• 9.369.485 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: David Arquette

Met onder meer: David Arquette, Jaime King en Balthazar Getty

Plot The Tripper

"Move Over, Jason. Look Out, Freddie. HEEERE'S RONNIE!"

Een groep vrienden bezoekt een Woodstock-achtig muziekfestival in de jaren tachtig. Een obsessieve Ronald Reagan- fan heeft zo zijn bedenkingen tegen dit fenomeen en begint een zoektocht naar drugs bij de aldaar samengestroomde hippies, hetgeen uitmondt in stalking van al diegenen die hem niet bevallen. Hij hoopt zo uiteindelijk te volbrengen waar hij jaren eerder als moordenaar ooit eens mee was begonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van RodneyS

RodneyS

Erg leuke film. Leuke humor, lekker en apart sfeertje en af en toe best spannend.

Ik waardeer deze film wel.

avatar van Phil1972

Phil1972

Aparte film, maar zeker geen heel slechte film.

De film begint na het midden wat interessanter en spannender te worden.

Het eerste gedeelte is een waterval aan boodschappen die weinig met de film te maken hebben, en ook flitst de camera wat te snel.

Zeer beperkte en zwarte humor aanwezig, maar zeker geen komische horrorfilm in z'n geheel.

Al bij al is het niet slecht gedaan van David Arquette, maar ik zal deze film geen tweede keer bekijken.

stem --> 1.5 *

avatar van zjandannybob

zjandannybob

wel lache film

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Leuke film voor de liefhebbers. De politieke grappen zijn wat minder geslaagd. 3,5*

avatar van xinc

xinc

Phil1972 schreef:

Aparte film, maar zeker geen heel slechte film.

De film begint na het midden wat interessanter en spannender te worden.

stem --> 1.5 *

Bij een beoordeling van 1.5* vind ik het een zeer slechte film, jij niet?

avatar van Phil1972

Phil1972

Neen, dat is 0.5

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Niet al te serieus nemen deze 'horror'film. De makers hebben dat zelf ook niet gedaan waardoor er een lekkere B-film achtige slasher movie als resultaat kwam met een einde zoals we bij dit soort films gewend zijn: alhoewel 'Reagan' talloze kogels in zijn lijf krijgt en flink met een hamer wordt bewerkt blijft hij leven wat een tweede deel mogelijk maakt . Leuk kijkplezier voor de liefhebbers van dit genre, ik heb me wel vermaakt.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een matige slasher waarbij er genoeg bloed en doden voor iedereen is. Het verhaal is wat slapjes en de personages stereotiep. De cast doet wel hun best en het camerawerk is ook prima in orde. Het einde was weer zo waardeloos en standaard als wat.

2,5 sterren

avatar van shady161

shady161

''een groep vrienden..'' orgineel zeg

avatar van gotti

Tja, in je eentje praat zo moeilijk. Wat een non-opmerking zeg...

avatar van shady161

shady161

oja dat was ook precies wat ik bedoelde,.. REC dat is nog eens een horror film, dit is shit

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Phil1972 schreef:

Neen, dat is 0.5

Pas vanaf 2,5* is een film voldoende..

Dus als je een 1.5 geeft betekend dat, dat je hem slecht vond.

0,5 is dramatisch..

Maarja, ik ben hem nu aan het kijken..

Zou willen dat die hippies wat eerder worden geslacht maarja, nog even wachten! *** hippie

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hmm

Het is een echte 13 in het dozijn slasher.

Dat is niet persé een slecht iets, ik vind het zelfs wel leuk dat typische verhaaltje etc..

In dit geval is het een groepje hippies, en dat is meteen het leukste aan de films (althans, dat vind ik) groepen hippies die bewerkt worden met een bijl.

De acteer prestaties zijn niet goed, niet slecht..beetje zoals de meeste slashers.

De moordenaar is een soort van grappig, en de moorden zijn af en toe best leuk in beeld gebacht.

Waar ik me aan irriteerde was het amateuristische gebruik van effecten, die ook nog eens (in mijn ogen) overbodig waren op de meeste momenten, ze waren erg gek-makend.

En wat ik lees is dat het een horror/komedie moet zijn?

Heb nergens het idee gekregen dat het deels komedie was, want de grappen waren dan minimaal en vaak niet eens zo heel goed.

Van begin tot het eind doet het niets bijzonders, maar wat het doet, doet het oké.

Alleen kijken als je fan bent van het slasher genre, anders maar lekker laten liggen.

2.5* lijkt me wel terecht

avatar van Ralf81

Ralf81

Ronald-Reagan-killer erg leuk verzonnen en was in de film aardig uitgewerkt. Trippende hippies stelden niet veel voor, maar al met al was het horrorfilmpje om van te smullen!

avatar van schillies

schillies

Niks speciaals, redelijk zwakke slasher. Het hippie-gegeven was wel leuk gevonden en maakte nog iets goed van dit verder zwakke filmpje.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Wordt alleen het laatste half uur grappig, maar dan is het eigenlijk al te laat. Veel geneuzel zonder dat de film een stap verder komt.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Slechte film!

Het idee om hippies in stukjes te hakken is fris, maar al snel krijg je een opeenstapeling van clichés en erg veel niet relevante scènes. Ook veel onnodige clues naar mogelijke moordenaars.

Al snel begint het allemaal te vervelen. Dat hele drugs-gedoe haalt te veel de bovenhand. De film is luchtig, maar grappig werd hij voor mij nergens. Mijn aandacht was naar het einde toe enorm verzwakt.

avatar van LeeGer

LeeGer

Al lang voordat de film ook maar half voorbij was vroeg ik me af waarom ik deze film ook alweer was gaan kijken, want 't is een dodelijk saaie en slechte film. Nu ik de info hier lees wist ik 't weer. Er was me een komische horrorfilm beloofd.

Van die belofte is alleen helemaal niets terecht gekomen. Humor zit er niet in, hooguit wat slechte smaak en slecht acteerwerk, maar dat moet je zeker niet gaan verwarren met humor.

Te lachen valt er dus al weinig, en echt spannend of eng wordt het ook nergens.

Ook de setting van de film was nogal vreemd, en wat mij betreft dom, gekozen. De hoofdrolspelers zijn hippies, hang er dan een sixties sfeertje omheen, en laat de film zich in de jaren zestig afspelen, dan had de film tenminste nog één puntje kunnen scoren. Maar in plaats daarvan heeft de moordenaar een obsessie voor president Reagan en lopen de hippies met mobieltjes rond. Enige vorm van sfeer was dan ook alweer ver te zoeken, en zo komt de vondst van de hippies vreemd en geforceerd over. Alsof dit er op het laatste moment bij is verzonnen, omdat anders de film niet interessant genoeg zou zijn. En dit de makers de gelegenheid bood er nog wat naakt in te verwerken in de hoop op extra kijkers.

avatar van Mezelf

Mezelf

Ik geef deze film 1 ster..

Ik heb het een tijdje volgehouden en het komt niet vaak voor dat ik een film niet uit kijk.. maar ik vond dit echt niet de moeite waard om uit te kijken..

wat een poep film zeg.. ik kan eerlijk gezegd niet eens goed onderbouwen waarom ik dat vind.. sorrie..

Vond het gewoon niets aan .. toch wel 1 ster voor de hippies

avatar van Rascal Ryan

Rascal Ryan

Je moet wel een gedrogeerde hippie zijn wil je enigszins een beetje kunnen genieten van deze film. Gelukkig was ik dat ook grotendeels de avond dat ik deze film keek. Hierdoor heb ik hem kunnen uitzitten, ook door de droge opmerkingen die samen met een paar maten werden toegevoegd. Dus geschikt voor filmavonden voor je vrienden met concentratie problemen. Maar als je aan me vraagt of het een goede film is moet ik zeggen NEE !

Dus; geschikt om op de achtergrond te laten draaien als je bezoek hebt. Is weer eens wat anders dan een haardvuur of aquarium.

ik vond er niet veel aan. hij was te saai,en moorden meestal nog saaier

maaar men vriendin vond hem dan wel weer heel geslaagt dus smaken verschillen

maar ik geef hem 1.5 en niets meer

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad wel een tegenvaller. Deze slasher-movie biedt op gebied van gore en grappige momenten te weinig om te kunnen spreken van een horror-komedie. Humor komt bijna niet aan bod !

De locatie en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, is raar gekozen.

De moordenaar en de hippies vond ik wel leuk. Spanning is op geen enkel moment aanwezig in deze film. 5/10

avatar van Boeikens

Boeikens

Sfeerfilmpje voor oude hippies.

Voor een komedie was de humor vrij zwak en qua horror was er op enkele gestelde scènes na ook niet veel te bespeuren. De slachtingen gebeurden vrij altijd buiten beeld.

Acteren was matig, camerawerk had enkele betere momenten en audio, vond ik vooral naar het einde toe, goed gekozen.

Leuk tussendoortje, maar niet meer.

avatar van _Casper_

_Casper_

deze film op aanraden gaan kijken, en heb ook op het internet wat gezocht over deze film en vond allemaal positieve recensies.

maar vond de film helemaal niks, het is een saaie film.. zonder ook maar iets van verhaal erin. Er zit totaal geen humor in en ook de moorden stellen niks voor.

echt een crapfilm, 1.5*

avatar van Crook

Crook

Ik snap al die negatieve recensies hierboven niet, voor een slasher zit het echt heel goed in elkaar! Dit is echt een film naar mn hart. Ronald Reagan die hippies gaat slachten: LOL! En zn hond heet Nancy whahaha! Aardige gore, leuke rol van Jay (die van silent bob), goede muziek, en een grappig politiek tintje. Misschien wel de beste slasher heb, zo niet de leukste. Dikke 4.5**, en dat omdat ik nu al weet omdat ik deze film nog vaak met plezier op zal zetten!

avatar van perceived

perceived

Keek aardig weg maar toch ondermaats. Als horror niet geslaagd en als komedie ook niet. 5/10*

avatar van gorelover

gorelover

Wat een boutfilm.

Slechtste film die ik dit jaar gezien heb.

Totaal geen spanning, slechte speciial effects.

Alleen de vrouwelijke hoofdpersoon zag er leuk uit.

1 x gezien en nooit meer.

avatar van gauke

gauke

Een veelbelovend begin met wat politieke steken onder water en een ongebruikelijke killer. Maar al snel verliest de film zich in de zeer overdreven 'drugsroes', in de in te ruime mate aanwezige subplots en een groot aantal scènes die het verhaal onnodig afremmen. Het enige noemenswaardige is dan nog het langdurig in beeld brengen van een naakt wandelend paar.

avatar van erik1677

erik1677

best wel krom gelegen om the tripper.

Het had wel wat bloederiger gemogen, maar echt slap is het ook niet.

Dus een beetje fifty fifty dus.

Aardig komische slasher dus.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' A hippie is someone who looks like Tarzan, walks like Jane and smells like Cheetah. ''

Niet mijn soort film. Gebrek aan sfeer, humor die mij niet aanspreekt en ik werd ook behoorlijk kriegelig van de personages. Bleef maar hopen dat Cartman plots in beeld zou verschijnen om alle hippies even om het leven te brengen, dát zou pas lachen zijn geweest, maar helaas.

Ik ben gewoon geen fan van dat overdreven drugsgedoe in films. Ja, kijk dan geen film over hippies zul je denken, maar toch. Het was voor mij op een te vervelende manier aanwezig, plus het feit dat ik de verschillende karakters maar irritant en oppervlakkig vond, dan verlies je mijn aandacht al snel.

Kwam ook behoorlijk traag op gang en ook de kills vond ik tegenvallen. Had meer verwacht van de killer, maar helaasch. Ik wist al snel dat het toch niks meer ging worden.

Misschien volgende keer maar eens een fles passoa (ja, ik ben echt een die-hard ) erbij pakken als ik een film als deze wil zien.

avatar van tattoobob

tattoobob

jeroentjuhhhhh schreef:

Pas vanaf 2,5* is een film voldoende..

Dus als je een 1.5 geeft betekend dat, dat je hem slecht vond.

0,5 is dramatisch..

Maarja, ik ben hem nu aan het kijken..

Nou nee 2,5 is gewoon een onvoldoende!!!

Vanaf 3 sterren is hij voldoende,lijkt me ook logisch.

avatar van Metalfist

Metalfist

But I'm a Republican!

Mijn broer is met zijn vriendin gaan samenwonen en dit resulteert in regelmatig een filmpje kijken bij hen thuis. De vriendin heeft ook een redelijk grote verzameling van films (voornamelijk horror) dus daar is altijd wel iets te vinden. The Tripper was zo'n film die ik al vaker in mijn handen heb gehad vanwege die hilarisch slechte tagline maar het was er nooit van gekomen om de film zelf eens te kopen, ik ben altijd nogal argwanend ten opzichte van dit soort horrorproducties, maar gisteravond was dus een perfecte gelegenheid om de film eens een kans te geven.

Het was me vroeger nooit opgevallen dat dit eigenlijk geregisseerd is door David Arquette en geproduceerd is door Coquette Productions, het bedrijfje dat David Arquette samen met zijn toenmalige vrouw Courteney Cox heeft opgericht. Als ik dat eerder had geweten dan had ik de film misschien wel sneller opgezet want de combinatie Cox - Arquette vond ik in Friends wel leuk. Arquette neemt naast een kleine bijrol dus de regie op zich en doet dat op zich nog niet zo slecht. De film komt ietwat traag op gang, zeker voor een speelduur van zo'n 90 minuten duurt het op zich wel lang eer de hippies worden afgeslacht, maar er wordt nog een vrij vermakelijke film afgeleverd. Komt voornamelijk dankzij de aanwezigheid van de killer die zich vermomd heeft met een Ronald Reagan masker. Het zorgt in ieder geval voor een aantal vermakelijke scènes waardoor de film nooit verveelt. Alleen blijft het zonde dat de film niet sneller op gang komt en dat we te lang moeten wachten op de moment wanneer de hippies afgeslacht worden. Ergens verwachtte (en hoopte) ik eigenlijk op Cartman uit South Park die de boel nog eventjes recht zou zetten maar het heeft niet mogen zijn.

David Arquette heeft dus een kleine bijrol als typische redneck maar ook zijn wederhelft is eventjes in een cameo te zien als blondine die wordt afgeslacht door een hond. Niets bijzonders maar op zich wel leuk. Het is echter überstoner Jason Mewes (Jay uit het geweldige komische duo Jay & Silent Bob) die de show weet te stelen. Het is natuurlijk geen rol die mijlen ver van zijn gebruikelijke rollen staat (het blijven wel hippies die alles roken en snuiven wat ze te pakken krijgen) maar hij zorgt voor een handvol leuke momenten. Hij wordt bijgestaan door Jaime King (die net als Mewes een leuk rolletje heeft in Fanboys) en ook zij weet zich staande te houden. Voor de rest is The Tripper een film die niet echt bol staat van geslaagde rollen. De acteurs lijken over het algemeen gekozen naar hoe geloofwaardig stoned ze er kunnen uitzien. Thomas Jane als Buzz was trouwens af en toe wel op het randje.

Een handvol leuke momenten en over het algemeen weet de film zich redelijk goed te houden. Voor een regiedebuut weet Arquette een vermakelijke film af te leveren die vooral door het basisidee en een aantal acteurs boeiend blijft. Leuk om Jason Mewes eens zonder Kevin Smith te zien en Jaime King is ook geen straf om een anderhalf uurtje naar te kijken.

avatar van MaxLeijen

MaxLeijen

The Tripper,

Ik heb deze film (ondanks de negative beoordeeling) ooit eens gekocht omdat deze mij wel spannend leek. En ik moet zeggen dat hij me nog best mee valt.

Persoonlijk vindt ik hem best spannend en de acteerkunsten zijn wel redelijk.

Opzich een prima aanrader voor iedereen die een bizarre scary avond wil hebben.