• 9.370.139 stemmen

Geregisseerd door: Gerardo Olivares

Met onder meer: Atibou Aboubacar, Ahmed Alansar en Tano Alansar

Gesproken taal: Spaans

Plot La Gran Final

Leden van drie geïsoleerde gemeenschappen wringen zich in allerlei bochten om de finale van de wereldkampioenschappen voetbal 2002 te kijken. Als eerste een groep ruiters in het verlaten landschap van het Altai-gebergte in Mongolië. Vervolgens in Niger zien we een colonne kamelen, geleid door Tuareg Hassan. Hij bezit een televiesie en nodigt een passerende groep mensen uit om de finale tussen Duitsland en Brazilië met hem te kijken. De derde setting is gelegen in de onbegaanbare jungle bij een voetbalshirt dragende stam. Wanneer alle televisies eindelijk geïnstalleerd zijn, kan de wedstrijd beginnen.

avatar van twin

twin

Prachtige beelden van de mensen hoe ze leven. Ook een hele mooie set van de verschillende landschappen, verhaaltje is vrij dun, maar de beelden maken veel goed

avatar van Tayama

Tayama

Het soort project dat ik graag zie. Niet te serieus, maar met het goede doel voor ogen. Vooral niet te uniek, wel interessant en een tikkie maf. Dergelijke projecten werken alleen als ze door de goede mensen onder handen genomen worden. En dat is hier volgens mij goed gelukt.

3 verschillende culturen met elk hun eigen problemen die tegelijkertijd hun plezier en kwaad vormen. 3 soorten mensen met elk hun eigen visie op geluk. Echter leven zij in deze film maar naar één ding toe; televisie. Want hoewel deze film zich focust op 3 culturen die gefascineerd zijn door de voetbalsport is het vooral de techniek die zo'n groot contrast vormt in de wereld waarin zij leven.

Hoewel niet zo hilarisch als zich doet presenteren, wel degelijk interessant om dit te zien. Elk hun eigen verhaal en reden dat zij in staat zijn in de wilde natuur een televisie van stroom te kunnen voorzien en de juiste zender te kunnen ontvangen. Al is het niet met een schotel hoog in een boom in de jungle van Brazilië, dan wel via een ijzeren 'boom' in de woestijn in Niger of gewoon direct aangesloten op een lichtnet van Mongolië in de steppen.

De meest prachtige beelden komen van de scènes gefilmd in West-Mongolië. Waar wij een nomadenfamilie volgen die hun vlees vang met adelaars. Zij trekken speciaal voor deze voetbaldag naar een plek waar zij hun t.v. kunnen aansluiten. Ook de beelden in de woestijn zijn soms prachtig mooi, dat terwijl de scènes in de jungle vaak wat minder aandacht gekregen leken te hebben. Zonde.

Leuk project. 4.0/5.0