• 9.372.320 stemmen

Hunter Gatherer (2016)

Geregisseerd door: Joshua Locy

Met onder meer: Andre Royo, George Sample III en Jeannetta Arnette

Plot Hunter Gatherer

Een enigszins optimistische man van middelbare leeftijd brengt een periode van drie jaar door in detentie. Na zijn ontslag uit de gevangenis keert hij terug naar zijn oude buurt, een achterstandswijk, om zijn ex-vriendin voor zich terug te winnen. Hij komt er achter dat zowel zij als zijn eigen familie hem totaal vergeten zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een redelijk komisch drama over een onopgeleide man die zijn leven probeert op te pakken nadat hij is vrijgekomen uit de gevangenis, helaas valt dat niet mee. Zijn vriendin, op wie hij nog steeds verliefd is, wil niets meer van hem weten. Noodgedwongen moet hij bij zijn moeder wonen maar ook die wil zo snel mogelijk van hem af. Om aan de kost te komen scharrelt hij een beetje rond en ontmoet Jeremy, een man die als proefkonijn werkt voor een farmaceutisch bedrijf. Ze besluiten elkaar te helpen en er onstaat een vriendschap.

Niet al te bijzonder maar ook niet slecht, de sfeer is vrij luchtig en er wordt goed gespeeld. Het einde stelt wel een beetje teleur, ik vond het ook niet helemaal duidelijk, maar je kan er je eigen invulling aan geven.

avatar van schumacher

schumacher

Echt mijn ding niet.

Saai gedoe.

avatar van Movsin

Movsin

'k Vraag me af hoe de brave Ashley aan 3 jaar detentie is geraakt. De man is de naïeviteit zelve. Alleen is hij geobsedeerd door zijn liefde voor zijn ex-liefje en stelt alles daaraan ondergeschikt, zelfs ware vriendschap...

Andere rode draad in de film is het beeld dat wordt opgehangen van de arme, zwarte Amerikaan die bereid is tot allerlei handeltjes (zelfs het proefkonijn zijn en ook prostututie wordt geciteerd) om te kunnen bestaan. Positief is dat de film geen misdaad en geweld nodig heeft om dit aan te tonen.

Hoofdacteur Andre Royo kende ik alleen van een bijrol in "The Spectacular Now" en zijn fysionomie lijkt mij eerder geschikt voor een ernstiger rol.