• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: John Dahl

Met onder meer: Ben Kingsley, Téa Leoni en Luke Wilson

Releasedatum: 27 september 2007

Plot You Kill Me

"Professional alcoholic hit man gets life back on track thanks to her"

Een hitman heeft vanwege zijn drankprobleem fouten gemaakt tijdens een aantal klussen. Hij wordt door zijn maffia-achtige familie gedwongen ander werk te gaan doen. Hij komt te werken in een mortuarium. Daar ontmoet hij een vrouw die hem bijstaat om er weer boven op te komen.

Frank Falenczyk

Doris Rainford

Walter Fitzgerald

avatar van ®Tc

®Tc

Mensen toch, wat een slechte film is dit

Er zit helemaal niks in de film. Geen humor, geen spanning, niks is boeiend, zwak geacteerd, geen verhaal. Deze saaie en doelloze film is gewoon een aaneenvolging van ongeïnspireerde scènes die helemaal niks voorstelden. Dat Ben Kingsley zich verlaagt tot zo een niveau zou moeten verboden worden.

Lang getwijfeld tussen 0,5 ster of 1 ster maar zo slecht als Epic Movie, A Space Travesty en Home Alone 4 is hij nu ook weer niet. 1 ster dus.

avatar van Tommeh

Tommeh

Wat een bizar laag gemiddelde. Ik vond het een heerlijk filmpje met hele subtiele en zwarte humor, boeiende personages (vooral Leonis rol was geestig) en fijne dialogen.

avatar van gotti

De film is met name aan het begin wat aan het zwalken (letterlijk dus) en lijkt het wat slordig geregisseerd. Gelukkig wordt het na verloop van tijd wat strakker en wordt de combinatie tussen drama en komedie (al kende het weinig grappen; ze waren stuk voor stuk erg sterk) goed in balans gehouden.

Mooi ook dat het verhaal helemaal niet gaat over Tea Leonie die te kampen heeft met problemen met betrekking tot Kingsley's beroep. Ze neemt het voor lief en hierdoor gaat het veel meer om Kingsley's eigen probleem. Een gewaagde, maar desalniettemin erg geslaagde keuze.

avatar van Zinema

Helaas.

Pindakaas. En dat is verdomd jammer omdat er enorm veel potentie in deze film zit. Maar de makers weten het geheel amper te kunnen brengen. De humor, de spanning. Aan de acteurs heeft het i.i.g. niet gelegen.

Redelijk.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Tsja, hij begint vrij aardig maar al snel blijkt het niet meer te zijn dan een standaard verhaaltje over bij jezelf op zoek gaan naar genoeg wilskracht om je problemen te overwinnen, hier dus een alcoholverslaving.

Héél af en toe heb ik eens moeten grijnzen tijdens een grappige situatie maar verder dan dat is het bij mij niet gekomen. Hij duurt amper 90 minuten maar toch leek hij soms langdradig.

5,5/10

Het is een té standaard verhaaltje dat niet interessant genoeg wordt uitgewerkt ondanks de klasseacteurs die erin meespelen, een gemiste kans

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Toen ik de trailer zag, dacht ik, "leuk... nog eens een film met Téa Leoni, da's lang geleden".

Maar wat een tegenvaller is dit zeg... de film is op geen enkel moment grappig.

Ben Kingsley is hier niet op zijn plaats, als komisch acteur is hij niets waard (al is er hier van komedie geen sprake naar mijn mening), dat hij zich maar houd aan de dingen waar hij wel goed in is hoor, namelijk dramatische en serieuze rollen.

Ik geef de film één ster, omdat Dennis Farina hier wel goed is in zijn kleine rol.

Maar verder heb ik het wel gezien met deze prent, ik heb lang getwijfeld of ik de film zou kopen of niet, wel ik heb hem gehuurd, en maar goed ook, van de aankoop zou ik toch maar spijt hebben gehad.

Ik blijf bij mijn eerdere mening over deze film, al moet ik het een beetje bijstellen.

Het is geen grappige film, en ook over Ben Kingsley zal ik mijn eerdere mening niet wijzigen, maar de film is toch iets beter dan ik eerder heb gezegd.

Als is het dan meer op dramatisch vlak dat de prent goed is.

Ik had ook gezegd dat ik de film nooit zou kopen, dat is ook zo, toch niet als hij normaal geprijsd zou zijn, (boven de 15 € bv). Maar hij was te koop bij Blokker voor 1 €, en dat is de film dan toch wel waard, al is het dan maar alleen om het mooie snuitje van Téa Leoni

avatar van 606

Toch wel zeker een aardige film.

Verhaal was leuk en grappig en acteurs ook prima.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een nukkige huurmoordenaar een drankprobleem heeft en waarbij zijn werk er onder te lijden heeft. Dit gegeven wordt leuk uitgespeeld hier met een flink portie zwarte humor. Het heeft verder weinig om het lijf, maar kijkt wel lekker weg. Mede door de acteurs, die hier allen goed werk afleveren.

avatar van K. V.

K. V.

'k had deze opgenomen, maar 'k wist eigenlijk totaal niet waarover hij ging gaan. 'k dacht eigenlijk dat het een thriller ging zijn vanwege de titel, maar dit was het niet. Al gauw blijkt het over een man te gaan die moet afkicken van z'n alcoholverslaving. 'k vond het eigenlijk nog wel goed gebracht. Ze hebben het gelukkig niet te dramatisch opgevat en hebben er dus ook wat humor in verwerkt.

De cast deed het zeker niet slecht en voor de rest kon de film me wel boeien. De moeite om eens gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Vanavond erg genoten van deze film.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond het een heerlijke zwarte comedy en tevens karakterstudie over een man, die vecht tegen zijn alcoholisme en daardoor in de problemen raakt ivm zijn job als hitman, maar tevens moeite heeft om relaties aan te gaan.

Erg goede rol van de onvolprezen Kingsley, die goed wordt ondersteund door de heerlijke Leoni.

De rest van de cast was ook ok, met name Wilson, Dennis Farina en Bill Pullman.

Wat mij betreft zeker een aanrader.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

De film is een misdaad komedie? Niets van gemerkt. Het gaat over een huurmoordenaar die lijken oppoetst voor hun begrafenis en die net gestart is bij de AA. Ook ontmoet hij een vrouw en ontstaat een romance. Ik zou het eerder een romantisch drama noemen, wel met wat subtiel komische elementen erin. Voor mij juist een aangename verrassing, ik vind dit een erg leuke film.

Ok, af en toe komt er een crook voorbij met een mafiose uitstraling, maar that's it.

De beelden zijn goed, verzorgd en de songs en overige sound zijn aangenaam en sfeerverhogend. Acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld, het acteren oogt naturel en het overtuigt.

avatar van blurp194

blurp194

Eindelijk eens een romantische komedie met een originele insteek

Heerlijke zwarte humor, mooie rollen van Ben Kingsley - die eens een net iets andere rol speelt dan gebruikelijk - en Tea Leoni. Mooi om te zien hoe het stel naar elkaar toegroeit. Echte liefde.

avatar van Insignificance

Insignificance

Aardige film die met wat droge humor al snel een bruggetje weet te slaan. Kingsley is op z'n best in het begin, als verlopen, kribbige triggerman die geen mogelijkheid onbenut laat om naar een fles te grijpen. Lollig om zo'n moordenaar vervolgens, als hem wordt opgedragen om op te drogen, een baantje in een mortuarium te geven. Ongemakkelijk fenomeen, die AA meetings, en daar weet Dahl ook wel raad mee als hij Frank maar gewoon laat vertellen wat zijn dagelijkse job is. Het vriendinnetje, een scherp gebekte tante, gaat ook al zo vlot mee in die eerlijkheid. Richting finale wordt het allemaal tammer. De film krijgt het moeilijker als Frank ontdooit en met Philip Baker Hall en Dennis Farina als maffia baasjes verwacht je op dat vlak toch wat meer. Al met al een redelijk vlot filmpje, mede door de speelse muziek.