• 149.586 films
 • 8.295 series
 • 25.306 seizoenen
 • 556.069 acteurs
 • 324.472 gebruikers
 • 8.517.581 stemmen
Avatar
 
banner banner

Direktøren for Det Hele (2006)

Komedie | 100 minuten
2,83 148 stemmen

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten

Alternatieve titel: The Boss of It All

Oorsprong: Denemarken / Zweden / IJsland / Italië / Frankrijk / Noorwegen / Finland / Duitsland

Geregisseerd door: Lars von Trier

Met onder meer: Jens Albinus, Peter Gantzler en Friðrik Þór Friðriksson

IMDb beoordeling: 6,6 (11.695)

Oorspronkelijke taal: Deens

Releasedatum: 3 mei 2007

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Direktøren for Det Hele

De eigenaar van een IT-bedrijf wil de zaak verkopen. Hij heeft echter een probleem: bij de oprichting van het bedrijf bedacht hij een fictieve baas om zich daarachter te kunnen verschuilen als er onplezierige maatregelen moesten worden genomen. Mogelijke kopers staan erop dat ze zelf met deze "baas" mogen onderhandelen. Omdat de eigenaar geen andere keus heeft dan de façade op te houden neemt hij een mislukte acteur in de arm om deze rol op zich te nemen.

imageimageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 12282 berichten
 • 1807 stemmen

Een tussendoortje op z'n Von Triers. Direktoren for det hele is zeldzaam lelijk gekadreerd, dat staat als een paal boven water. De film moet het duidelijk niet hebben van de cinematografie maar het script is meer dan redelijk. Er zitten misschien weinig echte grappen in maar wel veel komische situaties (het commentaar van de regisseur incluis). Dat Gambini-gebeuren maakt het af. Lichtverteerbaar filmpje dus, geheel in de lijn van 's mans oeuvre.


avatar van Flipman

Flipman

 • 5830 berichten
 • 1029 stemmen

Het is geen komedie waarvan je intens in een deuk ligt, maar hij krijgt met z'n pijnlijke situaties wel perfect het bloed onder je nagels vandaan! OK, de synopsis is duidelijk genoeg, maar als kijker verwacht je misschien dat Kristoffer enigszins wordt voorbereid op zijn rol en een beetje inzicht in het bedrijf krijgt; sterker nog, dat hij hierom vraagt, maar dat gebeurt dus niet. Was dat wel zo, dan waren de situaties ook maar half zo oncomfortabel.

En ook al zijn de kwesties, of in ieder geval de aard daarvan, dan misschien voorspelbaar, ze werken wel. Als toeschouwer roep je vaak inwendig dat de personages -vooral Kristoffer- wel/niet/anders moet reageren, dus wat er met de karakters gebeurt boeit en is zelfs belangrijk.

Dat Automavision, dat had ik inderdaad al eerder gelezen, maar herinnerde ik me niet vlak voor en tijdens de film. Wetende dat het geen mens maar een computer is die de shots maakt, dat vind ik eigenlijk veel te gemakkelijk. Weinig creatief. De montage is wel lekker chaotisch, daar hou ik wel van. 't Geeft een soort documentaire-stijl, net als wat ik van The Office gezien heb.

Het einde bobbelt me wel weer iets teveel heen en weer; tekent ie nou wel of niet? Jawel, of toch niet? OK, de basis waarop de uiteindelijke keuze gemaakt wordt is leuk bedacht; iemand die Gambini kan waarderen en Kristoffers publiek wil zijn is belangrijker dan zes werknemers die vlak tevoren dachten uiteindelijk hun baan te kunnen houden, maar toch verloopt deze conclusie een beetje... raar. Niet snel, maar raar.


avatar van Near_Dark

Near_Dark

 • 754 berichten
 • 424 stemmen

Wat een vreemde film

Hij begint met een introductie door filmmaker Lars Von Trier himself door ons meteen te vertellen dat hij zin had om eens een komedie te maken, het moet volgens hem niet altijd zo serieus of zwaar op de hand zijn zoals zijn andere films. Da's wel knap dat hij dat doet, zo relativeert hij zichzelf en dat komt erg sympathiek over, althans op mij

Ik hou er van dat mensen om zichzelf kunnen lachen en zo blijk geven dat ze doorhebben dat het leven over't algemeen gezien best grappig is, zelfs absurd. Als je alle miserie die je in een mensenleven meemaakt bij elkaar telt zou je zonder de humor er van in te zien depressief worden. Nu heb ik het over normale tegenslagen zoals de pech die je in je privé- en beroepsleven meemaakt, niet over een levenslange handicap of sterfgevallen en zo hè, want da's een héél ander onderwerp

Maar ik ben aan't afwijken, dus terug naar de film...

Het speelt zich bijna volledig af in een kantoorgebouw bevolkt met karikaturen van alledaagse kantoortypetjes zoals daar zijn: de brompot, de sexy vrouw van Human Recources, de tuttebel, de nerd, noem maar op...

Aangezien de acteur die de baas moet spelen geen enkele achtergrondinformatie heeft over wat er ooit over hem is gezegd geweest en dat de echte baas in zijn naam persoonlijke relaties met zijn personeel heeft aangeknoopt via Emails escaleert de situatie vrij snel tot absurde proporties.

6/10.

Bij vlagen wordt het écht grappig maar voor een normale filmkijker als ik die geen cinefiele pretenties heeft (dat denk ik toch....?) kwam het allemaal nogal verwarrend over en net iets té apart voor zijn eigen goed.

Toch best de moeite om eens gezien te hebben

Filmsite : http://www.direktorenfordet...


avatar van ®Tc

®Tc

 • 8212 berichten
 • 1087 stemmen

Niet onder de indruk.

Deze film heeft het gewoon niet. Het is hier en daar nogal saai en de humor werkte niet bij mij, voor zover die dan al te bespeuren is.

Ook de filmtechniek die Von Trier hier gebruikt vind ik weinig aan. De montage verloopt soms nogal stroef en er zijn gewoon veel lelijke shots bij. Een mislukt experiment.

*


avatar van Sjan

Sjan

 • 777 berichten
 • 2622 stemmen

Tja, een komedie waarbij de humor niet aanwezig is..dat gaat er bij mij niet in. Toch kon ik bij vlagen wel genieten van de absurde situaties, waarin de 'baas', de werknemers en de Finse aannemer belanden. Aan de lelijke shots e.d. heb ik me overigens niet geergerd en een vergelijking met The Office is dan ook al snel gemaakt.

Een kleine 2.5, vooral omdat ik er wel wat meer van had verwacht.


avatar van kuk

kuk

 • 641 berichten
 • 674 stemmen

Het is vreemd en gelijk vind iedereen het niet leuk. Sommige situaties vond ik echt hilarisch. Niet Von Triers beste (Antichrist, Breaking The Waves zijn nog veel genialer) maar absoluut een aanradertje.


avatar van kuk

kuk

 • 641 berichten
 • 674 stemmen

Vaak schuilt de kracht van een film gedeeltelijk in de muzikale ondersteuning. Een andere veel gebruikte troef is een knappe cameravoering en als die twee niet de moeite waard zijn, worden er wel een aantal wereldsterren binnengehaald om alsnog geld in het laatje te brengen. Wat nou als je al deze drie aspecten achterwege laat?

Dat is precies wat Lars von Trier gedacht moest hebben toen hij begon aan ‘The boss of it all’. Lekker experimenteren was altijd al zijn grote hobby en dat heeft hij in zijn nieuwste project verder doorgevoerd dan ooit tevoren. De getoonde beelden worden gekozen door de computer, de locatie beperkt zich tot één gebouw en bijna honderd minuten ontbreekt welke vorm van muziek dan ook. En ín deze speelfilm speelt ook nog eens een hele slechte acteur de hoofdrol. Letterlijk.

Ravn is eigenaar van een IT-bedrijf waarvan alle andere werknemers denken dat hij ook een gewone kantoorbaan heeft in datzelfde bedrijf. De behaarde man liet altijd alle vervelende beslissingen nemen door een zelf verzonnen baas, de zogenaamde ‘boss of it all’, zodat hij nooit verantwoordelijkheid hoefde te dragen. Nu staat hij op het punt zijn bedrijf te verkopen en willen de geïnteresseerden voor de overname graag het contract laten ondertekenen door deze hoge directeur. En daar heeft Ravn natuurlijk totaal niet op gerekend. Als oplossing huurt hij een goedkope acteur in die in de huid van ‘de grote baas’ kruipt.

‘The boss of it all’ maakt duidelijk dat de meest simplistische verhaallijn al ontzettend veel vermaak kan bieden. De meesten films laten 95 procent van de gebeurtenissen die de personages meemaken weg. Lars von Trier doet dat met deze zwartgallige kantoorkomedie niet en dat levert een hoogst origineel product op. Na enkele minuten wordt al duidelijk dat met name de cameravoering hoogst ongebruikelijk is. Het beeld verspringt continu, soms meerdere malen per seconde, en staat altijd stil. Dat geeft een vreemde tegenstelling: de shotwisselingen zijn erg onrustig maar de beelden bewegen nooit.

De omlijsting van het verhaal wordt gedaan door een stem die op sommige momenten opeens opduikt en uitlegt waar we naar kijken. Nu lijken Von Triers films niet vaak op elkaar, maar zo’n voice over is toch in veel van zijn werken een terugkerend fenomeen. Ook het lage budget dat hij uittrekt om tot zijn creaties te komen, maakt het des te knapper wat de Deen realiseert. Menselijke emoties staan voorop, maar ook clichés, het bedrijfsleven en de rivaliteit tussen Denemarken en IJsland neemt de regisseur op de hak. Toch vrij veel voor zo’n eenvoudig opgezet project.

Natuurlijk treffen niet alle onderdelen doel, maar dat doet er niet toe. Uiteraard werkt een random genererende camera nooit optimaal, is het plot nooit spannend of spectaculair en wordt naarmate het verhaal vordert ook duidelijk waarom alle films behalve deze wél een uitgebreide omlijsting kennen. Dat maakt ‘The boss of it all’ beperkt en absoluut geen klassieker, maar het mooie is dat Von Trier dat ook helemaal niet voor ogen heeft gehad. Frisse nieuwe ideeën realiseren daarentegen wel en daarin is ‘ie glorieus geslaagd.


avatar van FMHZ

FMHZ

 • 192 berichten
 • 409 stemmen

Een komedie van Lars von Trier: Leuke film!! Het ziet er allemaal niet uit, maar dat stoort totaal niet. De computergestuurde-camerastandpunt-keuze was apart, maar niet storend. Het verhaal was leuk, en sommige situaties waren hilarisch. Al met al zeer prima vermaakt met deze film.


avatar van kuk

kuk

 • 641 berichten
 • 674 stemmen

Toch jammer dat uiterst leuke filmpjes als deze totaal geen aandacht krijgen.


kuk schreef:

Toch jammer dat uiterst leuke filmpjes als deze totaal geen aandacht krijgen.

Vind ik ook. Ik zag 'm toen -ie uitkwam in het Filmtheater in Hilversum, en daarna heb ik 'm nooit meer ergens zien langskomen. Behalve in mijn hoofd, want het is een heel aparte komedie. die je niet licht vergeet. Behalve dat de zakenwereld in het algemeen en de it-branche in het bijzonder op de hak worden genomen, draait de film toch vooral om het te kijk zetten van de karakters in de film als tot elkaar veroordeelde zielepieten, en daarmee is het tegelijk een grappige en een treurige film en toch ook weer een echte Von Trier. De montage is inderdaad wat vreemd, maar dat stoorde mij totaal niet, ik vond het juist wel interessant. Een echt deftige film is het niet, maar vernieuwend in het genre Komedie (waar altijd zo geklaagd wordt over gebrek aan vernieuwing) is ie zeker. En knap wat Von Trier voor elkaar krijgt met zo weinig budget. Aanrader.


avatar van Robi

Robi

 • 2033 berichten
 • 2338 stemmen

Een erg grappige film met een opmerkelijk verhaal. Het verhaal gaat uiteindelijk toch nog wat dieper als dat je zou verwachten.

En verder is de vorm heel bijzonder of eigenlijk vooral erg eigenwijs.

En dat past wel bij Lars von Trier. Een hele andere film als we van hem gewend zijn, maar toch heel eigen dus.


avatar van wilofski

wilofski

 • 171 berichten
 • 545 stemmen

Heb hem eindelijk afgezien nadat die van godsdienst 2 jaar geleden besliste dat we er geen tijd meer voor hadden.

Ondertussen had ik al enkele keren terug gedacht aan deze film en dit is er echt zo een die rijpt in je hoofd.

Ik heb nergens echt strijk gelegen maar de subtiele humor kon ik wel smaken.

Zeker een boven-gemiddelde film die met de tijd alleen beter wordt.

Het einde is ook gewoon ongelooflijk vreemd, maar net zoals de rest van de film wordt dit ook beter met de tijd en maakt dat je de film niet lichtelijk vergeet in tegenstelling tot vele andere films. Als je er over nadenkt klopt het eigenlijk ook wel.

De droge setting en kale scènes scheppen een speciaal sfeertje waardoor de film nog een graad hoger wordt geholpen.

Jammer zijn wel de vreemde posities van de camera's waardoor er soms een persoon maar half in beeld kwam, de helft van het scherm eigenlijk maar de effectieve scène bevatte en de andere helft gewoon decor of, het ergste van allemaal, er gewoon een voorwerp (bv een koffiekan tijdens vergaderingen) voor de acteurs stond.

Dit enerveerde mij soms wel.


avatar van RuudC

RuudC

 • 4421 berichten
 • 2529 stemmen

Knap werkje van Lars von Trier. Na de herziening ben ik Direktøren for det Hele meer gaan waarderen. Het is een leuke, maar nogal vreemde komedie. Misschien is het meer een klucht te noemen, omdat er tijdens de film zelf weinig te lachen valt, maar de situatie op zich wel grappig is. Voor de verandering is het nog origineel ook. Het komt er op neer dat de baas van het bedrijf, Ravn, een lul eersteklas is. Hij neemt alle beslissingen, maar houdt de schijn er in dat hij orders van bovenaf krijgt. Op het moment dat de directeur echt aanwezig moet zijn, huurt hij een acteur in. Het leuke is dan ook dat hij keer op keer door Ravn genaaid wordt. Soms keihard, soms op een manier die sommigen niet heel erg zouden vinden. In naam van de directeur heeft Ravn flink lopen vozen met sommige dames en anderen compleet genegeerd. De seksscene met Lise was gaaf, evenals sommige vergaderingen. Dat Svend, Ravn keihard terugpakt door het bedrijfsuitje bijvoorbeeld alsnog te laten doorgaan, vind ik prachtig. Ook mooi is de rol van de IJslander en zijn vertaler. De dialogen die daaruit komen, zijn tegelijk beschamend als fascinerend. Een goed geacteerde film, maar er zitten naar mijn idee teveel saaie stukken in om de score te verhogen.


avatar van mister blonde

mister blonde

 • 12039 berichten
 • 4918 stemmen

Von Trier wil gewoon eens een komedie maken zo kondigt hij zelf aan. Een film zonder pretentie, maar gewoon een film om te lachen. Het is juist dit in het genre dat ik zo waardeer precies om de reden die er staat. Het is me dan ook een raadsel waarom hij dan toch zijn film weer vol met experimentele (en eigenlijk gewoon nogal vermoeiende) dingen moet stoppen. De lookeys, het zelfbewuste gewauwel, het geëxperimenteer met geluid en een nieuwe beeldtechniek (Automavision). Waarom zou je dat doen als je gewoon een komedie wil maken?

Over zijn intenties ben ik wat in dubio. Is hij zo’n ijdeltuit dat hij zelfs bij zo'n komedie niet gewoon normaal kan doen? Of is het toch niet helemaal oninteressant om ook bij zo’n film te zien wat zijn experimentele aard oplevert?

Direktøren for Det Hele is verder aardig vermaak. Het uitgangspunt is best oké en er zitten echt geslaagde grappen in. Kantoorhumor kan best geestig zijn. Jens Albinus als mislukte acteur met zijn uitgestreken kop die zich door IT jargon moet bluffen is leuk genoeg, maar het concept en de grappen zijn niet helemaal krachtig genoeg voor de volle 100 minuten. Het is net te veel een herhaling van zetten. Toch heb ik een paar keer hardop gelachen.

Ik ben best een Von Trier fan, juist ook door zijn innovatieve kant, maar pfff wat is ie af en toe vermoeiend. 3 sterren.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7434 berichten
 • 3341 stemmen

Leuk dat von Trier kennelijk alle genres en bijpassende conventies afgaat. Met 'The Boss of It All' neemt de deprimerende Deen het genre van de komedie onder handen. Is het grappig? Nou nee. Daarvoor is het teveel intellectueel hoogstaand gedoe met experimentele vormspelletjes, verwijzingen naar theatertheoretici en momenten van Brechtiaanse zelfreflectie. Op het hoesje staat iets van 'als von Trier The Office zou doen', tsjaaaa, misschien spreekt het boekdelen dat ik dat soort melige kantoorhumor totaal niet kan waarderen.


avatar van Hollywood-west36

Hollywood-west36

 • 88 berichten
 • 7 stemmen

Hoe kan deze film nou voor 6 jaar gekeurd zijn als er een sex scene inzit? (even maar, maar toch) Zet dan op de doos dat er seks scenes inzitten..die filmkeuring gaat soms echt over niks.

Prima film overigens, typisch Ska.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 4570 berichten
 • 3407 stemmen

Ok, een von Trier met een komedie. Met Idioterne (1998) waagde hij er zich al eens aan en nu opnieuw. Op zich niet slecht, maar een onuitwisbare indruk lieten geen van beiden. Het uitgangspunt is echter wel tegelijkertijd absurd als fascinerend te noemen. Wellicht ook niet compleet uitvoerbaar in de realiteit, maar dat even buiten beschouwing gelaten een vrij kolderieke voorstelling van enkele personages en situaties. Vrij amusant allemaal, maar best met een korreltje zout te nemen. Het personage van Svend alleen al straalt zo bitter weinig zelfvertrouwen, flair of klasse uit dat het gewoon grappig op zich is hoe hij zich geloofwaardig dient te houden in het bedrijf of de toekomstige overnemers. Supergrappig is het allemaal niet, maar wel eens leuk. Eentje die snel vergeten zal worden, maar af en toe eens een kantoorfilm mag wel eens.

Ook een fan van von Trier, maar echt boeien deed het onvoldoende de volledige speelduur. Voor de rest vrij sobere verfilming met een ongewone camerahantering. Nipte voldoende.


avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

 • 708 berichten
 • 543 stemmen

Von Trier maakt een (zijn eigen woorden !) luchtige, pretentieloze comedy maar toch wil hij de touwtjes in handen houden. De introductie is dan ook een typisch Von Trier element. Zo komt hij geregeld tussen als de alwetende verteller, hij laat bewust zijn reflectie in het raam zien dus ja, de echte baas is nog steeds Von Trier of wat had je gedacht. De film is geen aanval of kritiek op het bedrijfsleven (enkel achtergrond) zoals de titel laat vermoeden maar eerder een comedy over het acteurswereldje en hun hoogdravendheid. Af en toe grappig, situatie humor en misverstanden en de overdreven neurotische personages zorgen voor die extra toets (mijn favoriet : de dame die schrikt wanneer de copie machine aanslaat). Maar sommige scenes zijn te lang, uitgesponnen en te weinig relevant en over het algemeen is de wisselwerking tussen de echte baas en acteur te zwak. Het einde laat de kijker helemaal in de steek.