot Kapitein, een wilskrachtige verpleger, een 'angry young man' en een onervaren rekruut hebben de wanhopige wil om te overleven. In volle oorlogswaanzin groeien zij uit tot onwaarschijnlijke helden.
Manning
Captain Pritchett
Lt. Colonel
Lt. Lukas
BlueSword
erg goeie oorlogs film vind ik, vond het een sterk begin en einde.
ook erg spannend op sommige stukjes en af en toe wel wat gore slachtoffers. (vooral dat die gast bij zijn bek was geraakt)
sinterklaas
Wat een saaie film zeg, zit geen diepgang in.
Kijk voor echte oorlogsfilms naar saving Private Ryan of Band Of Brothers, lekker laten liggen deze.
Flipman
Niet zo majesteus als andere oorlogsfilms ("Full Metal Jacket," "Apocalypse Now," "Platoon" en "SavingPrivate Ryan"), maar het vertelde is wel mooi. Ietwat weinig diepgang, kan ik wel met Sinterklaas eens zijn. Als de film wat langer zou zijn geweest, had het hem goed gedaan.
offermans
Aardig om te zien. Spanning voldoende aanwezig. Goed geacteerd. Diepgang beperkt. 3,5
wallywalrus
ik ben een liefhebber van oorlogsfilms.
deze is boven het gemiddelde goed
Pvt. Sanders
Ik vond het wel een goede film.. Dit is wel weer zo'n film waar je toch redelijk mee gaat leven met die Amerikanen wat ik toch wel knap vind
Voor de rest vind ik het jammer dat je niks ziet aan de duitse kant ziet
Voor de rest goed verhaal goed te volgen.
3.5
kamaradski
Misschien een beetje 1-zijdig en veramericaanst verhaal. maar toch een 4.5 omdat er toch een keigoede oorlogsfilm wordt neer gezet.
mgschutze
Ik vind het een goed verhaal, en ook het thema spreekt me aan, Hurtgen ligt wel aardig dicht bij.
mooie beelden, het is wel iets wat eenzijdig.
Hij kan toch wel aardig mee in de wo2 films,
3,5
rondh
Carl
Uitstekkende film. Goed verhaal, erg realistisch als je let op arrogante meerderen die zomaar beslissen over leven of dood van eigen soldaten. Erg realistisch vond ik de angst en ontreddering van een rekruut die ook niet weet wat hij moet doen in zijn uppie in een schuttersputje. Door dit soort thema's uit te werken ontstaat een goede psychologische diepgang. 4,5
film_kaza
Hier en daar intresant maar toch niet echt zo'n topper. Iets teveel van dat "alleenmaar schieten."Voor de rest was de film aardig vermakelijk maar het laatste kwartier kwam ik er moeilijk doorheen.
2,5
DeCol
Leuk voor een keer, meer niet. Weinig diepgang naar mijn idee. Weinig tot geen spanning. Qua gevoelens heel realistisch, qua oorlogvoering wat minder. Maar goed ik vind het lang nog geen topper. 2.5*
Timecop
Dit is een perfecte film voor vrijdagavond na een hele week hard werken om lekker bij in slaap te vallen, vooral in de eerste 45 min gebeurt er namelijks helemaal NIETS. Als je naar de cast kijkt die geheel uit D-acteurs bestaat had deze film ook 'Revenge of the nerds' kunnen heten. De special effects komen niet boven een gemiddelde oorlogsfilm uit de jaren 50 uit.
Kortom een 1,0.
dennis1979
Dit is echt een voorbeeld van een film waarbij ze met een zeer beperkt budget er echt alles uit hebben gehaald. Want de film is eigenlijk best te doen vanwege het verhaal en het acteerwerk van Zak Orth. Het feit dat ik Ron Eldard op de een of andere manier nooit echt serieus kan nemen in een film is iets persoonlijks. Iemand reageerde met de opmerking dat de explosies soms wat op vuurwerk lijken. Dat viel mij ook op; Maar ja, wat wil je met een film die eigenlijk onder de B categorie thuishoort vanwege het naar Hollywood maatstaven lage budget. Dus huren deze film, maar offer er niet je vrije zaterdag avond of zondag middag voor op.
willemfilm
Best een redelijke film muv de vuurwerk effecten. Kan echt niet.
Oud en nieuw in de WOII....En ten 2e de Duitsers leken ook in deze film dom om zich zo te laten verassen. Daarom ben ik dan ook niet zo overtuigd van het realisme van die elementen in de film.
kvandevr
Zeer matige oorlogsfilm. Veel saaie dialogen en onwaarschijnlijk slecht acteerwerk.
Een film om na 15 bier bij weg te vallen
Dutchero
Slap aftreksel van andere anti-oorlog films die velen malen beter zijn.
Fonk
Goede rauwe oorlogsfilm die helaas onderbelicht werd door Saving Private Ryan.
Het verhaal is niet echt boeiend maar wel onderhoudend. Geen top maar ook geen flop. Leuk om eens te zien.
Wonderbra
Hoe komt deze film aan zo'n hoge score?! Vooral het acteerwerk was niet om aan te zien. Had af en toe het idee dat ik naar een comedy zat te kijken!! Dat einde heeft natuurlijk wel iets maar ook daar weer zeer slecht geacteerd. Met moeite uitgekeken, en dat terwijl ik een zeer grote fan ben van dit genre. 1* voor het einde, en dan ben ik nog ruim. Had zeker heel veel meer ingezeten.
Lexcoaster
Deze film heeft geen 'hoge' maar gemiddelde score.
En dat verdient deze film wel. Geen epos, maar een naar budget geen onverdienstelijke film. Er had misschien net iets meer ingezeten wat betreft de dialogen, maar het is zeker een film die onterecht relatief onbekend is. Dat komt bijv. door het degelijke acteerwerk. B-films hebben een vaak wat lager budget, maar hebben ook een 'slecht' imago, onterecht.
Geen meesterwerk, maar de film staat prima op zichzelf. 3.0*
SmuttWars
Maar dat is toch geen reden om deze film als opvolger/broertje van Hamburger Hill te zien?
Deze film heeft als alternatieve titel: Hamburger Hill 2. Volgens mij is de film zelfs onder die titel uitgekomen in o.a. Australië. Gewoon een marketing ding.
Jeauhan
Tja om nu alle zwakheden af te schuiven op 'het is een B-film met beperkt budget'. Het is óók een HBO-film, wat meestal garant staat voor misschien niet heel spectaculair maar wel vakkundig én inhoudelijk in ieder geval voldoende.
Acteerwerk is best in orde maar er had qua verhaal meer inhoud aan gegeven worden. Daar heb je echt niet veel geld voor nodig. En ook zonder geld ben je echt niet veroordeeld tot een vuurwerkpakket van de plaatselijke vuurwerkhal.
edeningrid
edeningrid
Slap aftreksel van andere anti-oorlog films die velen malen beter zijn.

Drie uitstekend beoordeelde minder bekende films op HBO Max

Deze zes sterke oorlogsfilms op HBO Max zijn zeker de moeite waard

Drie goed beoordeelde Tweede Wereldoorlogfilms op HBO Max
Drie uitstekend beoordeelde minder bekende films op HBO Max