• 9.378.100 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David S. Goyer

Met onder meer: Justin Chatwin, Margarita Levieva en Marcia Gay Harden

Plot The Invisible

"Life, death and something in between."

Nick wil naar Londen gaan nadat zijn vader is overleden en zijn moeder geen gevoelens lijkt te hebben. Maar op de avond van zijn vertrek wordt hij door Annie en haar vrienden in elkaar geslagen omdat Annie denkt dat Nick haar heeft verraden aan de politie voor een diefstal die ze gepleegd heeft. Voor dood achtergelaten komt Nick in een schemerwereld terecht tussen leven en dood. Nick probeert zijn eigen leven te redden, maar er is één nadeel; niemand hem kan horen of zien en niemand weet waar zijn lichaam is.

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

Lekker filmpje. Er is alleen 1 ding wat mij opviel en nogal domvindt:

de agente die de moeder van nick opbelt om te vertellen dat hij gevonden en levend is. Wat nou als hij ondanks alles nog was overleden in de ambulance of ziekenhuis??

Maar niks te verwijten aan dat puntje. Ik vind het een plezierige film en zal het zeker vaker bekijken.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Mooie en bij vlagen intrigerende film die naar mijn mening zowel qua verhaal als filmtechnisch goed uitgewerkt is. Dit is zonder meer een film om meerdere keren van te genieten. De minpuntjes vond ik liggen in de casting. Zowel Nick als Nick' s moeder vond ik wat minder gecast. Bepaalde scenes kwamen onvoldoende over (bijv. het stukje waarin de moeder "breekt" na het lezen van een gedicht). Ook Nick laat in zijn houding niet zien dat hij een ontywikkeling doormaakt.

In z'n totaliteit bekeken doet dit verder geen afbreuk aan de film. Er wordt uitstekend geacteerd. Vooral Margarita Levieva (Annie) zet een geweldige rol neer.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Heel erg mooie film, van begin tot eind.
Al mis ik of die Pete het gehaald heeft of niet .

Wel meer drama dan thriller, maar echt schitterend camerawerk, goed geacteerd, vooral door Margarita Levieva (Annie).

Zoals al eerder gezegd: geen gezweef en ook geen flauwe "Hollowman" praktijken maar gewoon een goeie film. Is elke minuut boeiend, zelfs dat hij 1u 50 duurt heb ik niet gemerkt.

avatar van D-rop

D-rop

Er zijn verschillende dingen in de film die niet helemaal kloppen. waarom gaat Annie niet meteen de gevangenis in als die juwelen bij haar in de kast gevonden worden? Annie loopt overal rond, breekt zelfs in bij het huis van Nick, terwijl ze gezocht wordt door de politie .... niemand ziet haar

Als je je daar niet te veel aan stoort is het toch best een leuke film om naar te kijken.

avatar van tal1b

tal1b

jeetje, als er een film langdradig is dan is het deze wel.

een half puntje voor de moeite.

idee was leuk maar de film duurde laaaaang

avatar van Anjin

Anjin

Toen die in de put werd gegooid zag je dat zijn rechteroog

bewoog en kon je gelijk zien dat die niet dood was.

Normaal zie je ook politiebescherming bij iemand die net gevonden

is bij een politiezaak.

Zit veel foutjes in..

Zij kon overal inbreken maar nergens zoals in de school ging er een

alarm af..

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Een film die begint met het nummer Music for a nurse van Oceansize scoort bij mij gelijk al 1 ster extra...

Film is wat langdradig maar wel aardig goed...3 sterren voor de film en 4 puur om dat ene nummer...

OCEANSIZE RULEZ!!!!!

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Redelijke film... beetje ver gezocht en het acteren was ook niet altijd even goed.

Rommelig in elkaar gezet.

Voor de moeite een 3*

avatar van Cherry~Pop

Cherry~Pop

Prima film, ik heb er niet veel over te zeggen, maar het knaagt wel eenbeetje aan me dat wanneer de vriend van Nick op zijn fiets wil stappen en de agente in de auto niet oplet, dat de agente de beweging van de duiven ziet die omhoog schieten door Nicks getrap. Het was toch alleen in zijn hoofd? De agente had het absoluut niet kunnen zien.

avatar van Thomas

Thomas

Traag .. maar je blijft wel kijken.. vond de muziek heerlijk trouwens...

einde is echt tenenkromend....

avatar van theresia

theresia

traag op gang komende film. De verhaallijn ken ik nog niet, maar hij is wel de moeite waard om het af te kijken...

avatar van Obiwan

Obiwan

Redelijk goede film met een leuk verhaal.

De moeite waard om hem te gaan zien

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Sterk begin, vooral het eerste uur dat je denkt: "hey, waar gaat dit heen dan?". Helaas vervalt het hierna in een ietwat traag slotstuk.

Toch 4* (Ook voor Oceansize)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Thomas schreef:

Traag .. maar je blijft wel kijken.. vond de muziek heerlijk trouwens...

einde is echt tenenkromend....

Mijn mening precies.

Goeie film.

avatar van SubbiE

SubbiE

Onverhoopt een goeie film. Sommigen tekenden hem af als kinderachtig, waar ik het niet helemaal mee eens ben. Voor een non-fictie film vond ik het script meer dan behoorlijk en kon het me de hele film door boeien. Acteerprestaties waren niet om over naar huis te schrijven maar een goeie soundtrack en knappe montage kan veel goed maken. Jammer dat de film op het einde een beetje verwaterde.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

toch nog 2,5 half want de omgeving en shots vond ik er fraai. Was het eerste half uur erg geboeid aan het kijken en daarna niet echt meer, een mooi idee is minder mooi uitgewerkt.

Naar einde ook.

avatar van Contrarian

Contrarian

Leuke film dit en eigenlijk helemaal niet geërgerd aan de traagheid van alles, van mij zouden ze hem zelfs nog wat langer kunnen maken als ze tijd en zin hadden.

Ook een origineel idee, dus gelukkig niet zo'n spookfilm waarin iemand op de een of andere manier onzichtbaar is geraakt en allemaal 'trucjes' uit gaat halen.

Bovendien werd ik ook wel vermaakt doordat er gedurende de film leuke soundtracks op kwamen duiken. En dat acteren van Justin Chatwin was beter dan verwacht, ik had me namelijk zo geïrriteerd aan die kerel in War of the Worlds, maar dat bleek hier dus mee te vallen.

En tja..het einde is alleen een beetje apart. Maar aangezien dat niet opweegt tegen de voordelen van de film geef ik het 3,5 sterren

avatar van ellen_ha_ha

ellen_ha_ha

Ik vond het een zeer mooie film

ondanks de fouten waar jullie het over hebben.

jammer dat het meisje dood ging.

ik heb de film 5 sterren gegeven

avatar van usr14112

usr14112

Aardige film. Een aantal zaken kloppen niet en hij duurde wat te lang. Toch goed vermaakt. Niet bijzonder.

avatar van Destination

Destination

Cherry~Pop schreef:

Dieren kunnen nick zien, dus toen hij naar die duiven trapte
vlogen ze weg. dat was niet in zijn hoofd.

avatar van janhero

janhero

Redelijke film. Soms een beetje traag . 3 *

avatar van Chromeo

Chromeo

De film begon zeer goed, maar al vlug werd het tempo er uitgehaald en begon alles te verwateren. Gemiste kans, want de beginsituatie vond ik wel goed. Jammer.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Goede film, de moeite waard om te zien.

avatar van morreke

morreke

niet mis deze film, al is het einde wat rommelig ... paar puntjes die wat beter konden misschien maar al bij al toch een positief gevoel bij. Sterke soundtrack !

avatar van maerk

maerk

Matig filmpje.

Het acteerwerk was zeer matig en het script origineel maar nogal slecht uitgewerkt. Best wel saai.

avatar van waxs

waxs

D-rop schreef:

De titel van de film slaat ook niet zozeer op Nick maar meer op Annie

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Onderhoudende film met een aardig uitgewerkt verhaal: 3.00
De naam David Goyer kwam me redelijk bekend voor, dus maar even gekeken wat hij zo al nog meer heeft gemaakt. Dat bleek onder andere Zigzag te zijn, de film dus waar ik hem van ken. Dat was zeker geen hoogstaande film, maar binnen de mogelijkheden die Goyer had ook zeker niet slecht. In Zigzag wist Goyer mij dan ook niet echt te overtuigen, maar met The Invisible heeft hij aangetoont zeker stappen te hebben gemaakt. Er hangt een toepasselijk sfeertje rondom de film en brengt Goyer deze prent met zijn regie naar een gemiddeld niveau. Er zijn zeker nog zaken voor verbetering vatbaar, maar liever de geleidelijke weg naar boven dan plotsklaps één meesterwerk maken om vervolgens in een zwart gat te vallen (een uitzondering daargelaten).

Verhaal: 3.00
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Het verhaal zit redelijk in elkaar, zonder dat er ruimte is voor grove nalatigheden. Films die zich in een toekomst, verleden of een ghostwereld afspelen zijn doorgaans vatbaar voor fouten, maar daar kon ik The Invisible niet zo gauw op betrappen. Natuurlijk wandelt Annie wel heel gemakkelijk overal doorheen, maar dat staat los van het feit dat men blunders maakt die logischerwijs niet door Nick zouden kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast speelt men op leuke wijze met de 'vrijheid' die Nick had in zijn bestaan als geest, iets wat vaak ook nog eens erg goed is uitgepakt. Van sommige scenes had ik soms wel het gevoel van: is dit nou echt nodig in deze film, maar gelukkig verloor men niet het hoofd in scenes die weinig toevoegen. Daarnaast zit er diepgang achter het personage van Nick en Annie, een pluspunt. Helaas was het einde ietwat zoetsappig, maar vooruit.

Acteerwerk: 3.00
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Een redelijke rol van Chatwin, al was zijn acteren vaak erg oppervlakkig. Hij had duidelijk moeite met zijn gedaanteverwisseling en wist zich soms maar moeizaam een houding te geven als 'geest'. Daarnaast draafde hij nogal eens door in de gedachte van diezelfde 'geest', iets dat zo nu en dan nogal eens in de weg gaat zitten. De beste rollen zijn van Alex O'Loughlin en Margarita Levieva als Annie. Laatstgenoemde zet een meer dan bovengemiddelde rol neer. Marcia Gay Harden deed het verder ook redelijk als de ietwat nukkige en gevoelloze moeder van Nick, maar leek zich niet bovenmatig in te spannen om de film naar een hoger plan te tillen. De meeste dialogen zijn niet heel denderend en missen nogal eens de overtuigende kracht, maar slecht zijn ze zeker ook niet.

Speelduur: 3.00
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Na twintig minuten zat ik me af te vragen wanneer Nick nou eens een geest zou gaan worden, dus daar kan ik uit opmaken dat het begin iets te langdradig is. Het duurt net even te lang voordat Nick tot een geest verword en om nou te zeggen dat deze eerste dertig minuten bovenmatig bijdragen om het karakter van Nick te vormen, dan zeg ik mwoah. Men doet veel pogingen hiertoe, maar ze pakken niet allemaal evengoed uit. Na het eerste halfuur zit de film redelijk in elkaar met een aantal hoogte- en dieptepunten, maar over het algemeen laat de film toch een behoorlijke indruk achter. De strekking van het verhaal is daarnaast redelijk, men blijft goed bij de hoofdlijn in het verhaal en zet men vrijwel geen weinigzeggende subplotjes uit, iets dat ik alleen maar kan toejuichen.

Realisme: 2.50
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
Toch jammer, want het geestverhaal zelf zit behoorlijk in elkaar zonder noemenswaardige onrealistische zaken. Alle tegenspelers schatten de situatie goed in en reageren totaal niet op de aanwezigheid van Nick, een gegeven dat moeilijk is te verwezenlijken maar daardoor wel erg knap als het lukt. En dat lukt min of meer in The Invisible. Als je je hier echt op gaat focussen zul je stukjes vinden dat iemand hem toch aankijkt of zijn aanwezigheid voelt, maar ik kon het zo gauw niet ontdekken. Wel zie je in die drukke straten dat ze om hem heen lopen, een kleine slordigheid op een verder goed geslaagd concept. Wat minder is is het feit dat Annie overal tussendoor wandelt. Ze word betrapt voor die roof op een juwelierszaak maar staat blijkbaar een paar uur later weer op straat en neemt men de rol van Marcus met een korreltje zout. Daarbij breekt ze overal en nergens in, maar ook daar lijkt ze mee weg te komen. Wel heel erg onrealistisch als je het mij vraagt.

Cinematografie: 3.50
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Zigzag stelde cinematografisch niet heel veel voor, wat voor een deel ook te maken had met het bekrompen budget dat bij een b-film hoort, maar dat Goyer een film kan regisseren word met The Invisible toch wel duidelijk. Het camerawerk is geslaagd te noemen en is vooral de montage van een hoog niveau. Er zitten veel moeilijke, gewaagde scenes in de film, maar Goyer slaat zich er met succes doorheen. Verder is de coordinatie van alle personen op de set dik in orde, zijn de decors vrij eenvoudig maar nauwelijks van belang voor deze prent en weet Goyer een passende sfeer bij de prent te zoeken. Al is zoeken niet het goede woord. Sfeer is naar mijn mening maar moeilijk te genereren, zoiets moet vanzelf ontstaan en inherend aan de film zijn, en dat is goed gelukt in deze prent. Verder is de keuze voor de muziek erg sterk, een pluspunt.

Verdict:
Al bij al is The Invisible een gemiddelde film die gekenmerkt word door een aantal hoogte- en dieptepunten. David Goyer heeft stappen gemaakt sinds Zigzag en weet hij in deze prent de juiste snaar te raken als we het over de regie hebben. Toch is die juiste snaar niet voldoende om van een bovengemiddelde film te spreken. Daar is het acteerwerk te matig voor, is de balans onvoldoende in orde en ontbreekt het de film op veel momenten aan realisme. Daar staat tegenover dat het script geen grove nalatigheden kent omtrent de 'droomwereld' van Nick, het verhaal voldoende interressant is en de film cinematografisch goed is geslaagd. De min- en pluspunten houden elkaar in evenwicht en dus is een gemiddeld cijfer daar een logisch gevolg van: 3.00 (3.00).

avatar van tboezem

tboezem

@weertenaar:

well that's quiet some of a reaction!

ik volg het helemaal en kan me er behoorlijk in vinden, maar de algemee indruk is bij mij een extra ster waard!

avatar van Anouk.

Anouk.

Ik vind het een goede film. Mooi verhaal, mooie muziek, Annie acteerde erg goed en Nick was voor mij gewoon wel leuk om naar te kijken, ik vond hem dr niet slecht uitzien.

Mooi einde ook. Ik vind hem wel 4 sterren waard.

avatar van flyer

flyer