• 9.370.389 stemmen

Sex and the Teenage Mind (2002)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Donald L. Gold

Met onder meer: Jay Michael Ferguson, Allison Lange en Michael Bower

Plot Sex and the Teenage Mind

"It's a dirty mind, but somebody's got to have it."

Virgil heeft de meest "foute" fantasieën over de mooiste meid van de klas Kellie. Helaas weet Kellie amper dat Virgel bestaat. Door een onverwachte omstandigheid weet Virgel toch de aandacht van Kellie te krijgen en wordt hij tot zijn verrassing uitgenodigd bij haar thuis langs te komen. Virgil weet echter weinig van vrouwen en laat staan wat er eventueel in bed moet gebeuren. Gelukkig heeft hij zijn "goede" vriend Dwayne die wel enig idee heeft wat je moet doen als je een avond met een meisje alleen thuis bent.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

De naam van deze film zegt natuurlijk alweer genoeg. Begin zo langzamerhand gek te worden van die rare film. American Pie is gewoon onaantastbaar qua 'high school films'. Na flops als oa Old School, kan ik niet bedenken dat mensen nog zin hebben om zulke films te kijken...... ik zeker niet!

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Oke oke.... ik ga mezelf nu erg tegen spreken.... Na Old School nog een keer gezien te hebben (met wat vrienden en een biertje dit keer) kon ik 'm toch erg waarderen.

Bij deze film (die ik dus toch stiekem heb gezien) ging ik me dood irriteren aan de hoofdpersoon. Een hatelijke film dus, naar mijn mening...

avatar van evwi

evwi

Ik vond deze onverwacht erg leuk. Minder plat en leuker als bv American Pie, 40days 40 night of Road Trip. Aanrader, 3.5.

avatar van savi_7

savi_7

zo slecht dat ie toch wel grappig is op een rare manier

avatar van Wezze

Wezze

High-school films zijn mn favoriet, maar deze film maakt dit genre ten schande, 2 verhaallijnen, waarvan er maar 1 half word afgemaakt.. toch nog 1.5 ster voor de gedachtes die hard op gezegd worden, best grappig..

Leuke film En tog ook een heel klein beetje serieus

3,5 sterren

avatar van pjutter

pjutter

kan het nog triester?

alleen het acteerwerk is al zwaar onvoldoende,

maar het verhaal nog erger,

avatar van stan

stan

wij hebben hem met school gekeken en ik heb heb aardig wat gelachen

Maar dat komt denk ik omdat je dan met meer mensen bent en de humor ook meer inziet

avatar van Metalfist

Metalfist

deze film is goed, ik heb hem hier voor mij liggen en ik vind hem geweldig

het is niet een van de beste films ooit maar hij is zeker te doen en er zijn er veel slechtere

avatar van Maaltje

Maaltje

Ik vond dit zo slecht... Totaal onorigineel, een aantal onafgemaakte zij-verhaallijnen, voorspelbaar, en gewoon niet grappig. En het einde is totaal niet bevredigend.

avatar van Metalfist

Metalfist

It's a dirty mind, but somebody's got to have it

Gisteren was het normaal het plan om het tweede deel van Highlander te zien maar die werkte niet op mijn dvd speler dus heb ik maar uit frustratie iets anders in mijn DVD speler gestoken. Ik wou iets grappig en in mijn herinnering was deze nog niet zo slecht dus koos ik al snel voor Sex and the Teenage Mind. Er zijn zo van die keuzes die je denk ik heel je leven gaan achtervolgen...

Want wat een ongelooflijke rotfilm is dit! Op de hoes staat in koeien van letters dat als je American Pie en genregenoten goed vindt dat je dit fantastisch zult vinden. Wel, ik weet dat je die teksten nooit serieus moet nemen maar dit is toch een serieuze aanfluiting naar de toppers in het high school genre. Het verhaal is zo standaard als maar mogelijk is: knul ziet meisje zitten maar meisje ziet hem niet staan, meisje ziet hem wel staan door idiote samenloop van omstandigheden waardoor ze uiteindelijk nog lang en gelukkig leven. Originaliteit is dus al serieus ver te zoeken. Het enige dat nog ietwat leuk was, was eigenlijk de scène waar Virgil erin slaagt om de aandacht van Kellie te krijgen. Het script is dus al te slecht voor woorden maar dan heb je de personages nog niet gezien. Dat het stereotypen zijn, daar kan ik nog mee leven maar dat het zo'n degoutante stereotypen zijn dat gaat erover. Neem nu iemand als Dwayne. Ongelooflijk dik met idiote one-liners over porno. Elke keer als hij in beeld kwam kreeg ik spontane braakneigingen, vooral wanneer hij zich dan aan de telefoon met Virgil zit af te rukken. Walgelijk en een serieuze not done! Het is niet dat de andere personages vermakelijk zijn. Virgil is een droogkloot die constant kijkt of hij in zijn broek heeft gescheten en de vriendinnen van Kellie lopen erbij alsof ze de broek van Virgil aan hebben. De enige die eigenlijk redelijk uit de verf komt is Kellie zelf. Die ouders van Virgil (inclusief grootmoeder) waren trouwens ook verschrikkelijk irritant.

Iets wat weeral op de hoes staat is dat de acteurs rollen hebben gehad in ER, Charmed, Friends, ... Allemaal reeksen die ik vroeger heb gevolgd (buiten ER maar daar heb ik sporadisch wat afleveringen van gezien) maar ik kon ze me niet in de series plaatsen. Ach, het zal wel aan mij liggen dacht ik maar na de verschrikkelijke acteerprestaties ben ik op Imdb gaan opzoeken of ze echt meededen in de bovenstaande reeksen. Als het hoogtepunt op je CV een aflevering is waar je een bijrolletje vertolkt dan is het maar triestig. Persoonlijk snap ik zelfs niet hoe ze in die reeksen zijn terecht gekomen want echt iedereen, hoewel er één uitzondering is, kwam verschrikkelijk slecht over. Jay Michael Ferguson is irritant als Virgil, Michael Bower is te dik voor op het scherm te komen en de enige die er iets van probeerde te maken was Allison Lange die de rol van Kellie vertolkt. Een mooie meid ook dus ik hoop dat we hier nog iets van horen, al heb ik mijn twijfels. Wat trouwens wel lachwekkend was, waren de verschrikkelijke en amateuristische openingscredits. Damn, Gold had na de powerpointovergangen in zijn film ook een programma gevonden om tekst op beelden te zetten. Dit 'succes' doet hij bij de eindcredits dan nog eens lichtjes over...

Gigantisch maar dan echt gigantisch kut. Ik snap echt niet wat ik hier vroeger grappig aan vond maar ik ben blij dat mijn smaak in ieder geval is geëvolueerd naar iets deftiger. Ik geef ze niet snel maar hier is een 0.5* simpelweg verdiend.

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Ongelovelijk bagger, en wel om de volgende redenen:

1: Ik heb maar een handjevol momenten in de film kunnen tellen waar er geen muziek klonk. Nagenoeg de hele film door klonk er (achtergrond)muziek, waardoor de hele boel als een trailer ging klinken.

2: Zoals gezegd, de openingcredits, waardoor ik al bijna spijt krijg dat ik een euro of 4 heb betaald voor de film op Zune.

3: Het einde: het feit dat Virgil de avond met Kelly gedroomd heeft, en vervolgens wakker wordt nadat hij thuis van de trap was gevallen, was wel grappig. De erop volgende 'Groundhog Day'-esque scene al een stuk flauwer. Maar hoe de film dan tijdens die 'herhaling' eindigt en de manier waarop is een van de meest amateuristische filmeindes die ik ooit heb gezien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel een aardige, vrolijke komedie die lekker wegkijkt.