• 9.371.366 stemmen

Estratto dagli Archivi Segreti della Polizia di una Capitale Europea (1972)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Tragic Ceremony

Oorsprong: Italië / Spanje

Geregisseerd door: Riccardo Freda

Met onder meer: Camille Keaton, Tony Isbert en Luigi Pistilli

Gesproken taal: Italiaans

Plot Estratto dagli Archivi Segreti della Polizia di una Capitale Europea

Jane en haar drie hippe vrienden genieten van een weekend aan het strand en in de duinen. Een onweer dwingt hen om een schuilplaats te zoeken. Zij arriveren bij een gotisch herenhuis en komen in contact met een Satanische Cultus die één van hen voor een menselijk offer wil gebruiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De Italiaanse poster gevonden en geplaatst. Film is verkrijgbaar op DVD in de VS.

Tragic Ceremony DVD - amazon.com

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De titel vertaalt letterlijk naar iets als 'From the Secret Police Files of a European Capital'. Ik zou echter niet weten bij welke hoofdstad, want men specificeert nergens in de film waar het zich nou precies afspeelt. Aangezien de prent Italiaans is zou je zeggen: in Italië, maar men heeft het ook een paar keer over de Scotland Yard en het lijkt me toch niet dat zij in Italië actief zijn.

De film zelf is een aparte om te bekijken. Er gebeuren namelijk erg veel dingen die je van te voren niet kan verklaren. Er zit echter een monoloog in het einde van de film die een groot gedeelte weer verklaart.

De film begint met wat rustige scenes: onze main characters gaan wat zeilen en kamperen. Hierdoor leren we wel de personages en hun onderlinge verhoudingen wat kennen.

Al snel komen ze door een samenloop van omstandigheden terecht bij een landhuis waar de heer (Luigi Pistilli) en dame (Luciana Paluzzi) des huizes net wilden beginnen aan een satanistisch ritueel.

Wanneer ze Jane (Camille Keaton) erbij willen betrekken loopt het al gauw verschrikkelijk uit de hand. Op een erg vermakelijke wijze kan ik wel vertellen, maar ik zal de details besparen voor zij die deze prent eens willen zien.

De ruimte waarin de rite gehouden word is nog best sfeervol ingericht, maar het komt nooit echt goed tot zijn recht door het wat chaotische camerawerk. Daarnaast word de scene begeleid door irritante orgel muziek: het enige moment in de film dat ik de soundtrack storend vind/tegen vond vallen.

Tjah, wat kan ik verder eigenlijk over deze film zeggen? Het plot is wat aan de vage kant, het acteer werk is wel redelijk. Leuk om Pistilli's markante gelaat in deze film te zien, al is zijn rol niet al te groot.

Verder is de soundtrack wel sfeervol en is er zelfs nog wat gore voor de liefhebbers. Al deze aspecten zorgen voor een redelijk vermakelijke film, maar Riccardo Freda lijkt op basis van dit werkje geen heel getalenteerde kineast.

Redelijk.