• 9.372.770 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Scott Prendergast

Met onder meer: Scott Prendergast, Lisa Kudrow en Christine Taylor

Plot Kabluey

"Every family has a black sheep. This one is blue."

De altijd onaangepaste Salman (Scott Prendergast) komt zijn schoonzus (Lisa Kudrow) te hulp, wanneer zijn broer naar Irak vertrekt om daar te vechten. Hij is gedwongen een vernederende baan te nemen als reusachtige blauwe bedrijfsmascotte om te kunnen blijven rondkomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Esteban

Esteban

Alvast een poster die m'n aandacht kon trekken.

Mneen, verder heb ik weinig zinnigs te zeggen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik moet wel heel erg aan Marvin the Paranoid Android denken als ik die poster zie.

avatar van KW2

KW2

Je bent niet de enige

avatar van ralfsjam

ralfsjam

aan de ene kant een uiterst grappige film, maar aan de andere kant wat onnozel en simpel. toch heb ik er van genoten. 3.5

avatar van Crook

Crook

Hele vette film,

met goed wouze shots.

Supervet dat blauwe pak, maakt het af en toe echt een raar surrealistisch plaatje.

Af en toe ook wel meelijwekkend, maar vaak heel grappig.

Vond em heel goed!

4****

avatar van RickZ

RickZ

Een wat matige film, met vooral drama en een beetje komedie. Ik heb wel dubbel gelegen over de scenes die gingen over de eerste werkdag van die Kabluey (1 extra * verdiend) maar de rest van de film vond ik maar niks.

Inderdaad een redelijk bizar indiefilmpje, dat uiteindelijk toch wel leuk is. De eerste 15 minuten had ik 'm bijna afgezet door alle ellende, herrie, onrustige kinderen, irritante personages etc.

Op de één of andere manier werkt het einde toch wel bevredigend. Het is alleen een beetje vreemd om zo'n absurdistisch gebeuren te koppelen aan de oorlog en in het bijzonder een achtergebleven gezin van een soldaat. Rare wisselwerking tussen realiteit en zwarte humor.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Vond het eerste kwartier juist het sterkste.

Gooi een stel debiele personages bij elkaar, laat ze domme dingen en het is gieren geblazen. Hier althans. Kinderen die uitgelaten worden, geplastificeerde geldbiljetten. Het is allemaal net iets anders en ontstijgt het echt achterlijke gedoe net dat benodigde beetje om ongegeneerd te kunnen lachen.

Daarna kabbelt de film een beetje voort. De personages krijgen hun emotionele probleempjes, maar het krediet op medeleven hebben ze het eerste kwartier al verspeeld. Dat werkt dus niet.

Op basis van de poster hoopte ik daarnaast dat het allemaal iets specialer zou zijn. Nu blijft het toch vooral bij een mannetje in een blauw pak die folders moet verkopen op een verlaten autoweg. Surreële beelden à la Gerry waren gewenst, maar dat is tegen beter weten in want visuele pracht is hier in geen velden of wegen te bekennen.

Kleine 2.5*

avatar van stinissen

Niet mijn humor.

avatar van FMHZ

FMHZ

ik vond het aan de ene kant een wat zwakke film, maar het geheel werd naar een iets hoger level getrokken door Scott Prendergast in dat prachtige blauwe pak. Het had zoiets mafs dat het er leuk van werd. Ik vond zijn rol alleen maar leuk in het pak moet ik zeggen.

De film had beter kunnen zijn als het verhaal rondom het blauwe pak wat beter was uitgewerkt. Want het was een iets te makkelijk drama, met een te makkelijk (lees: slecht) plot.

toch 3* omdat ik de scenes met het blauwe pak erg leuk vond.

Mooie inlay wordt hier trouwens vertoont. In het echt (althans bij mij in de winkel) heeft hij een minder interessant hoesje.

Leuke verrassing.

Gezien puur en alleen op basis van de poster. Film ziet er in z'n geheel wel een stuk minder aantrekkelijk uit, maar gelukkig werkt de humor wel erg goed.

Vreselijk irritante rol voor Kudrow, die ze wel aardig vervult. Blijft soms wat hangen in haar oude typetje, maar verder wel oké. Prendergast gelukkig wel een stuk beter en vooral geniaal in dat blauwe pak. Ook erg leuk met het Mr Fromage als handlanger, een soort van Kick-Ass avant la lettre.

Leuke bittere humor verder. Veel klootzakkerige personages en nogal wat leed, maar droog en bijtend grappig gebracht. Soms iets te sip en iets te droog, muziek is ook absoluut mijn ding niet (maar dat hoort blijkbaar bij die indie filmpjes), maar verder absoluut een leuk tussendoortje.

Speelduur zorgt ervoor dat de film nooit gaat vervelen. Klein aanradertje, wel een droef-lage score hier. Maar da's meestal met Amerikaanse comedies die ook daadwerkelijk grappig zijn.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Intressant plot en poster.

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Wat een gave film was dit zeg ! Heb blauw gelegen van het lachen. Wat een verhaal !! Deze film moet een hogere waardering krijgen. Ik geef hem daarom 5 sterren. anders had ik hem 4 sterren gegeven.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Dat mag niet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Apart uitgangspunt, aparte tragikomische en ook zwarte uitwerking. Fantastische rol van Pendergast als eeuwig bedroefd kijkende man en in t pak is ie heerlijk stuntelig.

Wat me verder nog opvalt is dat Kudrow juist wel uit haar Phoebe rol komt. Hier is ze veel meer depri, veer sarcastischer en fijner nog is dat ze niet meer zo overdreven doet en zoveel schreeuwt. Dat paste bij haar Friends rol, maar verder was het altijd walgelijk irrtant. Dikke pluim voor haar, al was haar karakter nog steeds niet zo boeiend. Ook zal het nooit een wereld actrice worden.

Ik heb me goed vermaakt. Zo'n einde hoeft dan weer niet, sterker nog DAT MAG NIET. Het past gewoon niet bij zo'n leuke en ook sterk geschreven en uitgevoerde komedie.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

Ik heb een paar keer met mijn afstandsbediening in de aanslag gezeten omdat ik wilde stoppen met kijken, maar dan gebeurde er net weer iets waar mij toch weer triggerde. Soms irritant, soms vertederend maar nergens goed voor een gulle lach. Al met al toch zeker wel voldoende, 3 sterren van mij.

avatar van nightbreed

nightbreed

Na 5 minuten dacht ik eraan om de film te stoppen, gelukkig heb ik ff door die zure appel heengebeten, want na zo'n 10 minuten begint de film toch boeiend te worden. De scenes met dat blauwe pak waren behoorlijk grappig.

avatar van Reinbo

Erg geestige film, wat een belachelijk lage score hier. Werd door de poster tot de film aangetrokken en ik moet zeggen, de film maakt die helmaal waar. Origineel, absurd en geestig drama over een familie die ergens in een kleine gemeenschap in de door de crisis getroffen middle America. En wat een fantastische kinderen.

Heb genoten, een wel verdiende 4* Top!

avatar van Dk2008

Dk2008

Een film die komisch begint en dat eigenlijk ook wel blijft. Wel duren de blauwe pak-scènes soms wat te lang en door het dramatische wat er er af en toe bijkomt schommelt de fim ook wel een beetje tussen leuk en toch ook weer niet zo leuk. Acteerwerk is verder wel ok en de bijrolletjes worden dan ook goed gebracht, zo zijn die snotkinderen leuk maar hetzelfde geldt voor de vrouw die hem aan het werk helpt en dat hysterische mens op de snelweg om maar wat te noemen. Op de achtergrond dat vader naar Irak is vind ik ook wel wat hebben. Het einde is niet helemaal geslaagd. 4.0/3.0.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een verfrissend leuk filmpje met een origineel verhaal dat heel wat grappige scènes en dramatiek aan de kijker te bieden heeft. De magie van de film is dat het verhaal de clichés weet te vermijden en de juiste snaar bij de kijker weet te raken. Ook alle lof voor de hoofdacteur

7/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet van dit soort humor houden, ik vond er weinig lachwekkends aan, voor de liefhebber.

avatar van jipt

jipt

Lekker absurd drama. Heb erg gelachen om het maffe pak en de geweldige kids. 3,5*

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik heb weinig kunnen lachen om deze man in het blauwe pak. Op het kinderfeestje waren ze allemaal dol-enthousiast maar ik vond zijn leven eerder deprimerend. Hij stond dagenlang stil, had geen succes en zweette als een otter. Wanneer hij thuiskwam werd hij ook nog eens belaagd door twee snotneuzen en het overspel van beide kanten maakte de boel niet veel vrolijker. Ik begreep sowieso niet zo goed waarom hij genoodzaakt was om deze vacature in te vullen; Salman leek niet erg pienter maar je kunt altijd wel terecht in een fabriek, bij een postbedrijf of als schoonmaker. De outfit zelf zag er wel origineel uit en klungelige momenten zoals met dat bierblikje (hand steekt uit de rits) zijn dan ook wel aardig gevonden maar in totaliteit bleef het veel te karig.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Aardig tussendoortje. Niets meer en niets minder. Soms over de top. Soms ingetogen.

avatar van Boenga

Boenga

Low budget, maar de regisseur/hoofdacteur heeft dat gecompenseerd door er creatief mee om te springen.

De plaatsen waar het verhaal zich afspeelt - zowel de wijk (suburb ?) waar Leslie woont, als de plaats waar Salman de folders moet uitdelen, als het bijna lege bedrijfsgebouw - geven een wat surrealistisch beeld.

Het verhaal en de personages zijn dan weer zo echt als 't maar kan, met een portie soms Brits-getinte humor die ik een stuk meer kan waarderen dan wat in de gemiddelde romcom te zien is.

Kudrow is oké (ik heb Friends nooit gezien); Prendergast is heel sterk als de labiele en onzekere Salman; en die twee outrageous jonge gasten...: heerlijk !

'Komedie', maar het drama is doorlopend aanwezig, en de laatste minuten is de humor al helemaal verdwenen - net als die creativiteit trouwens. Jammer, dat kost het geheel toch wel een half *retje.