• 8.762.488 stemmen

Dark Prince: The True Story of Dracula (2000)

Drama / Thriller | 91 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titels: Dracula: The Dark Prince / Dark Prince: Legend of Dracula

Geregisseerd door: Joe Chappelle

Met onder meer: Rudolf Martin, Jane March en Michael Sutton

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Dark Prince: The True Story of Dracula

De jonge Vlad Dracula, prins van Roemenië, en diens jongere broer Radu worden door de Turkse sultan Mohammed ontvoerd en gevangen gehouden. Hun vader werd op gruwelijke wijze vermoord. Wanneer Vlad Dracula uiteindelijk wordt vrijgelaten, zweert hij zijn vaders dood te wreken en zijn broer Radu te bevrijden.

avatar van Carrie

Carrie

Ik zou deze film zo graag willen kijken, maar kan hem nergens vinden, geen enkele videotheek hier in de buurt heeft deze in het assortiment, heeft iemand suggesties?

avatar van pietje punk

pietje punk

videoland in zevenaar heeft hem! op video dan wel...

deze film heeft nix te maken met dracula behalve zn naam.. net als dracula films nix met vlad te maken hebben

wel een goeie film best intresant.

avatar van TVGids

TVGids

Carrie schreef:

onze videotheek in Zoetermeer heeft hem ook op video en dvd.

avatar van Lennert

Lennert

Mmm, interessante film was dit. Niet overdreven smerig, en niet altijd even sterk acteerwerk, maar alles bij elkaar zeer sfeervol. ***

avatar van Nieke

Nieke

Om vér van weg te blijven, deze film. Sfeer? Nergens gevonden, sorry Lennert.

1.5* voor 'n onding.

avatar van zaragorn

zaragorn

Erg goeie film, zonder lange tanden, geeft leuk inzicht over de mythe. Ik hem een 5 gegeven. Top film.

avatar van cezus

cezus

Ik ben al jaren een groot Dracula fan, en ik kom ook al jaren in Roemenië.

Heb bijna alle dracula versies gezien, gehoord of gelezen.

Ben op alle plekken geweest waar Vlad is geboren, gestorven, heeft gegeten, en heeft gewoond.

Maar het échte verhaal over Vlad Tepes is mij nog nooit zo duidelijk en waarheidsgetrouw duidelijk gemaakt dan in deze film, eenerzijds zijn de namen van koningen en heersers en opvolgingen van gebeurtenissen in deze film zéér waarheidsgetrouw, anderzijds is de mystieke en duistere sfeer behouden gebleven, zodat het hoge waarheidsgehalte van deze film niets afdoet van de geheimzinnigheid van de legende......Overigens is de rol van Koning van Hongarije vervuld door niemand minder dan Roger Daltrey (legendarische zanger van The Who!!!).

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

gewoon te koop bij de mediamarkt jongens.

Anyway, een onwijs goede film, zeker als je interesse hebt in dracula/Vlad Tepes, dwz de fictieve en historische dracula

avatar van Renee28

Renee28

Als je geen zin hebt om deze film te kijken of huren, je kunt 'm ook op youtube kijken in delen. Daar ben ik nu mee bezig!

avatar van 606

vermakelijke film en mooi en spannend verhaal

ook goede actie tussen door

3,5 ster

avatar van kirk douglas

kirk douglas

na enkele goede reacties waren mijn verwachtingen hoog maar werd teleurgesteld. het is duidelijk allemaal erg low buget. en met de true story neemt deze film het schijnbaar ook niet zo nauw als soms beweerd wordt.desondanks is de film niet echt slecht.ook vond ik peter weller als robocop leuker.

avatar van l-d

l-d

Ik heb me gisteren zeer goed vermaakt met deze film. Ik vind het genre thriller er alleen helemaal niet bij passen. Het is meer een historisch drama.

Voor de mensen die deze film gaan kijken voor de vampier: die komt in deze film niet terug. Het gaat helemaal over Vlad Tepes die tussen 1444 en 1476 zijn land van Walachije probeerde te heroveren..

avatar van Boeikens

Boeikens

Vrij sfeervol verhaal over het verhaal van Vlad en de link naar Dracula.