Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Anthony Chau-Sang Wong, Francis Ng en Simon Yam
Gesproken taal: Kantonees
Releasedatum: 31 mei 2007
Plot Fong Juk
"Leaving it all behind..."
Wo (Nick Cheung) is een ex-crimineel die in de ban is gedaan door zijn oude misdaad-baas Fay (Simon Yam) en nu een nieuw rustig leven wil opbouwen met zijn gezin. Op zekere dag komen zijn oude handlangers Blaze (Anthony Wong) en Fat (Suet Lam) naar Macau om hem om zeep te helpen. Echter Wo heeft ook nog zijn oude maatjes Tai (Francis Ng) en Cat (Roy Cheung) die hem nog even de tijd gunnen om de toekomst voor zijn toekomstige weduwe en pasgeboren baby veilig te stellen.
Alwin_
Best aardig filmpje over 4 gangsters die van het ene avontuur in het andere belanden. Weinig conversaties, afgewisseld met wat droge humor momenten maken dit een aangenaam tussendoortje.
J.T.O
Na de Election films krijg je weer een gangster film van Johnny To. Het is net als de vorige films een goede film, maar jammer genoeg net geen toppertje.
Wat meteen vrij snel opvalt is de gekozen sfeer en de solide cast. Het is gepresenteerd in de jaren 80 met een soms Western-achtige sfeertje. Verder zijn de personages echte stereotypes, een stel huurmoordenaars op zijn top, maar echter onverslaanbaar zijn ze niet en dat geeft een beetje dat realistische gevoel tijdens het kijken van die prachtig gechoreografeerde shoot-outs. Er waren namelijk genoeg momenten, waarvan ik dacht “wow, dat is best wel vet gedaan..."
3.5 sterren
MFEO
Deze film zal in Nederland in de bioskoop gaan komen. Zal NL ondertiteld zijn en is hier uitgebracht door A-Film.
Geweldige heroic bloodshed film. Haalt het niet bij de meesterwerkjes van Woo. Doet sterk denken aan de Better Tommorrow films. Heerlijk droog komisch en over the top, met een paar geweldige shoot outs. 4* voor de beste Johnny To na The Heroic Trio.
"Exiled" Next in Line for Hollywood Makeover
It looks as though Johnnie To's much praised melancholy crime caper "Exiled" is headed for Hollywood, with remake rights to the film having been picked up by Samuel Hadida through Davis Films. The deal was sealed via Hong Kong's Media Asia, who were also responsible for "Infernal Affairs" and its sibling "The Departed" as well as the upcoming "Confession of Pain" remake. Talking up the remake, Hadida said "Exiled" is a "masterful film. The story is as compelling as Media Asia's 'Infernal Affairs' trilogy," and that "We look forward to similarly developing the "Exiled" story into a major English-language film for the global marketplace". His previous credits include "Silent Hill" and "Domino", and he is currently at work on "Resident Evil: Extinction".
Nog een remake, wat zullen we krijgen...
Stijlvol misdaadfilmpje
. Mooi gefilmd en een lekker grimmig, ingetogen verhaal.
Sowieso qua sfeer onmogelijk te remaken in Amerika.
Mr_White
- 2067 berichten
Geweldige moderne western. Wel weer een klein beetje jammer van de flauwe humor maar de schietpartijen zijn gewoon geweldig. Johnnie To mag onderhand toch wel als officiële opvolger van John Woo beschouwd worden.
Dopke
Met zo’n overtrokken opmerking vraag ik me af hoeveel To films je gezien hebt...
Mr_White
- 2067 berichten
Drie, PTU, Breaking News en Exiled en laten we eerlijk zijn. Sinds dat John Woo naar Hollywood is vertrokken is het toch Johnnie To die consequent sterke misdaad-films afleverde. Misschien niet op het legendarische niveau van John Woo maar toch.
J.T.O
Ik heb wel redelijk wat gezien en ik kan makkelijk zeggen dat niemand anders zijn films zo na kan maken. Vooral de shoot-outs zijn daadwerkelijk prachtig om te zien. Misschien niet in de stijl van Woo, maar deze stijl mag er zeker wezen.
Mug
Asian Western, maar dan ietsie anders. Johnny To haalt de mosterd voornamelijk uit het western-genre. Op een gegeven moment krijgen we zelfs 'een man met een mondharmonica', jaja. Ook enige muziekstukken en scenes zijn regelrechte kopies (lijkt wel) van western-klassiekers.
Dit alles wordt gemixt met flauwe Hongkong-humor (het nadeel van de film mijns inziens, gelukkig wordt het met mondjesmaat gebruikt), donker(geel) kleurengebruik, en adembenemende slow-motion Hongkong schietspektakelhuzarenstukjes (zonder witte duiven om de eerder genoemde link met Woo enigszins te niet te doen).
Dit sfeerwerkje verdient wel een groter publiek. 4*, verrassend en ouderwets verfrissend.
Arabyus
Meer als een 2,5 kan ik het niet geven. tis best een coole film. alleen irri dat die hoer naast geld ook nog eens wegga met dat goud xD.
Arabyus
tis best een coole film, maar niks meer word daarmee bedoelt. dus dat klopt wel. ben je nou boos omdat ik 1 van je aziatische films geen 4 geeft ofzo?
J.T.O
Haha, ik ben niet boos, alleen cool en een 2,5 klinkt erg tegenstrijdig. Dus vandaar mijn commentaar, ieder zijn eigen ding, dat maakt mij geen worst uit. Hoewel de film verreweg van matig is.
Raffael77
Slechte rating krijgen ze vaak omdat veel denken dat alle aziatische films onder asiamaia worden gezet en idd zijn dat vaak matige films.
Aardige gangsterfilm, maar iets te traag en gestileerd naar mijn smaak. Mooi camerawerk, maar de vormgeving is iets te overdreven. Het verhaaltje is wat standaard maar best onderhoudend. Kunstige choreografie in de aktiescenes, alleen begon ik me al snel te irriteren aan het bloed dat te pas en te onpas als een soort digitale rode mist uit de lichamen spoot.
Raffael77
Mooie film. Is meer drama maar de actie is gepast en de soundtrack vind ik geweldig.
DragQueen
Coole misdaadfilm, met een mooie stijl. het geheel is filmisch gezien mooi en zuiver in beeld gebracht. de film leunt best veel op het non-verbale, want veel dialoog is niet aanwezig. dit is echter wel goed uitgevoerd. verder waren de schiet scenes prima onderhoudend, evenals het acteerwerk en het verhaaltje. aardig kijkvoer. 3 sterren.
Cwk
Ja wat is er eigenlijk niet leuk aan Exiled. Een vriendengroep die allemaal voor dezelfde gangsterbaas werken komt in de problemen als 1 van hen uit de weg geruimd moet worden door de anderen. Dat gaat natuurlijk niet, de vrienden krijgen mot met de baas en wat volgt is opoffering, drama en heel veel pief-paf-poef. Niet zozeer het meest originele verhaal maar de uitvoering is dan weer uitstekend. Typische showdowns zoals we dat gewend zijn in dit genre en daar bovenop een plotje wat mooi rond is. Het fijnste is dat To niet verzandt in overdreven drama zoals we van Woo zijn gewend of wat Zuid-Koreaanse genregenoten, Exiled blijft gewoon lekker stoer. To blijkt ook niet vies van wat eerbetoon aan Leone. Erg, erg tof.
Wat een stijlvolle film!
De slowmotion tijdens shootouts, de rook van de pistolen, de wapperende doeken, de belichting, de strakke camera, stoere personages, het kleurenpallet, echt een lust voor het oog deze film! Niet dat snelle geharrewar wat actiefilms doorgaans overheerst, maar juist rustige shots met veel stijl, waarin de actie overzichtelijk wordt gebracht.
TOP! een must voor elke misdaadfilmfanaat.
Zelfs de hoes is mooi (zilver).
mckiller
ik ergerde mij aan het feit dat het zo nep was.
Bijv. bij het schieten, heel nep bloed en veel onnodige saaie stukjes.
Omdat er toch nog wel een goed verhaal in zit:
@mckiller
Ja nep of stijlvol, net hoe je het ziet. Het is inderdaad geen realistische film, maar wel übercool vind ik.
Geen enkele hongkong film is realistisch, dat is ondergeschikt aan de stijl/visuals
Het latere werk van To is toch echt stijlvol.
Erg fijne film. Zeer gezapig tempo, lang uitgerokken scenes en veel cool. Ook niet verwonderlijk met veteranen als Anthony Wong en Simon Yam.
Film ziet er vooral erg mooi uit. Prachtig kleurgebruik en een heerlijk dansende camera die enkel onderbroken wordt door enkele geweldig georchestreerde vuurgevechten. Met name de finale is grandioos.
Score is ook best apart en afgezien van het stukje mondharmonica erg mooi.
Misschien had het nog net iets meer mogen zijn, nog nét iets verfijnder en gestileerder, maar het merendeel van de film is zwaar genieten.
4*, meer To te zien.
Malick
Deze stijlvolle misdaadfilm is een eerbetoon op het werk van Sergio Leone en Sam Peckinpah. Onontkoombaar om dat niet te zien, je merkt het bij de mondharmonica en de slowmotion in de shootouts. Gestileerde en prachtige beelden plus een aantal sterke acteurs maken van deze film een klein hoogtepunt in de misdaadfilm aan het einde van het decennium. Mijn eerste aanraking met Johnny To was zeer prettig, aangenaam en verfrissend. Na een dergelijke film heb ik veel zin om weer eens ouderwetse (western) klassieker op te zetten van de twee regisseurs hierboven maar nu eerst Election 1 en 2 om vervolgens in het web te blijven van andere To films. Wat maakt die man veel films! Hulde aan dit eerbetoon en dat er nog veel mensen deze film mogen zien.
kelvinVW
Ik vind deze film niet zo geweldig als door iedereen word gezecht, het de actie gedeeltes in de film zitten meestal wel redelijk in elkaar maar k vond het verhaal niet boeiend genoeg
Camera Posities in de film is wel mooi gedaan
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Heb de trailer hiervan lange tijd geleden gezien, en sindsdien altijd in mijn 'te zien' lijst. ben nog steeds erg benieuwd.
Snel kijken dan
Echt een 'coole' misdaadfilm
Hij is ook makkelijk te vinden bij de Free Record Shop!
sinterklaas
....en bij Van Leest voor 10 euro terwijl hij bij de FRS maar 17,99 blijft kosten.
Maar het is weer inderdaad een hele mooie gangsterfilm met erg goede acteerprestaties en stijlvolle actiescenes die grotendeels in Slow mo gedraait worden (zeker een bekende eigenschap van To) Verwacht niet van die massale kogelregens uit John Woo-films. Dit is gewoon iets nieuws. Film moest ook iets weghebben van een western aangezien de muziek en de manier van filmen. De mooie achtergronden van de oude stadsgedeelden van Macau was ook toepasselijk.
Zoals gezegt: Voldoende mooie actiescenes en ook nog humor en weer een vleugje HK melodrama wat ook bijna in geen enkele HK-film ondbreekt. Ook dat kunstje met dat blikje op het einde vond ik erg leuk verzonnen.
Weer uitgebreid voer voor liefhebbers van Hong Kong-actiefilms. Zeker aan te raden. De uitgave van Asiamania is ook erg mooi.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Seppuku
Drama, 1962