• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Serge Leroy

Met onder meer: Jean-Luc Bideau, Michael Lonsdale en Mimsy Farmer

Gesproken taal: Frans

Plot La Traque

Als Helen Wells tijdens een boswandeling een groep jagers tegenkomt, verkrachten twee van hen haar en proberen haar te vermoorden. Ze kan echter ontsnappen en schiet één van hen neer. Nu besluit de rest van de groep echter om haar op te jagen en te doden als jachtbuit.

Merkwaardig dat hier nog niet op gestemd is, aangezien in het buff circuit verhalen de ronde deden en doen als zou deze film een inspiratiebron zijn geweest voor calvaire. Moeilijk te beoordelen aangezien beide films op hun beurt teruggrijpen op deliverance en andere hicksploitation .

Als dit dus al een voorloper van calvaire is, is het wel een volwassen versie daarvan aangezien de booswichten geen groteske cartoonfiguren zijn , maar juist realistisch weergegeven normaal uitziende lieden die je oom of vader hadden kunnen zijn ( al geloof ik meteen dat sommige Belgen hier familie herkenden in die figuren uit calvaire ). Bovendien geen bizarre sex om het de pubertjes naar de zin te maken , maar een hap slik weg rape zonder toeters of bellen...nu ja dat is dan toch wel jammer eigenlijk.

Uiteraard zijn de baddies figuren uit de hogere burgerij met een verleden in Algerije, de regisseur wilde wel zijn gauchistische credentials overleggen. Een staaltje keurige straight white gun slinging male bashing dus.

Let wel: dit is een prima film met bekende en ervaren acteurs die ook als gewoon thrillertje goed werkt, met een tempo dat nergens inzakt en een cinematografie die de sfeer van de Normandische bossen op een grauwe koele herfstdag volkomen invoelbaar maakt.

avatar van zombie

zombie

Wat zie ik, heeft pippo il buffone ook al bij deze film commentaar geleverd?

Wel de spijker op zijn kop...best vreemd dat ik hier niet eerder van gehoord had.

avatar van kathmandu

kathmandu

Sterke film

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede film die wel voor een erg bittere nasmaak zorgt. Een groep vooraanstaande dorpelingen organiseren een everzwijnjacht in de nabij gelegen bossen maar de jacht wordt geleidelijk aan een mensenjacht wanneer enkelen van hen een jonge Britse toeriste lastig vallen.

De onschuld van een mens wordt opgeofferd om de schuld van de anderen te verdoezelen. Want die keurige dorpelingen hebben zo hun eigen smerige mentaliteit en geheimen. Het is een psychologische thriller waarbij de laffe en opportunistische redeneringen van de jagers van belang zijn om de acties op het scherm te begrijpen. Lijkt tot slot als een soort seksistische metafoor voor vrouwelijke machteloosheid versus mannelijke dominantie. Vergeten film, maar best intrigerend en die even in mijn hoofd blijft doormalen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Best een beklemmende film gedurende de eerste helft, maar halverwege begint de film te slepen en vinden er geen nieuwe ontwikkelingen meer plaats. Hierdoor dooft de film langzaam uit, maar desondanks is het een aangename verrassing die de tand des tijds redelijk goed heeft doorstaan.