The Black Hole (2006)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Geregisseerd door: Tibor Takács
Met onder meer: Kristy Swanson, Judd Nelson en David Selby
Plot The Black Hole
"No force from this world can stop it!"
Het Nationaal Laboratorium in St. Louis. Een experiment met de deeltjesversneller gaat gruwelijk mis en leidt tot de formatie van een zwart gat hier op aarde. Natuurkundige Eric Bryce (Judd Nelson) wordt door zijn collega en ex-vriendin Shannon Muir (Kristy Swanson) erbij gehaald om de situatie op te lossen. Wat ze niet weten is dat er ook een wezen door het gat is gekomen, dat al uit het laboratorium is ontsnapt en nu door de stad zwerft en zich voedt met de elektriciteit op het eiland. De enige manier om de stad (en de rest van de wereld) te redden is om het wezen terug in het zwarte gat te dwingen en ze op die manier dan samen naar een ander deel van het heelal te sturen.
Shannon Muir
Hayes
Hendricks
James
Mister_Movie
Dit moet zowat een van de domste films van het jaar zijn.
Het uitgangspunt is veelbelovend: een zwart gat op onze eigen aardbol, maar helaas stapelen de stommiteiten en onlogischheden zich op en is het verhaal werkelijk lachwekkend.
Het zwart gat blijkt dus 'verbonden' te zijn met een of ander wezen. Al een heel slecht idee, het uitgangspunt, het zwarte gat, wordt daardoor bijzaak en het wordt een strijd tussen de mens en een of ander sega-monstertje. Bijkomende blunder is dat het sega-monstertje het ene moment een ongecontroleerde hoop energie is dat slechts een doel heeft: energie vreten. Het andere moment blijkt het wel te kunnen denken als het op originele wijze mensen vermoordt (even containertje erop gooien). Hoe zou het dan ooit zo stom kunnen zijn om zich te laten leiden naar het zwarte gat, hallo ? Het gat op zich is ook al niet al te indrukwekkend: het lijkt meer op een in de grond gestorte tornado.
Verder zijn ook de special effects van amateuristisch niveau en de acteerprestaties, nuja, niveau B-film.
0,5* voor een film die als eerste had moeten verdwijnen in the black hole. Echt een lijdensweg.
kloostb
allememachtig wat ee film heb hem net gekeken maar slaat helemaal nergens op.
met pijn en moeite uitgekeken maar deze film is triest in acteer prestatie's en special effect's zijn te slecht om te noemen.
film hangt van slecht uitgewerkte ideeen aan elkaar.
een 0 mag ook voor deze
Liwwie
Mijn voorgangers waren Zarathustra al.... ik ben dan wat milder...
Alweer een dikke 0,5 voor het kundig lospeuteren van het budget....
helzebub
wauw deze film verdient echt een plaatsje in mijn......vuilnisbak.
Wat een rommel, in het begin hield ie mij nog een beetje geintresseert door dat electrische monster.
Nee bedankt
sjeepie
Jezus dit is echt een prul, heb de helft maar gekeken kreeg het niet voor elkaar om hem af te kijken 0.5 van mij.
Blanky
Weet je, een fantastievol verhaal is zo erg niet. Daar ken ik er meer van. Denk maar aan Alien, die alom best geprezen is, of The Thing. Erg geloofwaardig is ie niet. Toch zijn dat fantasievolle films die het op de een of andere manier over het algemeen wel goed deden bij het kritische publiek. Maar deze film daarentegen zal nooit tot de toppers gerekend worden door gebrek aan.......weet ik het wat......Ik denk dat als deze film, hoe fantastisievol dan ook, door bijvoorbeeld Steven Spielberg was gemaakt, het een stuk beter zou doen. Het lukte me gewoon niet om me mee te laten slepen door het verhaal. In het begin komen bijvoorbeeld 2 medewerkers om in het Labaratorium en geen collega die daar warm of koud van werd. Toch 2 ** voor de moeite!
Anjin
Het monster leek wel wat op die van de film
predator.
Veel spanning zat er niet in, acteren al helemaal niet..
Nee deze film komt vanzelf wel in de Flop Top 100
Dyrolfo
Deze film was nou niet bepaald bijster intelligent. Er had zoveel meer kunnen zitten in dit onderwerp.....jammer van de zeer slechte acteerprestaties. En de special effects die ik waarschijnlijk zelf nog wel kan veroorzaken met mn pc. Zonde van mijn tijd om te kijken naar dit soort bagger....
Jeun
met een idee als the black hole zou je echt een goeie film kunnen maken, maar dat hebben deze mensen duidelijk niet gedaan...
vooral het einde vond ik erg afgerafeld
kneuckeretto
waarom heet dit The Black Hole? Ze hadden het beter The Plot Hole kunnen noemen, wat een verschrikkelijk saaie en slechte film, waar werkelijk geen greintje logica in viel te bekennen. Heeel knap als je vanuit een vliegende helicopter alle stroom in het gebied kan uitschakelen, terwijl alle kerstverlichting en stoplichten het gewoon nog doen.... dit sloeg dus echt helemaal nergens op! Ik zal zwaar teleurgesteld zijn als dit niet in de flop 100 terechtkomt.
janah
'The Black Hole', moet nog maar één ding doen: zichzelf opzuigen... (bagger).
renekuipers
Na het lezen van het plot en de reacties hierboven heb ik besloten om hem niet te kijken! Rest mij toch nog een vraag waarom hebben sommige mensen deze WEL gekeken???
pacodogg
sjonge wat een film zeg! slecht verhaal en nep ongelooflijk. ik denk niet dat er slechtere films gemaakt zijn in 2006. 0,5*
Rstyled
zelfs de naamverspilling alleen al, had namelijk een leuke kunnen zijn voor een '18+ film'
deze film had beter gekunnen.
braindump
Wauw! Ik heb deze film net in mijn bezit en dacht ik zal ff kijken wat de anderen ervan vinden! Dit moet echt een C-film zijn. Zo slecht maken ze ze blijkbaar niet meer. Ik ga gauw kijken en laat je weten wat ik ervan vind.
~Erik~
LittleBoy? Is dat de eerste film die je ooit hebt gezien ofzo?
Haha...wat heb je gerookt
Zuzuu
Waarschijnlijk hebben de makers teveel tijd besteed aan de cover en daardoor zijn ze het vergeten dat het om een film gaat en niet om een platencover
johnhendrikos
the plot hole ahahahhaha
Marcellox
Een hele slechte film! Zeer triviaal verhaaltje en zeer slechte effecten. Een afrader.
T.Bos
Geen flop, blik op 0 en aardige film als je niks te doen heb op een druilige nacht. 3*
De GeuS
Wat een waardeloos prul; slecht acteerwerk, bedroevende special effects en een volledig oninteressant verhaal; 1*
Triple G
Heb 'm overleefd. Maar moest wel direct 't verstand afzetten voor ik verder kon. Er zijn films waarbij 't meest ongeloofwaardige verhaal toch goed wordt neergezet. Kun je hier vergeten. Samen met twijfelachtig acteerwerk en zeg maar géén special effects om te zaak mee op te fleuren kom ik niet verder dan 1,5. Voornamelijk omdat 't net niet gelukt is om 'm onderweg af te breken.
*Thijs*
Ook ik heb hem overleefd. Ware het niet dat het op een regenachtige zondagochtend was met een kater. 1* omdat ik wakker bleef.
Triple G
Respect! Had 't je niet na kunnen doen met een kater....!
markel66
Ik ga van de mening van Litle Boy uit dat dit een meesterwerkje is en ga 'm dus zeker kijken.Ik weet nog niet wanneer maar ooit, wie weet.
Mister_Movie
is dit een remake van The Black Hole (1979) of zo?
Ab-so-luut niet.
De film van 1979 speelt zich af in het heelal en was best goed.
Deze speelt zich af op Aarde en is complete bagger.
Laten liggen is mijn raad.

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

The Big Bounce
Komedie / Misdaad, 2004

Absolon
Sciencefiction / Actie, 2001
buitenaards wezenmankind annihilatedcolossal black hole schepselwetenschapper