• 9.374.123 stemmen

When Trumpets Fade (1998)

Drama / Oorlog | 95 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Geregisseerd door: John Irvin

Met onder meer: Ron Eldard, Zak Orth en Frank Whaley

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot When Trumpets Fade

"In the heat of battle not all soldiers can be heroes."

Deze explosieve oorlogsfilm sleept je mee naar het slagveld van Hurtgen Forest in de herfst van 1944, waar Amerikaanse soldaten een brug versterken die wordt bestookt met vijandige tanks. Honderden soldaten zijn reeds gesneuveld en de overlevenden zijn vaak gewond en in shocktoestand. Een bange soldaat bevorderd tot Kapitein, een wilskrachtige verpleger, een 'angry young man' en een onervaren rekruut hebben de wanhopige wil om te overleven. In volle oorlogswaanzin groeien zij uit tot onwaarschijnlijke helden.

Erg sterke oorlogsfilm.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

ben het volledig met je eens, Gotti !

**** 4 op 5 ****

Mooi!

avatar van jay73

jay73

De eerste scene (de soldaat met z'n gewonde makker op de rug)is regelrecht gekopieerd van Reservoir Dogs (gewonde Tim Roth in de auto bij Harvey Keitel). Soms bijna letterlijk hetzelfde. Al iemand opgevallen?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Ik denk dat het toevallig is, kan ook afgekeken zijn, je hebt gelijk.

Het was me nog niet opgevallen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze schijnt bij 'Hamburger Hill' te horen ofzoiets. Maar Hamburger Hill gaat over Vietnam, en deze over WW2. Kan iemand daar opheldering over geven?

neo

john irvin, de regisseur van when trumpets fade, deed ook de regie van hamburger hill.

Hobbes

D'r is toch ook een When trumpets fade met Ernest Borgnine?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Maar dat is toch geen reden om deze film als opvolger/broertje van Hamburger Hill te zien?

neo

je zegt het al de film ''schijnt'' een opvolger/broertje te zijn van hamburger hill, maar wat denk bedoeld wordt is dat het een zelfde soort film is en van dezelfde regisseur is.

neo

D'r is toch ook een When trumpets fade met Ernest Borgnine?

nope, borgnine heeft wel in veel oorlogsfilms als the dirty dozen en all quiet on the western front.

Hobbes

all quiet on the western front!

daar was ik mee in de war

neo

erg goed gemaakt deze film. er zit aardig wat diepgang en indrukwekkende scenes in. 3.5 sterren

Hobbes

als je er bij stil staat dat 't een TV film is istie uitermate goed.

de dialogen zijn over 't algemeen erg goed (soms wat over the top) en de effecten waren ook behoorlijk (explosies klopten niet)

en het verhaal is behoorlijk anders

3,5 ster

avatar van Sjan

Sjan

Voorlopig 3*, omdat ie de eerste keer toen ik 'm keek niet zo'n indruk op me achterliet, maar toen viel ik ook af en toe in slaap omdat ik lam was.

avatar van gotti

Voor een tv film is dit een zeer goeie film, maar toch haalt deze film niet het niveau van de 'echte' oorlogsfilms.

De film kent aardig wat ranzige beelden (voor een tv-film dan), goeie dialogen en een zeer verassende cast.

Toch maakte deze film niet zo veel indruk op mij dan dat ie de eerste keer deed. 3,5*

avatar van Quido

Quido

Ik was niet zo onder de indruk van deze film. Kon haast niet wachten om hem te zien, maar stelde me teleur. 2,5*

avatar van nirvana

nirvana

velen komen zeggen dat het om een B film gaat, ik gebruik die term niet graag, B of A film, i don t care, ik vond hem echt heel sterk, 4 sterren.

avatar van eerdekes

eerdekes

Het is geen slechte film dat niet, maar hij maakte niet zoveel indruk op me. Ik vond het wel (vrij) goed geacteerd + verhaal was ook boeiend.

al bij al 3 sterren

avatar van Bobje

Bobje

Goed geacteerd en een goed verhaal, deze film heeft veel indruk op mij gemaakt, ookal had ik soms het gevoel dat de muziek niet echt bij de sfeer hoorde.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vind dit een goede film.Was mij wel totaal onbekend maar had hem zien staan voor 5 €.Film veel zeer goed mee vind ik,nog sterk verhaal vind ik.Misschien niet de top oorlogsfilms maar zeker de moeite waard om te zien.Goed geacteerd vind ik wel.

3.5 sterren

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

goede oorlogs film had hem een poosje geleden gezien.Niet echt een topper , maar liet een goede indruk achter.

avatar van dintje

dintje

goede oorlogsfilm het bekijken meer dan waard na deze film vraag je je eens weer af wat het nut is van zoveel ellende die we elkaar iedere keer weer aandoen ik vind het een topper

avatar van rondh

rondh

Hobbes schreef:

all quiet on the western front!

daar was ik mee in de war

Een vergelijking van all quiet on the western front en When trumpets fade, all quiet on the western front gaat over de eerste wereldoorlog en when trumpets fade over de tweede wereldoorlog.

avatar van andy1980

andy1980

sterke oorlogsfilm die nu ook in mijn dvd collectie zit te blinken samen met andere oorlogtoppers

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Goed verhaal over een soldaat die opeens tot leider gebombardeerd wordt terwijl je aan alles voelt dat ie niet haantje de voorste is geweest de afgelopen missies.Opzich leuk om te zien hoe iemand zich dan ontwikkeld.

Vond de set er grauw uitzien maar dat zal de bedoeling wel zijn geweest om een sfeertje op te roepen.Van het camerawerk was ik niet weg.Beetje het idee van een tv-movie.Te langzaam geschoten en steeds vanuit hetzelfde perspectief.

Ook waren ze vaak niet echt gedoseerd met de mistmachine.De ene soldaat staat geheel in de dichte mist terwijl de andere 4 meter verderop een vrij zicht heeft.

De personages hadden wat mij betreft nog wat verder uitgediept mogen worden want een echte gevoelsband met de acteurs kreeg je net niet.Al met al is het geen vervelende film om naar te kijken en heb deze ook zonder moeite uitgezeten.

2.5

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Dit is zeker een goede film. Maar er zijn betere (zie Saving privat Ryan en Thin red line). Alleen het verhaal over deze film is in het echt een beetje vervaagd i.v.m. het Ardennen offensief die paar dagen daarna begon. Over de hoofdrolspeler: zeker goed gedaan hoe die acteert. Je ziet echt aan hem dat die er langzamerhand genoeg krijgt van de oorlog. 3,5 ster

avatar van knipsmurf

knipsmurf

Kei van een oorlogsfilm,een van de betere.

**** sterren

avatar van raymon

raymon

Goeie film, goeie acteurs, ook wel goed verhaal, nou redelijke maar ook weer net slechte dialogen.

Het is een goed filmpje jammer dat soms explosie's op gewoon vuurwerk lijkt . Maar voor de rest goeie film,

Is echt de moeite waard, vette film, ik geef hem een 4**** sterrren**

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede en spannende oorlogsfilm.

Met een mooi en heldhaftig verhaal met veel aktie.

En die aktie wordt goed en realistisch in beeld gebracht.

Haalt het nivo van "blackhawk down" voor mij niet , maar vond hem aanmerkelijk beter dan "saints and soldiers".

Kortom een dikke voldoende.