• 9.374.112 stemmen

Quella Età Maliziosa (1975)

Drama / Romantiek | 90 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: That Malicious Age

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Silvio Amadio

Met onder meer: Nino Castelnuovo, Gloria Guida en Anita Sanders

Gesproken taal: Italiaans

Plot Quella Età Maliziosa

Een tuinman (Nino Castelnuovo) neemt een baan aan bij een villa in het zuiden van Italië. Daar krijgt hij echter al snel spijt van, want kort daarna raakt hij reeds verwikkeld in een driehoeksverhouding, die van kwaad tot erger gaat en uiteindelijk uitmondt in dood en verderf.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen scherpe observaties van de seventies genrecinema/ Gloria Guida buffs voor een seventies genrefilm van auteur Amadio ?

Tot dan moet u het met mij doen. Die Amadio had net enkele aardige gialli afgeleverd met Rosalba Neri, zijn overgang naar Guidasploitation betekende echter een tamelijke achteruitgang, getuige niet alleen deze prent maar ook zijn andere Guida vehikel peccati di gioventu, hier reeds besproken. Net als deze een sem- giallo, dat wil zeggen had er 1 kunnen zijn maar dan eentje zonder punchline en in feite geheel draaiend om Guida's lichaam.

Een versie die in het zuiden speelt schijnt ook te bestaan lees ik hier, ik ken hem niet en de versie die ik zag speelt op Elba, wat bij mijn weten voor de kust van Toscane ligt. Lachen : Castelnuovo de anti- held van dienst heet hier " Napoleone " ..wat een briljante vondst zeg, ik kom niet meer bij. We hebben in de bizarre openingssequentie reeds gezien dat die Castelnuovo slechte ervaringen heeft met chicks- wie niet- het wordt er echter niet beter op als hij een nieuw leven begint als tuinman bij Sanders, MILF die jullie ook kennen uit nerosubianco en die de moeder blijkt te zijn van Guida, een cockteasend blond snolletje uiteraard zoals Napoleone al snel ondervindt.

Dit alles op fair Elba where we lay our scene met de nodige VVV stijl spotjes tussendoor, en waar de anti- held genadeloos wordt gecockteast door niet alleen Guida maar ook Sanders, die geheel naakt gaat - met een hand voor de vagijn, waarom ? - en een best appetijtelijk lichaam blijkt te hebben. Minder dan dat van Guida, die tegen het eind FF nude gaat en dan al haat tieten meermaals heeft laten zien.

Zo gaat het allemaal op eentonige wijze door, begeleid dan nog door een debiel orgeldeuntje van Pregadio op de gekste momenten. Over gek gesproken : een heel maffe rol hier voor spaghettiman Palmara als ouwe, Spaanse visser die een onbedoeld hoogtepunt verzorgt : het idiote paringdansje dat hij voor Guida- die ook hem teast- uitvoert waarna hij aan zijn lul begint te sjorren . Castelnuovo is geschokt, edoch " hij is een ongevaarlijke primitief en bovendien heeft hij een grotere lul dan jij" , aldus Sanders fijntjes tegen hem opmerkend.

Het andere hoogtepunt dan is de beroemde stripteasechase van Guida in de vrije natuur, al ronddartelend haar leiding afwerpend. En dat was het zo'n beetje. Grappig wel dat je duidelijk kon zien dat die Castelnuovo een flinke bobbel onder zijn broek had toen hij daar met Guida lag te klooien...en who could blame him.

Allemaal te weinig om aan te bevelen, het giallo aspect komt pas tegen het slot even aan de orde maar als een vlag op een modderschuit.

Mijn halve cent, hopelijk kunnen de cultbuffs hier zinniger dingen over vertellen...is uitgebracht op DVD door raro, is hier toevallig een Hollandse VHS van ?

avatar van Fransman

Fransman

Nou. nou, Pippo... Je laat hier wel erg weinig van over. Vond het juist wel een lekker vrolijk tussendoortje. En dat 'debiele orgeldeuntje van Pregadio' vond ik nou juist prima bij deze film passen. Ik word toch al gek van al die pretenties van die filmmuzakken die allemaal denken dat ze Morricone zijn. Maar dat terzijde. Het gaat hier natuurlijk om Gloria Guida en Anita Sanders, en die krijgen we hier goed te zien. Guida hupst lekker bloot in het rond en Sanders laat in ieder geval even zien dat ze mooie tieten heeft.

En dan nog een mooie rooie DS met grijs dak, Elba in de jaren zeventig (mooie kust) en Nino Castelnuovo, inderdaad als de lul van dienst. Wat die vrouwen in die loser zien is me een raadsel, maar zoiets komt vaker voor. Natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig als schilder en als tuinman. Maar er zitten hier en daar toch wel leuke dialoogjes in. Bv. als Sanders hem uitlacht omdat hij Napoleon heet en nog niet weet dat hij naar Elba moet. Maar zijn grapje dat het altijd nog beter is dan St. Helena, vindt zij dan weer niet leuk. Ik wel. Is natuurlijk gewoon een takkewijf. Blijkt ook wel aan het eind als ze hem een moord in de schoenen wil schuiven.

Dat van die bobbel in z'n broek was me nog niet opgevallen. Ga ik nog eens bekijken. Maar de leukste scène van de film wordt niet genoemd door pippo il buffone en daar snap ik nou niks van. Dat is als Guida Napoleon afhaalt van de ferry en ze opeengepakt in een drukke bus naar huis rijden. Onder het voorwendsel van het gehobbel van de bus en het geduw van de mensen staat ze met een volstrekt onschuldig gezicht lekker tegen hem aan te rijden en als je goed kijkt raakt ze met haar mond ook een paar keer bijna die van hem. Klasse! En goed voor een sterretje extra.