• 8.897.014 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Max Gail, Adam Baldwin en Mr. T

Releasedatum: 9 augustus 1984

Plot D.C. Cab

"When these guys hit the streets, guess what hits the fan."

Albert trekt naar de stad om bij het taxibedrijf van een oude legermaat van zijn vader, Harold, aan de slag te gaan. Maar al snel merkt hij dat Harolds bedrijf in zwaar weer verkeerd omdat hij niet erg professioneel is, ondanks zijn sympathieke aard. De chauffeurs die voor hem werken zijn daarnaast een merkwaardig zooitje ongeregeld zonder hart voor de zaak. Albert weet ze te organiseren en de zaken gaan beter, maar wanneer Albert gekidnapt wordt, is het aan zijn collega's om hem te redden.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van neo

neo

ik schoot al in de lach toen ik die poster en het verhaal las.de film is een regelrecht kopie van een eveneens slechte a-team aflevering.kortom dit lijkt me een geweldige fim.

avatar van vic

vic

ik geef hem twee sterren omdat het eigenlijk een erg slecht verhaal heeft. Maar het is wel popcorn voer. Ik heb hem al twee of drie keer gezien en echt een 80 jaren film die je gewoon lekker (zonder nadenken) kijkt. en natuurlijk MR T wat een altijd leuk is om te zien

avatar van Bandit

Bandit

Mr. T-flop.

1 ster voor de moeite.

avatar van tesnuzik

tesnuzik

Gewoon een flauwe ouwe wel leuk om een keer te zien maar niet om echt in huis te halen

avatar van Frens Ronde Pens

Frens Ronde Pens

lekker jaren '80

met leuke muziek en Gary Busey en mr. T heb je verder maar weinig meer nodig om mij te vermaken

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van clubsport

clubsport

Allemaal nogal flauw natuurlijk maar toch is deze komedie best te pruimen , het enthousiasme straalt ervan af en de 80's sfeer is volop aanwezig .

avatar van Lebarron

Lebarron

DC Cab gaat over een noodlijdend taxibedrijf omdat de sympathieke baas Harold(Max Gail) het niet erg professioneel runt en de chauffeurs een verzameling curieuze figuren zijn die enkel hart voor zichzelf hebben maar niet voor de zaak. Harold moet met lede ogen toezien hoe zijn concurrent en aartsvijand hem de loef af steekt. Wanneer Albert Hockenberry (Adam Baldwin), een zoon van een oude legermaat van Harold, bij hem komt werken bij hem weet die het bedrijf te reorganiseren en een eenheid van de chauffeurs te smeden. Daarna gaan de zaken beter. Dan wordt Albert per ongeluk ontvoerd besluiten zijn collega's hem te gaan zoeken en bevrijden.

D.C. Cab is geen beste film maar toch heeft hij zijn momenten. De humor is wat voorspelbaar maar wel te doen. Het verhaal is niet briljant maar met name dankzij de bonte verzameling acteurs die de curieuze chauffeurs spelen werkt alles beter in deze film. Zoals o.a. Lawrence 'Mr. T' Turreaud, Gary Busey, Paul Rodriguez en de Barbarian Brothers. Charlie Barnett speelt met Tyrone die verliefd is op Irene Cara, het grappigste personage.

D.C. Cab is geen briljante film maar verveeld ook geen minuut en daarom is hij goed te doen op een landerige dag.