• 9.370.161 stemmen

Geregisseerd door: Theodore Gershuny

Met onder meer: George Shannon, Mary Woronov en Monique van Vooren

Plot Sugar Cookies

"...Soft...Sweet...Satisfying"

Een gemene, obsessieve fotograaf zorgt ervoor dat een fotomodel per ongeluk zelfmoord pleegt terwijl zij voor de camera staat. Een vriendin van het vermoorde meisje komt echter achter de waarheid en zweert wraak te nemen op de man.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Geen berichten en slechts 2 stemmen op het moment dat ik dit schrijf.De film opent al meteen vreemd met de naam van Lloyd Kaufmann, de man die het Troma imperium zou uitbouwen. Kaufmann was hier een van de producers. Het is niet verrassend dat hij deze film later ook onder het Troma label heeft verkocht. Dit is echter in geen enkel opzicht een film die aan de goedkope (en naar mijn mening meestal erg flauwe) vehikels van Troma doet denken.

De film wordt gepresenteerd als erotische thriller. Uiteindelijk is het iets meer erotiek dan thriller. Het uitgangspunt is een driehoeksverhouding tussen een regisseur van erotische films (George Shannon) en 2 van zijn actrices (Mary Wornov en Lynn Lowry). Als de regisseur een van zijn actrices op slinkse wijze tot zelfmoord drijft, doktert de andere actrice een duister plan uit om wraak te nemen op de man. Het draait vooral om de karakters van Mary Wornov en Lynn Lowry. Hun chemie is wat deze film interessant maakt. George Shannon die na de opening steeds minder aan bod komt, is totaal niet interessant. Het einde is misschien niet meteen wat ik had gehoopt maar is wel verrassend duister (hoewel ook weer ergens voorspelbaar). Zo zijn er enkele zijplotjes zoals die van een jonge man met overgewicht die enkel dienen om de speelduur te rekken. Een ander probleem is het trage tempo, er zijn dan net wat teveel momenten die het magere plot niet vooruit helpen om van een echt goede film te spreken. Toch wel leuk voor een keer.

avatar van Theunissen

"Max, Uncle Max, I'm cumming."

Deze Komedie / Erotiek / Thriller film heb ik puur en alleen gekeken (en bewust gepindakaas) vanwege het meespelen van Lynn Lowry, die ik twee weken geleden zag in de Horror / Sciencefiction film "Shivers (1975)" van de bekende horrorregisseur David Cronenberg. En omdat ik haar in die film een opvallende verschijning vond vanwege haar schattige en toch ook unieke gezicht (grote ogen en een grote tanden glimlach) en haar slank en melkachtig lichaam, heb ik dus deze film gekeken en daarin is ze meerdere keren volledig naakt te zien.

Wanneer het aantrekkelijk jonge model Alta Leigh (Lynn Lowry) door haar vriend Max Pavell (George Shannon), een pornograaf, wordt vermoord en hij het op zelfmoord laat lijken, heeft haar lesbische partner Camila Stone (Mary Woronov) een wraakzuchtig plan. Namelijk met de hulp van een exacte gelijkenis van haar minnaar, te weten Julie Kent (Lynn Lowry) die ze vindt via een auditie, bedenkt ze een plan om Max uit de weg ruimen. Max heeft ondertussen een affaire met zijn secretaresse (Jennifer Welles) en ook is hij bezig met het manipuleren van zijn zus, te weten Helene (Monique van Vooren), haar tienerzoon, te weten Gus (Daniel Sadur). Al snel ontmoet Max Julie en is hij meteen verliefd op haar, ook al weet hij niet wat Camilla van plan is.

De film begint met de aankondiging:

"LLOYD KAUFMAN and MICHAEL HERZ Present A TROMA TEAM RELEASE"

Maar dit is ondanks het meespelen van S. Lloyd Kaufman Sr. (als een advocaat) in een kleine rol natuurlijk geen "Troma" (vooral bekend vanwege de "The Toxic Avenger" films) film. "Sugar Cookies" bevat wel seks (vooral dat) en geweld, maar het wordt niet gedaan op de manier waar "Troma" bekend om is geworden.

Na deze aankondiging krijgen we een leuk liedje (er zitten verschillende leuke liedjes in deze film en vooral het liedje over de tiener Gus met overgewicht en die zijn maagdelijkheid probeert te verliezen, was wel leuk) te horen en krijgen we te zien wie er allemaal meespeelt in "Sugar Cookies" en wie de film heeft gemaakt en daarna krijgen we na circa drie minuten via een zogenaamde rouwende Max te weten en te horen:

"Alta's death was a tragedy. She had everything to live for. I'll always remember the way she looked in her movies. She was so free and alive. No matter what happens."

Daarna gaan we even terug in de tijd en zien we hoe Alta in het appartement van Max aan haar einde is gekomen (wordt door de mond geschoten door Max die het dan laat lijken op zelfmoord) en die scène duurt circa zeven minuten en daarin zien we dan Lynn Lowry de hele tijd volledig naakt en dat is zeker niet de laatste keer. Daarna krijgen we na circa 12 minuten Alta's lesbische partner Camila Stone in bad te zien (dan zien we ook gelijk de borsten van Mary Woronov) met een hoed op, die zich aan het wassen is, een sigaret aan het roken is en in een seksboekje aan het lezen is.

Als ze uit bad komt (dan heeft ze alleen een wit slipje aan) gaat ze op een harig tapijt liggen en gaat ze wat oefeningen met haar benen doen, waarna Max bij haar aanklopt en met wie ze dan gaat vrijen en tijdens het vrijen zien we dan de autopsie van Alta (o.a. haar hersenen). Daarna krijgen we de zekere Helene (de Belgische Monique van Vooren die aparte ogen had, geen idee of ze het ook "van Achteren" doet ) in beeld te zien die een voetmassage krijgt van de zekere Oliver (Anthony Pompei) en zij is de zus van Max. En tijdens een samen zijn met Max krijgen we verder te weten dat Max en Helene samen een jonge dochter (Debbie Parness) hebben, want als deze naar bed gaat zegt ze tegen Max "I love you, daddy" en tegen Helene zegt ze "Goodnight, Mommy". Oftewel er zou dan sprake zijn van incest

En verder komen we te weten dat Helene ook nog een brildragende tienerzoon heeft met overgewicht, te weten Gus waar Max het niet op heeft omdat hij dik is, en die zorgt ook voor wat humor in het verhaal als hij op de trap oefeningen doet om af te vallen en als hij ligt te neuken (oom Max heeft hem namelijk een cheque geven welke hij vandaag moet uitgeven aan iets moois) met het zekere hoertje Dola (Maureen Byrnes), die een bekende is van Camila en die aan haar ook geld vraagt (dat is op het einde overigens belangrijk als tegenprestatie), namelijk 7.000 dollar. En tijdens het neuken zegt hij dan:

"Max, Uncle Max, I'm cumming."

Als Dola dan komt te weten dat hij met "Max" Max Pavell bedoelt, stuurt ze hem weg zonder kleren en zegt ze over Max Pavell:

"Max Pavell is a shit."

Als Max dan op straat komt te staan, wordt hij achtervolgt door mannen (naderhand blijkt dat die hem in elkaar geslagen hebben) en over Gus wordt ook een leuk joviaal liedje gezongen, welke heet:

Big Gus, what's the fuss

Daarmee hebben we eigenlijk alle hoofdrolspelers in het verhaal gehad, behalve dan nog de opvallende Jennifer Welles die de secretaresse is van Max en die ik een zeer mooie rondborstige vrouw vond. Ze is na circa 30 minuten ook voor het eerst naakt te zien als Max zit te bellen met zijn advocaat (S. Lloyd Kaufman Sr.) en zij hem probeert te verleiden (ze kleedt zich dan ook uit, waarbij we Jennifer Welles ook helemaal naakt te zien krijgen) en hij haar wat wurgt met haar sjaal. Hoewel Jennifer Welles eigenlijk maar in twee scènes te zien is (bij de tweede scène na circa 58 minuten ligt ze volledig naakt op de bank en overhandigt ze de telefoon aan Max en begint ze zich kwaad aan te kleden als Max via de telefoon aan het praten is met Helene i.v.m. Gus, waarna ze haar slipje naar hem gooit en boos vertrekt), vond ik haar wel de mooiste vrouw in deze film met haar prachtige lichaam (en vooral haar mooie borsten) .

"Sugar Cookies" is best raar, maar wel leuk en vermakelijk om te zien als je van films houdt waarin veel seks en naaktheid te zien is en dat ook nog eens in combinatie met een best aardig verhaal, waarin ook nog eens goed geacteerd wordt en vooral door Mary Woronov die ik veel op onze Halina Reijn vond lijken. Het verhaal is deel softcore-porno (hoewel er veel naaktheid te zien is, zijn er niet veel seksscènes en ze zijn ook behoorlijk softcore volgens de normen van de jaren 70), komedie, thriller en zelfs drama. Het is in ieder geval een film die ik zal blijven onthouden door alle bizarre shit die erin gebeurt.

Zo zitten Camila, Julie en Max op een gegeven moment na circa 70 minuten in een tuin koffie te drinken met gebak en begint Camila opeens Julie uit te kleden (die onder haar jurk verder niets draagt) en laat ze Julie's lichaam aan Max zien en zegt ze er o.a. over (ze wilt haar namelijk onder de aandacht brengen van Max voor in een nieuwe film van hem):

"She has a lovely body."
"Julie, show Max your legs."
"She's very trim, isn't she?"

Op de laatste vraag antwoordt Max dan:

"Yes and no underpants."

Als Camila dan Julie begint uit te kleden en Julie's borsten laat zien aan Max, wordt er gezegd:

Camila: Max, you, you haven't tried my cupcakes. They're delicious.
Max: I think I'll start with a cookie.
Camila: Oh yes, they're good too. I bought them myself.

Lynn Lowry borsten hadden inderdaad wel wat weg van cupcakes en het is tevens een een leuke verwijzing (m.b.t. cookie) naar de filmtitel.

En ook het einde (wat min of meer een Déjà vu is van het begin) was opzicht wel bizar. Want dan wordt Max doodgeschoten door Julie (die er dan precies hetzelfde uitziet als Alta en dat inclusief de kleding, die overigens niet lang aanblijft) op aandringen van Camila en gaat Camila er daarna vandoor met een alibi. Ze gaat dan namelijk met een taxi naar Dola en geeft haar het geld waar ze eerder om vroeg en zegt daarna tegen haar.

"When the police call. They're going to ask you where I was last night. I was with you all night."

Daarna zegt Dola nog "Trust me, Camila. Have I ever let you down?" en is de film na circa 89 minuten afgelopen (op "MovieMeter staat 82 minuten, maar dat klopt dus niet) en krijgen we nog een passend liedje te horen.

Hoewel "Sugar Cookies" vooral een erotische thriller is, voelt het op sommige momenten aan alsof we naar een slapstick-komedie aan het kijken zijn (komt vooral vanwege Gus). Sowieso springt de film regelmatig over van genre en dat is opzicht niet slecht. Het maakt "Sugar Cookies" daarom alleen maar specialer.

Dankzij de cast is de film zeker ook het aankijken waard, want Mary Woronov speelt de rol van de koelhartige Camilla gewoon goed en van haar krijg je ook regelmatig de borsten te zien en soms ook de billen. Vanwege Lynn Lowry heb ik dus deze film gekeken en ook zij deed het goed in haar dubbelrol als de bitchy Alta en de onschuldige Julie en ze is in deze film vaker naakt (borsten, billen en schaamstreek) te zien dan met kleren aan. Ze wordt hier op "MovieMeter" overigens niet benoemd als een hoofdrolspeler, maar dat is ze zeker. Ze verdient het in ieder geval meer om benoemd te worden dan Monique van Vooren.

Behalve de naaktheid van Mary Woronov en Lynn Lowry, krijgen we ook nog naaktheid te zien van Maureen Byrnes, Jennifer Welles (mijn favoriet) en een vrouw (wiens naam ik helaas niet weet) tijdens een auditie, die haar borsten laat zien aan Camila en die daarbij zegt:

"Oh, well listen, a fuck is a fuck. What do you think of these babies?"

De mannen komen er wat karig vanaf, maar George Shannon deed het verdienstelijk als de manipulatieve en onverschillige klootzaak die je graag haat en Daniel Sadur deed het gewoon leuk en hij had ook wel wat weg van Jonah Hill.

Hoewel "Sugar Cookies" zeker geen hoogstaande film is, is het voor een Komedie / Erotiek / Thriller film wel een aardige film met heel veel naaktheid, een aardige verhaal, mooie vrouwen en een goede cast. En met dat laatste doel ik vooral op alle vrouwen in deze film.