• 8.764.889 stemmen

Releasedatum: 27 september 2007

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot You Kill Me

"Professional alcoholic hit man gets life back on track thanks to her"

Een hitman heeft vanwege zijn drankprobleem fouten gemaakt tijdens een aantal klussen. Hij wordt door zijn maffia-achtige familie gedwongen ander werk te gaan doen. Hij komt te werken in een mortuarium. Daar ontmoet hij een vrouw die hem bijstaat om er weer boven op te komen.

Frank Falenczyk

James Doyle

Doris Rainford

Walter Fitzgerald

avatar van scorsese

Aardige film waarin een nukkige huurmoordenaar een drankprobleem heeft en waarbij zijn werk er onder te lijden heeft. Dit gegeven wordt leuk uitgespeeld hier met een flink portie zwarte humor. Het heeft verder weinig om het lijf, maar kijkt wel lekker weg. Mede door de acteurs, die hier allen goed werk afleveren.

avatar van K. V.

K. V.

'k had deze opgenomen, maar 'k wist eigenlijk totaal niet waarover hij ging gaan. 'k dacht eigenlijk dat het een thriller ging zijn vanwege de titel, maar dit was het niet. Al gauw blijkt het over een man te gaan die moet afkicken van z'n alcoholverslaving. 'k vond het eigenlijk nog wel goed gebracht. Ze hebben het gelukkig niet te dramatisch opgevat en hebben er dus ook wat humor in verwerkt.

De cast deed het zeker niet slecht en voor de rest kon de film me wel boeien. De moeite om eens gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Vanavond erg genoten van deze film.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond het een heerlijke zwarte comedy en tevens karakterstudie over een man, die vecht tegen zijn alcoholisme en daardoor in de problemen raakt ivm zijn job als hitman, maar tevens moeite heeft om relaties aan te gaan.

Erg goede rol van de onvolprezen Kingsley, die goed wordt ondersteund door de heerlijke Leoni.

De rest van de cast was ook ok, met name Wilson, Dennis Farina en Bill Pullman.

Wat mij betreft zeker een aanrader.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

De film is een misdaad komedie? Niets van gemerkt. Het gaat over een huurmoordenaar die lijken oppoetst voor hun begrafenis en die net gestart is bij de AA. Ook ontmoet hij een vrouw en ontstaat een romance. Ik zou het eerder een romantisch drama noemen, wel met wat subtiel komische elementen erin. Voor mij juist een aangename verrassing, ik vind dit een erg leuke film.

Ok, af en toe komt er een crook voorbij met een mafiose uitstraling, maar that's it.

De beelden zijn goed, verzorgd en de songs en overige sound zijn aangenaam en sfeerverhogend. Acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld, het acteren oogt naturel en het overtuigt.

avatar van blurp194

blurp194

Eindelijk eens een romantische komedie met een originele insteek

Heerlijke zwarte humor, mooie rollen van Ben Kingsley - die eens een net iets andere rol speelt dan gebruikelijk - en Tea Leoni. Mooi om te zien hoe het stel naar elkaar toegroeit. Echte liefde.

avatar van Insignificance

Insignificance

Aardige film die met wat droge humor al snel een bruggetje weet te slaan. Kingsley is op z'n best in het begin, als verlopen, kribbige triggerman die geen mogelijkheid onbenut laat om naar een fles te grijpen. Lollig om zo'n moordenaar vervolgens, als hem wordt opgedragen om op te drogen, een baantje in een mortuarium te geven. Ongemakkelijk fenomeen, die AA meetings, en daar weet Dahl ook wel raad mee als hij Frank maar gewoon laat vertellen wat zijn dagelijkse job is. Het vriendinnetje, een scherp gebekte tante, gaat ook al zo vlot mee in die eerlijkheid. Richting finale wordt het allemaal tammer. De film krijgt het moeilijker als Frank ontdooit en met Philip Baker Hall en Dennis Farina als maffia baasjes verwacht je op dat vlak toch wat meer. Al met al een redelijk vlot filmpje, mede door de speelse muziek.