• 9.372.320 stemmen

King Solomon's Mines (1985)

Avontuur | 100 minuten

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: J. Lee Thompson

Met onder meer: Richard Chamberlain, Sharon Stone en Herbert Lom

Releasedatum: 19 december 1985

Plot King Solomon's Mines

"An action packed adventure, full of laughs and heroics."

Afrika-kenner Allan Quartermain staat erom bekend keihard maar tegelijk charmant te zijn. De man bij uitstek dus om een avontuurlijke expeditie aan te vatten en op zoek te gaan naar de legendarische mijnen van Koning Solomon. Dat hij door allerlei ongure types belaagd wordt, had hij kunnen verwachten. Maar dat hij ook nog wordt opgescheept met een jonge vrouw zo apart als Jessie Huston, had hij zich in zijn stoutste dromen niet kunnen voorstellen.

avatar van Wouter

Slechter dan slecht.

avatar van neo

neo

kijk de versie uit 1950.die is veel en veel beter.

avatar van FisherKing

FisherKing

Chamberlain kan ook niet acteren

avatar van hugohei

hugohei

Ssssst ! Dat weet-ie al veertig jaar geheim te houden.

avatar van FisherKing

FisherKing

( psst; als 'slecht acteren' pijn zou doen, zag ie nou bont en blauw )

avatar van darkcity

darkcity

Gewoon een leuke film. Niet teveel bij nadenken, lekker achterover en kijken maar !

avatar van Armin

Armin

Nep Indiana Jones !! (Jordy) * 1/2

avatar van gimli f

gimli f

...nep, maar wel met een ontluikende Stone. Altijd goed om te zien, dunkt me...

avatar van pascal83

pascal83

Armin schreef:

Nep Indiana Jones !! (Jordy) * 1/2

precies

avatar van Stevo

Stevo

Ik heb m net gekeken op veronica. Wow, wat een slechte film. Slechte nagesynchroniseerde stemmen en geluidseffecten. Slecht geacteerd en slecht gemonteerd. Dat dit ooit is uitgebracht.

avatar van Wouter

Het kreeg zelfs een vervolg.

avatar van Quentin

Quentin

Oei, oei, wat een slechte film, goedkoop, nooit spannend, enorm slecht geacteerd, stupide dialogen enz. 1,5 *

Het was niet best. Ik zie dat er veel dingen overeen komen met Indiana Jones, alleen dat Indiana Jones een geweldige top serie was en King Solomon's Mines het misschien net nog op toneel zou kunnen halen. Het was inderdaad niet om aan te zien en dan te bedenken dat er ook nog een vervolg op is gekomen met de titel the City of Gold. Gold zou het waarschijnlijk nooit worden maar hij staat nog geregistreerd als film en dat is eigenlijk al een goede prijs. Jammer !

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Dat vervolg was al gelijktijdig opgenomen (in een erg optimistische bui waarschijnlijk), niet naar aanleiding van eventueel succes hiervan nog eens gemaakt.

avatar van Timmy757

Timmy757

Ik moest het boek een keer lezen voor Engels en die vond ik erg leuk, toen 2 weken later de film op tv kwam verwachte ik er ook wel wat van, maar oh oh wat is dit een slechte film. 1*

avatar van mikoz

mikoz

deze film was niet best , zag hem een keer en dacht dat het de versie uit 50'' was , waar lovende kritieken over waren .. viel mij zwaar tegen , toen kwam ik erachter dat het een ander was hehe en na het zien van de vroegere versie zie ik nu helemaal in wat voor flop dit is.

avatar van erwku

erwku

amusant, zeker niet goed, maar wel leuk als je nix tedoen hebt.

en als je dacht dat deze slecht was, moet je het vervolg eens zien, die is echt troep!

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Om deze film op juiste waarde te schatten, is het misschien geen slecht idee om eens te kijken wie er mee werkte aan King Solomon’s Mines.

Eerst en vooral de regisseur.

J.Lee Thompson werd genomineerd als beste regisseur voor The Guns of Navarone, maar werkte sinds begin van de jaren ’80 bijna exclusief nog voor The Cannon Group en bracht ons ondingen zoals Firewalker, Kinjite: Forbidden Subjetcs, Death Wish 4 en Messenger of Death.

De mensen die ons het scenario leverden (gebaseerd op het boek van H. Rider Haggard) zijn Gene Quintano en James Silke. Als schrijver is Quintano verantwoordelijk voor oa El Tesoro de las Cuatro Coronas, Police Academy 3 en 4 en Loaded Weapon I. James Silke heeft oa Revenge Of the Ninja, American Ninja en The Barbarians op z'n naam staan. Hier zitten ook weer enkele films tussen die Yoram Globus en Menahem Golan (The Cannon Group) als producer hadden.

Jerry Goldsmith werd maar liefst 17 keer genomineerd voor een Oscar voor beste muziek en won hem uiteindelijk voor The Omen. Voor deze film kreeg hij trouwens ook een nominatie: die van Razzie voor Worst Musical Score. Acteur Herbert Lom kreeg dat jaar voor King Solomon's Mines ook een nominatie (Worst Supporing Actor) voor een Razzie. Voor de geïnteresseerden, de winners dat jaar waren respectievelijk Vince DiCola (Rocky IV) en Rob Lowe (St Elmo's Fire)

Producers van King Solomon’s Mines zijn de reeds eerder genoemde Yoram Globus en Menahem Golan (The Cannon Group). Zij leverden ons in de loop van de jaren ’80 oa Lifeforce, Cobra ,Bloodsport en de Missing in Action-, Delta Force- en American Ninja-films, .

Verder vinden we als production associate ook nog Avi Lerner terug. Die zou later producer worden van direct-to-video spul zoals[i] Cyborg Cop (I, II, III), Spiders (I, II), Octopus (I, II) en Crocodile (I, II).

Wat is nu mijn bedoeling van al dat namen noemen?

Wel, duidelijk maken dat deze film - die duidelijk op de kar van Indiana Jones wil springen - eigenlijk niet al te serieus mag genoemen worden. Langs de ene kant komen we enkele grote namen tegen tussen de acteurs en de mensen achter de schermen, maar even goed worden we geconfronteerd met mensen die eerder hun brood verdienden met het maken van rasechte B-films.

King Solomon’s Mines is een enthousiaste, kinderlijke en zeer leuke avonturenfilm waar volop van te genieten valt, op voorwaarde dat men niet al te kieskeurig is.

avatar van Waku

Waku

Absoluut geen Raiders of the lost Ark.

Jammer dat Chamberlain die toch over het algemeen wat sterkere rollen ( Shogun, Centennial) voorkomt in zo'n

matige avonturenfilm als dit terecht komt.

avatar van Flipman

Flipman

Tja, een geweldige film is het niet, maar wel hoogst vermakelijk !

Ik geef een drie, ik heb een aantal malen erg kunnen lachen (ik hoop dat dat de bedoeling was !).

avatar van veron35

veron35

Ik dacht heel lang dat dit een indiana jones film was maar een paar jaar geleden toen ze alle 3 de indiana jones films op tv uitzende wist ik dat het geen indiana jones film was. Wel best leuk.

dionj

Ja lijkt verdacht veel op Indiana Jones maar desalniettemin een goede en amusante film!

avatar van otherfool

otherfool

Onwaarschijnlijk slappe film met de slechtste quote aller tijden: 'you knackwurst eating hypocryt!'. Verder is het uitkijken naar de oversized soeppan en een gast die zomaar ineens een soortement stammenkoning blijkt te zijn (ik zat niet echt op te letten, maar hier snapte ik echt niks van).

1*.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Dit week-end nog eens gezien.

Man, wat is deze film lachwekkend slecht!
Men valt van de ene verbazing in de andere. De quote van de knackwurst lijkt op het eerste zicht racistische, maar Lom is wel degelijk een knackwurst aan 't eten hoor! En dan inderdaad, die grote kookpot met plastic groenten! Hahaha! Er valt altijd wel iets te lachen.
Spijtig genoeg gaat er op een zeker moment de rek uit (op het moment wanneer ze bij de stam aankomen waar Umbopo inderdaad ineens stamhoofd blijkt te zijn). Daarna speelt de film zich binnenin een berg af, waar we weer genoeg slechte dialogen krijgen te horen, maar het is ondertussen allemaal niet echt zo leuk meer.
Het beest/monster dat Lom te pakken krijgt is ook best grappig. Wel heel beperkt in z'n bewegingen, dat beest! En dan die reuzespin!

En wat is Sharon Stone slecht in deze film!! Al wat ze kan is jammeren en zagen. Moeilijk te geloven dat we hier een actrice aan het werk zien die later nog een Oscar-nominatie zou krijgen!

Ik gaf eerst een 3, wat eigenlijk toch wat veel is. Laat ik de film een 2,5 geven. Nog erg veel voor een film die het eigenlijk verdient om met de grond gelijk gemaakt te worden, maar King Solomon's Mines is nu eenmaal zo enthousiast gemaakt dat ik enkel maar gecharmeerd kan zijn.

dionj schreef:

Na, nog een keer kijken verlaagd naar 2.5*

avatar van Zinema

Op de aanblik van Stone na valt er hier verder weinig te beleven. Dit Cannon-filmpje is te standaard voor woorden en werd enkel en alleen maar uitgebracht i.v.m. de Indiana-hype. Zelfs de poster moet dat publiek de bios in lokken. Helaas blijkt de film nergens ook maar het niveau van welk deel uit de Spielberg-serie te kunnen evenaren. Deze goedkope rip-off is erg matig.

dionj

Vroeger vond ik het een superleuke film, kwam nu de dubbel dvd box tegen. maar durfde deze niet te kopen. Ik denk dat de herrinnering aan deze film beter is dan de film weer opnieuw te zien..

avatar van BlueSoul

BlueSoul

Film die ik 1000x gezien heb in mijn jeugdige jaren. Wat zag ik die film graag ! Nu net opnieuw gezien en dat is al zeker 8 jaar geleden. Heb enorm gelachen! Super droge humor en onwaarschijnlijk banale scènes die op niks sloegen. Was énorm entertaining maar dit is dan bekeken vanuit mijn subjectief standpunt. Nostalgie alom en een schitterende "soundtrack"! deed me steeds lachen.

YouTube - Jerry Goldsmith - Theme from King Solomon's Mines

Grtz

avatar van pumpking

pumpking

Daarnet gezien op VijfTv. Twijfel nog wat over de stem...

avatar van pumpking

pumpking

Alhoewel ik nog nooit een Indiana Jones film gezien heb (not kidding), lijkt me dit sterk overgenomen
Het begint al met de cover: Lettertype en foto.
Dit houdt nog niet tegen dat het een mooie film kan worden.

Een hilarische scène: wanneer ze op het nippertje konden ontsnappen zodat ze niet zouden opgegeten worden door aboriginals, en de manier waarop.

Deze film is typisch voor een zondagnamiddag wanneer er echt niets op tv is.